Wednesday, July 24, 2013

Ceritera My 7th Check-up..

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Semalam check-up gue yang 2 minggu sekali sudah pon bermula..huhu so, sesudah aje berbuka puasa dan solat maghrib, kitorang laki bini nie gerak ler ke klinik putrijaya..kitorang sampai lebih kurang pukul 9 macam tu la..entah nape, ramai pulak customer malam tu..lama jgk la dk menunggu turn..

Sampai aje turn gue, macam biasa, doc ambik tekanan darah, lepas tu dia mintak gue baring untuk tentukan kedudukan kepala baby dengan menekan2 perut, lepas tu buat test urine dan timbang berat badan..alhamdulillah, walaupun berpuasa tapi berat gue tetap naek sebanyak 1.5 kg..hehehe

Memandangkan ini sesi check-up gue yang terakhir kat klinik putrijaya nih, so banyak jugak la soklan2 yang gue lontarkan pada doc tu kan..maklum la, sekarang da 36 minggu ++, lagi beberapa minggu je tinggal..of coz lah cuak kan, hehehe entah sempat balik kg. entahkan tidak..hm, =.='

Total untuk check-up kali nie pulak = rm63..actually, gue agak terkejut jugak lah sebab check-up kali nie juz buat yang basic aje..dah xde suntikan, xde scan, macam mana boleh jadi mahal pulak kan.. sebab kalo x silap gue, check-up basic yang sebelum2 nih rm25 aje..

So, gue syak maybe staff tu salah kira kot..maybe dia da kira skali dengan scan sebab harga scan sahaja = rm38.. bila da campur jadi ler = rm63..gue pulak malas nak cakap banyak..anggap jela tu sedekah kitorang kat klinik tu di bulan ramadhan yang mulia nih..boleh macam tu? hehehe

gambar kenang-kenangan masa p family day kat cameron bulan feb yang lepas..ritu tetiba je c eraziwan cakap terasa macam nak p cameron lagi..mana ada masa dah, kena tunggu gue abis pantang dulu ler jawabnya..hehehe ;P

10 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

blk raya trus berpantang kat kg lah yea...hmm...tapi klu xsilap rietta...doktor swasta, kira konsultasi (soal jawap) pown kena charge jugak...

pss...semalam supermoon...kedudukan bulan dekat dengan bumi...kelihatan lebih jelas,besar dan cerah...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Yana doakan semua nya dipermudahkan.. amboi kira sedekah ek, dia tak bagi resit eh

Shizan Syafik said...

wah. dah 36 week dah.. dah hampir2 dah tu.. semoga selamat segalanya aminnn..

hana hadi said...

cameron xmenghampakan pengnjung kan.. hehe sekali dah pergi.. hari2 nak p cameron. kalau boleh setahun 5 6 kali nak p..

QueeN TerataI said...

x lama je lg tu.. moga Allah permudahkan seglanya yer

Fifi Nadhrah said...

klinik putrajaya kene bayar? ambil FPP ke?

Juliet_iRa~" said...

wahh tahniah heee

tau2 je dah prgnant n nak due dah hee

lama sgt x blogging hee

smoga dipermudahkan :)

Tihara said...

moga semuanya selamat insha Allah

Miss Volvo said...

huuuuuuuuuuuu seramnya nak beranak haha! semoga kuat! hihi

ros_reeza said...

moga dipermudahkan ye.. Eh nak berjalan lagi ke cameron? kena sabar tunggu lepas bersalin la nampaknya :-)

C.L.I.C.K.2