Wednesday, May 29, 2013

Masak vs Tapaw

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah..usia kandungan gue sekarang sudah pun mencecah 28 minggu.. cepat sungguh masa nih berlalu..memandangkan perut pon da makin membesar, pergerakan pon da automatic jadi x seaktif dulu..huhuhu

Kalau dulu, balik aje dari ofiz, cecepat p solat asar lepas tu terus masuk dapur siapkan makan malam sebab bila c eraziwan da balik nanti boleh terus dinner sama2..=) bila gue da xlarat nak masak, c eraziwan pulak yang take over..

Bila c eraziwan pon da xlarat tiap2 ari nak kena masak, kitorang pon sepakat la lepas2 nih kita pakat2 tapaw je lauk untuk dinner..xpayah susah2 nak masak2 lagi..kiranya tiap2 ari gue juz kena masak nasi jela..hihihi

Tapi tu lah, bila ari2 asyik tapaw aje bosan la jugak kan sebab menu masakan panas yang ade kat kedai tu bukannya banyak sangat..alih2 dalam seminggu tu terpaksa tapaw lauk yang sama..hm, redha jelah..=(

Tapi tak kesah la kan, janji bahagia sudah..hihihi yela, sejak dapur da x berasap nih, xde la bersepah sangat dapur tu..sejuk la skit mata yang memandang nih..kalo c eraziwan yang turun dapur? alahai..hik3, =P

gambar sekadar hiasan semata-mata..hehehe

9 comments:

Ann Ishak said...

baik jugak macam tu ek...taklah penat sangat bila balik dari keje :)

QueeN TerataI said...

bestla bole juga memasak... 9 bulan mengandung 9 bulan x memasak... kalo rajin suami masak kalo mls beli tapaw jer...

Mira said...

takpa kak. bila boring sangat masak lah yg simple2.rotate lah masak dgn tapau tu. takda lah boring sgt kot..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

mna mna pown bleh...asal bahagia...

MaYa MustWany said...

klu masih berdua ni, lagi2 tgk mcm ni..beli je..masak nasi.beli lauk.tpi cri yg bersih n yg khsiat.pnting utk ksihatan diri n baby.

Mya said...

erma mya buat segment. jum la join :)

http://sweettedy.blogspot.com.au/2013/06/segment-winter-blogwalking-by-mya.html

Zaza said...

ok jugak tu tapau lauk je =)

Miss Volvo said...

heyy dah mengadung tu tak payah susah2 suruh je hubby beli kat luar. masa ni la isteri kena manja sepenuhnya oleh suami HEHEHEH

BUNDA a.k.a KN said...

assalamualaikum,

bunda singgah pagi...
terima kasih sudi ke teratak bunda dan follow bunda..