Saturday, June 25, 2011

Konvo Trip~


Di petang hujung2 minggu begini, syok tol rasa leh bersantai2 kat umah cam nie..hm, lau berdating2 misti lagi syok kan? =P wiken nih kitorang x p dating..pagi tadi keje, petang lak c eraziwan mau pulang ke kampung halaman meninggalkan gue sendirian di bandar Kuala Lumpur ini selama beberapa hari..uhuk..T_T

Dua tiga hari nih, terkilan tol rasa coz gue xboleh nak upload kan gambor2 yang ade dalam sony junior nak kasi taruk kat c sweet + sour nih..hampeh tol.. next week nak ajak c eraziwan p Low Yat lah..cari card reader kat sana..banyak pilihan skit.. (amboi, memilih noo..) ala, sambil menyelam minum air, ape salahnya..hehehe

Rnie, xtau la nape tetiba je gue rasa cam nak sumbat jer sume gambor taem gue konvo dulu.. kalo nak diikutkan, cite nie da lama da p still x basi lagi..hehehe lau x silap, nih cite masa 28, 29 & 30 April 2010 kot.. tambahan pulak gue ade paw satu software dari someone untuk combine kan gambor.. makin teruja la gue lepas nie..=D

c emma chan yang kelihatan gumbira disamping bonda dan ayahandanya..hee =D

setelah berjam-jam lamanya gue terperap kat dalam dewan, bila kua jer terus rasa cam.. huh, lega tol.. then, ape lagi, terus lah bergambor dengan riang ria nya..^^ (jangan xpercaya, adik bongsu yang berbaju merah itu, sekarang dah makin tinggi tahu..lebih tinggi dari gue lak tu! wuwuwu)

satu-satunya gambor yang ada 4 dara pingitan..hehehe walaupun gambor watak utama x menjadi sangat, ah..lantak p kan je lah..=P

sempat gak snap beberapa keping gambor bersama teman2..bila da kua jer dari dewan, sume da berterabur dengan family masing2..nak bergambor lebih2 pon susah..hihihi

habis jer sesi berposing sesudah menerima anugerah diploma, teruslah menuju ke chalet yang terletak di cherating.. capek bangat sih..petang tu lak, kitorang pon ape lagi.. terus p jenjalan kat kawasan pantai..xjaoh pon dari chalet..10min jer jalan kaki..^_^

hahaha..tengok pon da tau..memang puas ati ah leh mandi manda + bersuka ria cam nih.. yang xsyoknye lak taem air tuh masuk dalam mulut..yerk!! masin wei..

keesokannye lak, kitorang p cameron highlands..memang sakan lah my mum shopping bunga sampaikan bonet keta penuh, xde ruang langsung nak isi benda laen..kui3,

Nak dijadikan cite, konvo trip gue nih memang best..2 ari kitorang lepak kat cherating, lepas tu lepak lak kat cameron 1 hari..lepas tu bwu la bertolak balik umah.. kitorang berpisah kat cameron jela coz masing2 berlainan laluan kan..

Oleh sebab gue nih anak yang ke-5, so dah 5 kali la family gue p konvo kan..kat perlis ade, kat johor ade, kat perak pon ade..p lau xsilap gue, sebelum nih xde pon konvo trip macam konvo trip gue nih..hehehe (uit, memang betul xde ke ko je yang xtau?) 

Uhuk..entah ler coz gue x berkesempatan pon nak pegi konvo abang2 + kakak2 gue..nak pegi macam mana kan, gue pon ade komitmen laen jugak.. nak ponteng kelas, my mum x kasi.. gue pon rasa cam bersalah jugak kat diri sendiri..ponteng kelas semata2 nak p konvo orang laen? tidak..tidak.. =P

3 comments:

Lissa said...

wahhh.bestnye konvo....hehe
bw here. jom jenguk2 blog lisa pulak. follow la if sudi:):)

http://lisaafha.blogspot.com/

zOeY zAu YaH said...

mei hari tu saya pi konvo adik.dia polisas gak hehe..

Mizz ErMa said...

cik lissa : memang best pon..hihihi

cik zoey : tu pasal sy terkejut..xpenah terserempak la plak dengan adik cik zoey kat polisas tu..hehehe

C.L.I.C.K.2