Monday, July 1, 2013

Barangan Berpantang Ibu - Part 1

Assalamualaikum w.b.t.. =')

24 jun yang lepas, taem gue tengah tekun dk buat research barang apa yang diperlukan untuk ibu2 ketika berpantang nanti, gue terjumpa la satu blogshop jamu nih.. kedaijamuwanita2u namanya.. hik3,

Hasil research yang gue buat, harga yang dijual di blogshop nih boleh dikatakan agak murah la kalo nak dibandingkan dengan blogshop laen..ke ade lagi yang lebih murah? entahlah..maybe gue terlepas pandang kot? hihihi =P

Bila da confirm barangan apa yang nak dibeli, gue terus emailkan senarai dan alhamdulillah, xsampai pon setengah jam, setel sudah proses jual beli kami.. yang xbestnya, ada satu barang yang gue nak tapi xde stok ler pulak..hm,

Memandangkan proses jual beli itu berlangsung pada waktu pagi, 26 jun yang lepas pulak gue dah pon terima bungkusan daripada abang poslaju..wah, cekap betul blogshop nih kan.. tak perlu tunggu sampai berminggu2..hehehe

 bengkung mak bidan - rm35

 losyen mustajab pati halia rose scent - rm22

mandian herba mak bidan - rm18 (10 uncang)

pilis air mancur - rm8 (5 biji x 5 bungkus)

minyak telon nyonya maneer - rm5 (tersesat pulak barang baby kat sini) =P

bunga rambai - gue pon xtau berapa sebab x order pon, hm..free gift kot? =P

Postage pulak rm7..hm, kalo nak ikutkan checklist keperluan ibu berpantang, dah x banyak barang la yang perlu dibeli..untuk set bersalin pulak, gue dah plan nak ambik dengan kawan..trial set shaklee, rm100 aje katanya..ok la tu kan, dah namanya trial set, kita pakat2 try ler dulu..hehehe

16 comments:

Mya said...

heheh selamat meneruskan persiapan erma :)

man said...

semoga cntk daN berbahagia..

HeNRieTTa JoSe said...

wah...dah byk prepairation dibuat....bagus la survey dlu...bru kita puas hati nak belikan...

ros_reeza said...

dah buat persediaan ye :)

QueeN TerataI said...

salam.. masa dlm pantang sya pun amik set berpantang shaklee tu.. mmg ok sgt. dh habis pantang baru sya mkn jamu smp skrg ;)

Fifi Nadhrah said...

salam kenal dari fifi..
moge segale urusan dipermudahkan..

are_lin@yu said...

mcm2 jgk kna prepare kan.hehe

Sue-Rya Qistina said...

utk set berpantang, saya guna set jamu selapan air mancur. klau moden, saya amik produk shaklee. dah kata agent kan. hehehe. saya ada update kt blog aritu :)

http://suriaqistina.blogspot.com/2013/06/berpantang-secara-tradisional-dan-moden.html

Anati Soki said...

skrg sume snng je nk cri sume barang2 berpantang.
:)

Mas Zull said...

assalamualaikum...selamat menyediakan semuanya...;)

Kasih Salina said...

salam..apa khabar? maaf baru sempat kunjungan balas..dah bape bulan? mesti dah tak sabo2 ni ye..

Zaza said...

persediaan yg cukup rapi =)

Nia said...

Ooo., nk pakai shaklee ye? Bagus2, saya pun baru jual satu set, hehe. Sekrg ni ramai nk try cara moden. Time preparation ni sgt bestkan, mcm2 kita beli. Hehe

Syida Rasyidah said...

wah.. dah banyak persiapan dah ni.. bagus-bagus.. hehehe :D

HeNRieTTa JoSe said...

psss...haah...mmg rangup pown...

azizah :) said...

jijah xbeli lagi set berpantang...

ada lagi ke yunk jual trial shaklee tu.. ingat nak guna gak..