Thursday, April 18, 2013

Petrol kini lebih jimat dengan jammed! =P

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Sejak kawen, kitorang laki bini nie stay kat taman bukit segar jaya area cheras.. kalo taem bujang dulu, sorang stay dekat area sungai besi..sorang lagi pulak stay dekat area bandar sri permaisuri..tahap ke-jem-an taem nak p ofiz tu xde la teruk sangat, biasa2 aje..hihihi

Nak dipendekkan cite, sejak kitorang pindah kat area bukit nie, pagi2 gue xpenah lagi dibelenggu dengan jem yang teruk macam sekarang..semuanya bermula sejak awal tahun 2013.. xtau ler nape, asyik jem aje pagi2..kadang2 tu sampai terlambat jugak ler gue sampai kat ofiz..

Masa mula2 kena jem, gue pakai gear D macam biasa aje..lepas tu gue pon mula terfikir..eh, jalan nak kuar dari perumahan nih jalan turun bukit, ape kejadah ber-gear2 D bagai, pakai gear N pon keta still jalan jugak kan? last2 gue pakai aje gear N sampai ler ke jalan rata..

Haa, bijak betul c emma chan nih kan? jarak antara jalan turun bukit nak sampai ke jalan rata tu kira jaoh jugak la..xpasal2 petrol gue dah membazir kat situ..nasib baek ler gue dapat detect cepat2 idea untuk mengurangkan pembaziran petrol nih..lucky betul, hihihi

nasib baek ada johara pagi era, peneman setia di kala jem sebegini.. ;)

16 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

Uiks...jamnye...eeeh....bleh plak pkai gear N....hehehe....

Miss Volvo said...

kite suke dengar hitz.fm hehe layannnnnnnnnnnnnn

Cik Fiza Comel said...

erkk. x bestnya kalau jem mcm nie. >.<

msti x larat nak tggu kan. tpi bila ada johara pg era, msti x rasa lama kan? ahakss :DD

Siti(zoey) said...

good idea..x sukanya jammed kan -.-'

Zaza said...

mak ai..xsuka jem..hehe

Izara4eva™ said...

ara lagi teruk, xtaw hal kereta -__-

Cik Yatt said...

yatt klu jammed..boleh stress

Syida Rasyidah said...

heheheheh, bernas bernas :)

Mizz ErMa said...

henrietta : mmg jem k.rietta..itu pasal pakai gear N, jimat myk..hehehe

Mizz ErMa said...

miss volvo : yeke? sy xtau pon frekuensi hitz.fm tu berapa..hehe

Mizz ErMa said...

cik fiza : haa, tau xpe..kadang2 siap tergelak sorang2 lg dgr johara pagi era tu..hehe

Mizz ErMa said...

siti : itu ler pasal..kadang2 sampai tersengguk pon ade..hehehe

Mizz ErMa said...

zaza : sy pon..kalo jem perisa strawberry tu ok la jgk..hehe

Mizz ErMa said...

izara : ala, no hal..da besar skit nnt misti dah tau sume psl keta nie..hehe

Mizz ErMa said...

cik yatt : itu lah, nsib baek pg..kalo ptg, mmg stress giler lah..hehe

Mizz ErMa said...

syida : hehehe, misti ramai yg buat mcm nie kan..=P