Thursday, July 4, 2013

Shopping Barang Baby - Part 4

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Oleh sebab pada ari sabtu yang lepas xbanyak sangat barang baby yang boleh dibeli di jusco cheras selatan tu, so ari ahad esoknya gue kemaen lagi gigih p sambung shopping barang2 baby kat beberapa tempat lain iaitu mr.diy, butik anakku dan butik one world baby area cheras..hehehe

Barangan kat bawah nie merupakan barangan yang gue sempat grab kat kedai mr.diy.. kedai nie merupakan kedai fav c eraziwan sebab macam2 benda ada kat sini.. jenuh jugak ler dk melepak kat kedai nih..dk usha barang baby lagi, barang bapak baby lagi..adoi, sabar jelah~ kui3,

storage box - rm29.90

bakul baju kotor baby - rm8.50

bakul shower baby - rm3.90

penyembur air untuk cuci poo poo baby - rm2.90

hanger berklip - rm8.90

berus botol susu - rm2.50

berus sabut untuk cuci cloth diapers - rm1.20

Bila dah penat dan setel shopping kat kedai mr.diy, kitorang pon cecepat p letak barang2 kat dalam keta lepas tu terus masuk butik anakku pulak yang kebetulan satu row aje dengan kedai mr.diy tu..keta kitorang pon parking kat depan2 tu aje..lucky betul kan? xpayah nak jalan jauh2..hehehe

drying rack anakku - rm19.90

Kat butik anakku nie pon macam xde barang sangat.. maybe sebab kebanyakan barang yang ada kat situ gue dah beli siap2 kot sebelum nie..nasib baek terjumpa dengan drying rack nie.. xde la keluar dengan tangan kosong aje..hihihi lepas tu kitorang terus p kat butik one baby world pulak..

breast milk storage bottle autumnz - rm13.50 (4 pcs)

botol susu tommee tippee - rm31.26 (5 oz)

breast milk storage bag autumnz - rm11.61

insert cloth diapers - rm8

Rasanya sume barang2 baby nie dah complete kot..kalo ade lagi yang terlepas pandang tu, tunggu taem nak pakai nanti ler baru p cari..boleh macam tu? hihihi so sekarang, gue da boleh la stat slow2 operasi mendobi dan memacking barang2 baby nih.. wah, excited pulak rasa..hehehe =D

13 comments:

ct@m@n@qieem said...

mmng exsaited kn beli brg bby....=)ble due ni...

HeNRieTTa JoSe said...

Wah....dh complete semua yez....

:: Mrs.SyahNia :: said...

anak pertama..mmg excited kan mnshoping..ain dulu balik keje cikit2 p cari brg baby walau ngah sarat pun..hikhik

are_lin@yu said...

comelnya brg baby.hehe

Cik Puan Tqah said...

dear... cloth diaper xyah cuci pakai berus.. alirkan air je.. excited kan.. tqah berus cuci botol lom beli.. botol belum strelise.. hoho

Sue-Rya Qistina said...

hehehe..excited la mommy nak timang 1st baby. mcm2 dibelinya. saya guna mana yg ada je sbb baju2 n brg2 kakak n abg dia masih ada dan elok lagi. just tambah2 mana yg patut je

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

oo anak pertama yer...tentu lah lebih teruja, dah tentu juga banyak belanja sikit..

Zaza said...

hanger klip tu cantiklah..xsbar nak tgu kelahiran emma =)

Anati Soki said...

syoknya nk dpt baby... alaaa.. nk jugak baby.. hehe storage box tu comel

man said...

wah bnyknya brg..hehe

Mira said...

sangat suka dengan storage box tu. nak g beli satu lah..hehe. tak sabar nak tunggu baby akak keluar :)

Fifi Nadhrah said...

pakai berus sabut ye cuci CD nanti? fifi tak pernah pakai berus pon.. panjut dengan air lelaju.. datanggal.. senang je.. :)

Syida Rasyidah said...

alolololo.. comel sgt barang2 baby tu :D