Friday, May 10, 2013

Ceritera My 4th Check-up..=)

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah..walaupun check-up gue kali nih terlewat selama 5 hari daripada tarikh appointment gara2 kedua laki bini nih excited sangat nak balik kampung untuk mengundi, tepat jam 9 malam semalam, kitorang pon sampai ler kat klinik putrijaya tu..nasib baek klinik xtutup lagi masa tu..hihihi

Aktiviti kali nie dimulakan dengan mengambil tekanan darah gue, lepas tu doc tanya samada baby semakin kuat menendang ke tak, lepas tu dia mintak gue baring untuk tekan2 perut gue nih.. memandangkan last month dah scan, so this month xpayah la mengada nak scan2 lagi kan? hik3,

Lepas tu pulak, dia mintak sampel urine dan timbang berat badan..macam biasa, berat gue setakat nie masih lagi naek sebanyak 2kg setiap bulan walaupun gue rasa selera makan gue bulan nih macam menurun aje kalo nak dibandingkan dengan bulan2 yang sebelumnya..hm, heran jugak tu..

Bila dah setel semua, dia sempat inform pasal aktiviti untuk next check-up nih.. utk 2 bulan check-up yang akan datang, gue akan diberikan suntikan ape entah.. gue xsure pulak sebab masa tuh otak gue da start blurr bila dengar aje dia cakap gue bakal di inject..oh tidak! mak tak sanggup nak..huk3,

Bil gue untuk bulan nih pulak bil yang paling murah yang gue penah dapat setakat nih sebab untuk kali nie dia charged rm25 aje..hihihi tapi bila pk pk balik, heran pon ade jugak sebab rasanya sebelum nih pon ade jugak buat yang basic aje tapi nape dia charged lebih ek? hm, entahlah~ hihihi

bergaya sakan dengan dress jualan sendiri..hehehe i love this dress! ;)

22 comments:

Cik Fiza Comel said...

mama to be nie makin omeyyyy laa. rm25 je ? rezeki baby la tuh. hihi :D

Cik Yatt said...

semakin comey mama ni.. :)

Ara Afiq said...

bseri2 mummy to be ni :)

Mizz ErMa said...

cik fiza : ha ah, kan..terkejut pulak bila dpt bil..hehehe

Mizz ErMa said...

cik yatt : hihi, nih sume gara2 pembawakan budak la kot..

Mizz ErMa said...

ara : biasa la ara..taem nih kan pg2..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

Mkin berseri seri....ehhh mrah plak billnye....

Syida Rasyidah said...

comel je perut.. hehehehe.. semoga semuanya di permudahkan, tk care tau.. :)

MaYa MustWany said...

murah la tuh..p sna je lepas ni..hihihi

Mizz ErMa said...

henrietta : hihi, thanks k.rietta..ha ah, mybe sbb buat basic je kot..

Mizz ErMa said...

syida : hihi, insyaallah..thanks awk..hehe

Mizz ErMa said...

maya : selama nie mmg p sini pon..hihi

Nora Karim said...

Alahai comeinya perut tu... :D

QueeN TerataI said...

comeynya perut.. brape bulan ni/

Mizz ErMa said...

nora : hehe, sbb baru 1st baby kot..

Schajar McFlurry said...

comelnya mummy to be. Okay. dapat tengok baju dress tu mcm mne. Nanti insyaAllah saya beli baju dari sini.. Nak beli sekarang, tapi tunggu sampai msia dulu :)

ros_reeza said...

Jaga kesihatan.. happy fo you...
wahh bergaya ye mommy to be ni.. hihi

Mizz ErMa said...

schajar : hihi, its okay..thanks 4 da support k..hehe

Mizz ErMa said...

ros : hihi, sesekali sesekala la katakan..hehe

Mizz ErMa said...

queen : hm, rasanya masa nie baru 5 bln lebih kot..hehe

Cik Puan Tqah said...

cntiknye dress tu..murahnye.. huhu..kt opis xbleh buka fb..dok cheras je kan.. nnt bleh meetup :) sy dok hulu langat je..

izfanora said...

ololo, comel je bakal mommy ni.. kiter malu r nk expose tummy.. hihi..

C.L.I.C.K.2