Friday, July 19, 2013

Redha itu Ikhlas, Pasrah itu Menyerah..eh?

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Sabtu nie insyaallah, genap ler 36 minggu usia kandungan gue nih..pejam celik pejam celik, lagi 4 minggu rupanya estimate due date gue..itu pon kalo ikut due date lah kan sebab ade jugak sesetengah preggy mummy yang awal 1,2 minggu dan x kurang jugak yang awal 3 minggu dari due date kan..

Yang overdue pon ade jugak tapi arap2 kandungan gue nih x overdue lah yer sebabnya gue plan nak apply cuti 3 minggu awal sebelum due date..kenapa awal sangat? hehehe sebab gue da start rasa malas + x larat nak drive ulang alik p ofiz..boleh macam tu? hehehe

Nak harapkan c eraziwan, kesian la pulak kat dia sebab timing keje kitorang memang x sama..lagi pon tempat keje dia jalan jem skit..kalo p keje dengan kete, sejam dua drive belum tentu lagi sampai..haa, x ke naya tiap2 pagi nak kena sakan mengadap jem dulu? huhuhu

Memandangkan c eraziwan x boleh nak apply cuti awal2 + lama2, so gue juz plan nak lepak2 kat umah jela kan sebab plan asal nak balik kg. sepatutnya seminggu before raya..tapi entah macam mana, rasa macam takut pulak kalo2 gue terbersalin awal..xnak lah bersalin kat sini, gue nak bersalin kat kg..='(

Gue ingat nak balik kg. seminggu lebih awal daripada c eraziwan sebagai langkah keselamatan walaupun dalam hati nih memang x sanggup nak berpisah awal2 + lama2.. c eraziwan pon macam berat hati aje nak izinkan.. dia asyik dk pujuk baby aje supaya jangan keluar awal sangat..huhuhu T.T

 sesungguhnya, kita hanya mampu merancang.. =')

14 comments:

azizah :) said...

36minggu dah yunk? baby dah matang tu.. bila2 masa leh bersalin.. apa2 pon harap2 ikut time due la kan.. InsyaAllah..

hana hadi said...

elok2 ye..
jaga kesihatan

Kakzakie said...

Kalau ikut kan 36 minggu memang bila-bila masa dah boleh deliver. Anak kakak tiga-tiga awal dari 10-13 hari tau Erma.

Shizan Syafik said...

sama la kita.. plan nak balik sesama nanti.. tapi takut pulak terkeluar awal baby.. nanti xtau la camane.. huhuhu

Fifi Nadhrah said...

pengorbanan tu penting.. walaupun bera sangat hati..

QueeN TerataI said...

queen masa anak 1st 36weeks bersalin dah.. hehehe x sempat nk post2 gambar dh..

ct@m@n@qieem said...

semoga slmt smuanye...amin...xkire awl or cpt....jnjji mummy to be n ank slmt....=)

MaYa MustWany said...

tengok2 pagi raya lak ema?hihi
pe2 pun mas doakan dipermudahkan sgla urusan n slamat ema n baby..amin..

Tihara said...

eloklah bersalin di kampung ada ramai yang boleh tengokkan..muga selamat ye dik,insha Allah

Anis Athia said...

Wah, tak lama dah tu! Moga sihat sentiasa dan Allah permudahkan semuanya :)

Miss Volvo said...

awwwwww so sweet! :) mesti awak dah jalan macam penguin comel kan hikhikhik

aniswany lazim said...

dh nk dekat sgt tu..congratz in advance..hihi

apa2 pn jaga diri & baby ^_^

hope semua selamat :)

Fifi Nadhrah said...

selamat pagi.. ibu sihat?

Scya Lollita said...

smoge dipermudahkan urusan sis :)

C.L.I.C.K.2