Tuesday, June 4, 2013

Shopping barang baby - Part 1

Assalamualaikum w.b.t.. =')

1 jun lepas gue bersama2 dengan c eraziwan + kakak ipar + bakal kakak ipar + abang2 ipar + insyirah telah ramai2 p cuci2 mata kat expo mother, baby and kids yang bertempat di pwtc..hihihi memandangkan gue sekarang dah pon memasuki fasa 3rd trimester, so gue rasa ini lah masa yang sesuai untuk gue memulakan sesi shopping barang2 baby..hehehe

Yela, kang start lambat2 kang xlarat pulak c ibu mengandung nih nak ke sana dan ke sini.. tapi tu lah, kat expo tu gue tengok macam xbanyak barang aje.. maybe sebab masa gue p tu dah hari yang ke2 + hari dah lewat petang kot? tapi tak kesah la sebab nie kan 1st taem gue menjejakkan kaki kat expo baby.. gue juz curious aje nak tau apa yang dijual kat situ..hehehe

So, tanpa membuang masa, moh gue sharekan barang2 yang gue sempat grab kat expo tu..nanti boleh ler pakat2 comparekan harga barang2 yang dijual dekat expo dengan dekat pasaraya2 kan.. maklum ler, kita nie kena la bijak berbelanja..baru la tak rasa ralat bila ada orang beli barang yang sebijik sama dengan kita tapi dengan harga yang jauh lebih murah..ye x? hihihi

 rompers = rm30 untuk 5 pcs
sepatutnya gue nak beli yang newborn punya, 0-3 bulan.. tak pun yang umo 6-9 bulan.. tapi entah macam mana boleh xperasan pekerja kedai tu kasi yang umo 12 bulan..ish3,

tuala mandi = rm15 untuk 2 pcs

tuala muka = rm5 untuk 4 pcs

barut moden = rm5 untuk 2 pcs

sarung tangan & kaki = rm3 untuk sepasang

cloth diapers = rm20 untuk satu set

cloth diapers = rm10 untuk luaran sahaja

baju lengan panjang = rm12 untuk sepasang

baju lengan panjang lubang2 = rm15 untuk sepasang 

 baju lengan pendek = rm15 untuk sepasang

 baju lengan pendek lubang2 = rm15 untuk sepasang 

nursing bra = rm25.80 untuk 3 helai (buy 2 free 1) hihihi

11 comments:

QueeN TerataI said...

wah.. murah2 tu... mmg dh patut prepare brg2 baby... ;)

p/s: yup pencuci muka.. kalo ada resdung boleh guna sabun resdung.. kalo ada masalah jerawat atau kulit berminyak boleh guna sabun cahaya.. kalo minat boleh pm queen yer

Cik Yatt said...

bestnye shppping brg baby.. yatt suka tengok baju2 baby.. tapi lom ada baby lagi..hehe

Miss Volvo said...

noks,

bila due?

Ecah Ecot said...

wah!bestnyeeee..bila la kite pulak...ish ish ish

iAmCekbolat said...

baby boy ke ? waaaaaa . lame x kesni dah 3rd trimester dh . wuhh nak tgok akak :D

Zaza said...

wah soping baju =) xsabar nak menanti kelahiran.. =)

Mizz Farah said...

bestnya da shopping brg baby...tak sbr nak shopping jgk..hihi

Tihara said...

alhamdulilla hepi tengok preparation ni, cute2 semuanya :)

MaYa MustWany said...

baju baby lagi baju orang dewasa.hihihi..tapi baju baby sangat comel2..geram2!

Ara Afiq said...

wah bestnya shopping brg baby. geram je tgk brg2 baby ni. comel2.

cenderamata dari hati said...

http://cenderamatadarihati.blogspot.com/p/baby.html

barang baby yang cute pada harga amat berpatutan

C.L.I.C.K.2