Wednesday, June 26, 2013

Kampungku Kampungmu Jua..hihihi

Assalamualaikum w.b.t.. =')

14 Jun yang lepas sepatutnya ada majlis doa selamat sempena usia kandungan gue yang dah pun mencecah 7 bulan di rumah mertua kat kg.. oleh sebab kitorang terlambat gara2 terlepas flight, gue xsempat pun nak mengaminkan doa bersama2 dengan yang lain..huhuhu

Tapi tak kesah la kan..janji semuanya selamat sudah..hehehe walaupun kepulangan gue ke kg. kali nie agak singkat, tapi gue seronok sangat2 sebab dapat menghabiskan masa bersama dengan family tersayang di kg.. at least, terubat la jugak rindu di hati nie kan.. =')

kak ipar ajak shopping set bakul + tilam kekabu untuk baby kat pengkalan kubur..x sangka, harga barangan kat sini lagi murah kalo nak dibandingkan dengan harga kat online tu..bayangkan, set bakul + tilam kekabu tu kitorang boleh dapat dengan harga rm150 aje..hik3, lucky betul~

 aiskrim nih namanya ali baba..1st taem gue jumpa n rasanya pon not bad jugak..macam2 pakcik tu taruk dalam aiskrim nih..ada pulut, jagung, kekacang, roti dan of coz lah aiskrim..hik3, harganya pulak? rm2 aje..hihihi alahai, tingin pulak nak pekena aiskrim nih lagi sekali..hm,

taem tengah pusing2 kat sini, gue ada berkenan dengan beg coklat nie tapi xtau la nape..masa tu x rasa macam nak beli pon..bila da balik kl, asyik dk teringat aje kat beg nih..haa sudah, nie x boleh jadi nie..nasib baek kak ipar cakap kalo dia ada datang sini lagi, nanti dia tolong belikan untuk gue..hehehe

yang nie pulak permainan transformers..gue pon x paham dengan c eraziwan tu..nape la dia dk beria sangat nak belikan mainan nie untuk baby..baby kan kecik lagi, mana la reti nak maen benda2 macam nie..saje la tu nak buat excuse, padahal dia yang tingin nak maen mainan nie..kui3,

 malam sebelum kitorang gerak balik kl pulak, mak cakap ayah nak belanja kitorang makan ikan bakar kat kedai fav dia..katanya medan ikan bakar kat sini baru bukak dan rasanya pulak memang terbaik..harga pon berpatutan..

 sejak gue mengandung nih, gue dapati layanan ayah memang lain..kalo gue cakap gue tingin nak apa2, dia mesti excited nak carikan untuk gue..sekali tengok macam atuk yang baru 1st taem nak dapat cucu pulak padahal cucu da 2 orang..1 laki 1 pompuan, anak abang long pulak tu..huhuhu

 pape pon, rezeki jangan di tolak..taem pregnant nie la boleh makan yang sedap2..bila da bersalin nanti, nak kena berpantang pulak..jangankan nak makan yang sedap2, nak minum yang sedap2 pon belum tentu dapat tau..kesian pulak rasa kat diri sendiri nanti..hik3,

 haa, ini lah dia nya hidangan makan malam kami..memang sedap hingga menjilat jari gua cakap sama lu..hehehe oh ya, lokasi juara ikan bakar nie bertempat di kedai buloh, kelantan.. harga untuk 5 orang makan x sampai pon rm100, rm90++ je kot..memang berpatutan kan? hihihi

10 comments:

Kakzakie said...

Sebenarnya mak-ayah bila dapat tahu anak mengandung dia lebih exited. Tak kita cucu ke berapa pun dia akan buat yg sama. Atuk-nenek biasa memang sayang cucu mereka..

are_lin@yu said...

comelnya prut..hehe..smoga semuanya bjln lncr ya..

Anis Athia said...

sedapnye ikan bakar.. terliur pulak anis..kat KL mane nak cari ikan bakar best2 ek? huu

Liquid said...

murahhnyeee..!! watkan incek liquid lapor neh hahaha

Mya said...

eh da 7 bulan ye? beseri2 je nampak muka dia :))

Tihara said...

sedapnya menu last tu, moga semuanya ok, insha ALLAH

Miss Volvo said...

nampak sedap ice cream tu nyumzzzzzzzzzz

adda siempre said...

perghhhhh!!! sedap tu napok tomyam ter....liur ak...hahah

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

sedapnya...

apa2 pon makan puas-puas sebelum bersalin tp jgn mkn sebarangan...

gula dlm bdn nk kena jaga juga hehe

Mira said...

kalau saya, dah grab dah satu beg kalau sekali berkenan sebab taknak termimpi2 lak pastu..hehe.

C.L.I.C.K.2