Friday, May 17, 2013

The Great Gatsby

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Oh gatsby..my great n poor lovely gatsby..sob3, (eh3 c emma chan nih, belum pape da start emo sensorang) huhuhu ok la, sebenarnya gue nak cite yang 3 ari lepas gue berjaya memenangi 4 tiket free tayangan perdana versi 3D untuk cite the great gatsby nih daripada era.fm..hik3, lucky kan? ;)

Cite nih ditayangkan pada 15hb kat mid valley.. memandangkan mereka2 yang gue ajak sumenya xdapat nak join, so nak x nak gue terpaksa la burnkan aje lagi 2 tiket free tu..rugi betul kan? actually, ini kali yang ke2 gue berjaya memenangi tiket free daripada era.fm nie..

Sebelum nih diorang juz bagi gue 2 tiket free aje..tup2 kali nih, dibaginya 4 tiket? alahai..baek hati betul..xpasal2 dah membazir, membazir tu kan amalan setan? hm, tapi tu lah..nak buat macam mana lagi kan..hehe so, tanpa membuang masa, moh gue summarykan sikit cite the great gatsby nih k..

Cite nie mengisahkan tentang si gatsby yang miskin, lakonan leonardo dicaprio yang kacak lagi berjaya yang telah pun berjaya menjadi kaya raya semata2 untuk memiliki kembali cinta hati si heroin yang bagi gue agak xlayak untuk cinta si gastby yang tulus dan suci ini..

Nak dijadikan cite, setelah apa yang si gatsby nih buat untuk si daisy, sanggup pulak si daisy tuh tinggalkan si gatsby nih untuk menyelamatkan diri dia bersama2 dengan suami dan anaknya..dan cinta si gatsby nih terpaksa berkubur begitu aje bersama dengan hayatnya..hm, poor my gatsby..

gue & c eraziwan bagi 5 bintang utk cite nih..haa, boleh macam tu? hihihi

16 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

Alaa...asal xajak rietta...xpown pos kan aje tiket tu ke sini...hehehe....

Mizz ErMa said...

ala, kalo pos lambat ler pulak sampainya..hehe

Syida Rasyidah said...

owh ruginya... hehehehe :)

Tihara said...

menarik ceritanya..kalau dekat mesti terasa nak ikut emma p tengok citer ni :)

Ecah Ecot said...

dh lama x tgok wayang..haihhhh

Ara Afiq said...

pakwe ara suka cite2 mcm ni. msty dia tgk nnti. hehe

Cik Yatt said...

wah rezeki baby tu.. bestnye dapat tiket free

Mizz ErMa said...

syida : rugi kan? baek hati betul c era.fm nie..hehe

Mizz ErMa said...

tihara : ha ah kak, mmg best cite nie..hehe

Mizz ErMa said...

ecah : free2 p la lepak2 kat pggung wyg tu..hihi

Mizz ErMa said...

ara : hihihi, kira pakwe ara tu dlm hati ade taman lah yer..hehe

Mizz ErMa said...

cik yatt : hihi, tau xpe..sape yg baek ati nk bg kite tiket free kan..hehe

Nora Karim said...

rasanya tiket yg burn tu kalau diwar2kan lebih awal dlm blog ni, sure ramai yang nak pi... hehehe

Miss Volvo said...

nak bagi berapa bintang ni?? this week nak tengok gatsby kot? :)

izfanora said...

unutng r dpt tiket free..

MaYa MustWany said...

macam menarik lak bila dah bca entry ni.masa awal2 tengok thriller nya macam tak minat.