Thursday, April 11, 2013

Ceritera My 3rd Check-up..

Assalamualaikum w.b.t.. =')

As usual, 5hb lepas gue n c eraziwan p klinik putrijaya lagi untuk monthly check-up.. check-up kali nie x de la adventure sangat macam check-up yang last month punya, maklum ler..itu merupakan kali yang pertama gue kena buat ujian darah okeh..sape yang x cuak kan? hihihi

So, bila gue masuk aje jumpa doc, soklan pertama yang dia tanya dah rasa baby gerak ke belum? n da answer is? yes! ngam2 di saat kandungan gue berusia 4 bulan dan 15 hari..hihihi taem tuh gue tengah tekun dk menulis dan tetiba aje, pap! boleh pulak gue rasa macam perut gue nih kena tendang dari dalam? ish3, terkezut mak nak..

Lepas tu pulak, dia ambik tekanan darah, ukuran berat n buat ujian urine.. alhamdulillah, setakat nih ujian urine gue tu xde masalah lagi ..ujian darah yang dibuat last month pon xde masalah..huh, lega betul rasa..hehe n lepas tu pulak, dia terus mintak gue baring untuk scan..

Eh2 doc nie, macam tau2 aje gue dah x sabar2 nak tau jantina baby sebab kali nih dia x tanya pon gue nak scan ke x nak, dia terus suruh gue p baring untuk scan..huhuhu oleh sebab ramai sangat teman2 gue yang bersalin dapat baby girl, so gue pon assumed baby gue pon girl jugak la kan..

Tup2? terkezut sat gue bila dia cakap kitorang bakal dapat baby boy.. c eraziwan pon apa lagi, terus gelak...hahahahahahah welcome to the world son....you will be a lagend wait for it because you will be cool like me dary... legendary (ini semua pengaruh c barney stinson tu) ini semua poyo! hahaha

Oh ya, bil gue untuk kali nie pulak dia charged rm63..kira bil yang paling murah la kalo nak dibandingkan dengan check-up yang 1st + 2nd tu..hihihi itu pon sebab check-up kali nie juz buat basic + scan aje kot? nak mintak vitamin, obimin kat umah tu belum habis dimakan lagi..hihihi

sekarang baru 5 bulan..adoi, pinggang pon dah xde..entah ape la yang c emma chan nih dk cekakkan..kui3, =P

12 comments:

Mira said...

alala..comelnya kak emma sejak pregnant ni. perut pun tak besar sangat. comel ja :)

Cik Yatt said...

shomellnye bakal mama ni.. nmpak brisi skit..hee

HeNRieTTa JoSe said...

Berseri seri mom to be nie...eeehhh bby boy.....hero mama lah nnti yea...

Miss Volvo said...

awww shomel perut boyot tu hihihi sukeee3

Cho Zila said...

baby boy.. bestnyer...
comeljer peknen..

Siti(zoey) said...

yeaaa dah nampak perut..

Syida Rasyidah said...

hehehehe, comel perut emma.. semoga baby sihat-sihat dan tak nakal ye :)

MaYa MustWany said...

wahh best baby boy..tahniah2..de geng ayahnya la..hihi

pe2 pun jaga diri lok2 ye

Mizz ErMa said...

mira : hihihi, ini sume sbb pembawakan budak kot..hehe

Mizz ErMa said...

cik yatt : yeke berisi? xprasan pulak..yg prasannya, perut aje makin besar..hehe

Mizz ErMa said...

henrietta : ha ah, baby boy..xboleh la nak melaram nnt..hehehe

Mizz ErMa said...

miss volvo : itu lah, skrg bwu nak masuk 6 bulan, entah mcm mana la 9 bulan nnt..hehe