Saturday, July 6, 2013

42 days : Mimpi Indah.. ;)

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah..rnie kandungan gue dah pun mencecah 34 minggu..next check-up pulak pada 8hb nie..adoi, berdebar pulak rasa sebab last check-up ritu doc dah inform awal2 nanti nak kena suntik anti tetanus lagi sekali..hm, ='(

Nak dijadikan cite,sebelum2 nie gue penah la dengar ada orang cakap yang normal la kalo ade ibu mengandung yang dk mimpikan benda yang pelik2 kan.. bukan setakat ibu, bapak2 pon ada jugak rasanya? hehehe

Ada satu malam tu, gue penah termimpi sedang menyusukan baby..ya ampun, rasa bahagia sangat bila sedar aje dari mimpi tu sebab baby xbanyak songeh pon..susu pakai botol dia minum, direct bf pon dia minum..=)

Lepas tu, mimpi yang terbaru pulak gue termimpi bersalinkan baby girl..sedar2 aje dari mimpi tu, terus rasa confused..aik? p scan ritu doc cakap baby boy, nape dalam mimpi tu kuar baby girl pulak? xkan kembar kot? hm..hahaha ;P

Kalau x silap, rasanya gue pon penah kot termimpi yang kononnya sehari lepas bersalin tu, fizikal gue kemaen lagi segar bugar, pendek kata x nampak macam orang baru lepas bersalin langsung..ish3, macam tu pon boleh? =.='

entah apa2 la mimpi2 c emma chan nie kan? hihihi ;P

11 comments:

Kakzakie said...

Itulah dikatakan mimpi maianan tidur tapi kadang rasa macam betul sangat kan.. bila sedar eh... mimpi hihi...

man said...

ambik wuduk dulu sblm tido..

Mira said...

kembar pun boleh..hehehe

Cik Yatt said...

yatt pernah dengar.. mimpi mnyusukan baby ada maksud..tapi tak ingat la.. ce akak search..

HeNRieTTa JoSe said...

Menghitung hr hr terindah kan.....

Zaza said...

wah..hehe.. =) sampai termimpi2.. semoga semua urusan baik nanti =)

:: Mrs.SyahNia :: said...

ain dulu masa tgh prgnantkan kembar, byk kali mimpi dpt baby girl..lepastu bila dah taw twins..mimpi lg ada 2 budak girl rambut lurus, putih, comel, kembar..

bila bersalin, mmg betul dpt ank girl, tp masa scan pun mmg suma doc ckp gegirl ;))

kdg2 ada juga btlnya mimpi ni kan walau takbole pcaya 100% .__<

are_lin@yu said...

sbb pkr sgt kot..hiih..prut pn dh nmpk bsar tu..elk2 ya dear ;-)

Fifi Nadhrah said...

fifi tak pernah mimpi pelik2 mase pregnant..

azizah :) said...

setakat ni jijah xde lagi mimpi pelik2.. tp org kata kalau mimpi baby girl yg kita kandung tu boy begitu la sebaliknya..

Syida Rasyidah said...

tak sabar sangat tunggu baby lahir kot... take care taw dear :D