Tuesday, July 16, 2013

Barangan Berpantang Ibu - Part 2

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Memandangkan barang baby boleh dikatakan sudah completed 99%, so tibalah masanya untuk sesi menyediakan barangan si ibu pulak kan? hehehe ritu gue da beli barang2 untuk kegunaan luaran taem berpantang nanti, sekarang turn barangan dalaman la pulak kan..hihi

Sebenarnya sebelum nih gue xpenah dengar pon pasal produk shaklee nih.. tambahan pulak, gue bukan jenis yang ambik tahu sangat pasal supplement2 bagai nih..tapi memandangkan gue terbaca banyak review pasal produk bersalin shaklee, tetiba jadi teringin jugak nak mencubanya..hehe

Oleh sebab ex-classmate gue taem study dulu merupakan salah seorang agen sah shaklee, so gue pon decided jela nak ambik trial set bersalin shaklee nih dengan dia..harga trial set nih hanya rm100 aje termasuk dengan postage tau.. berminat? boleh contact dia direct : nurul aim

dalam masa 2,3 ari aje, terus dapat bungkusan nih daripada abang poslaju..hehe

B Complex : perlu bagi urat saraf. membantu meninggikan sistem pertahanan badan. menukarkan makanan menjadi tenaga. membantu mengurangkan stress dan bertindak sebagai penenang.
1 biji sehari selepas sarapan

Vitalea : mengandungi 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan oleh badan. formula lengkap dengan zat besi. meningkatkan kecerdasan mental dan ketahanan dari jangkitan. membantu penghadaman dan selera makan. penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan.
1 biji sehari selepas sarapan

Vitamin C : mencegah kelenjar daripada rosak dan berdarah. penting untuk pembentukan kolagen. bertindak sebagai anti-oksidan. bertindak mengikut pelepasan masa.
1 biji sehari selepas makan

Zinc Complex : meningkatkan sistem imun, menolong penyembuhan luka dan masalah jeragat. mengurangkan rambut gugur. membantu mengurangkan pembengkakan prostat. membantu mengurangkan masalah mati pucuk lelaki.
1 biji (2 kali seminggu / harian)

6 comments:

man said...

Laki blh mkn ke..hehe

Fifi Nadhrah said...

fifi dulu makan jamu kampung je.. nanti boleh la review pasal shaklee ni..

btw.. fifi memang ambil vit B, vit E, vit C shaklee.. saje ambil supplement..bulan puase ni cpt penat..

Shizan Syafik said...

sy pnh makan vita lea je.. sgt2 bagus tuk naikkan hb

Syida Rasyidah said...

Wah... erma nanti buat review tau pasal shaklee ni :D

QueeN TerataI said...

mmg bags shaklee.. sya pun bersalin aritu mkn shkalee ni juga.. luka czer pun cepat je baik..

azizah :) said...

jijah pon amik trial shaklee ni dear..xsampai lagi ha.. tp jijah campur dengan ESP dan alfafa utk breastfeesing nanti..

C.L.I.C.K.2