Wednesday, March 5, 2014

Zoo Negara

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah, dah masuk bulan mac rupanya..cepat betul masa nie berlalu kan? memandangkan dah lama sangat gue x update entry, gue pon dah xtau nak update cite yang mana satu dulu sebab banyak sangat cite yang nak dikongsikan..gara2 gue dicemburui masa, macam nie ler jadinya.. =.='

Okay lah, hari nie gue nak kongsikan pengalaman kitorang anak beranak p jenjalan cuci mata kat zoo negara.. honestly gue cakap, ini kali pertama kitorang 3 beranak menjejakkan kaki kat zoo negara nie okeh! hahaha lucky betul si mikail nih sebab kecik2 ibu dan ayah dah bawak dia pegi zoo.. =P

Sebenarnya kitorang p berlapan, ada ayah n mak gue, kakak2 n adik gue..kiranya family trip jugak la walaupun x cukup korum..hihihi kitorang sampai kat zoo tu dalam pukul 10 pagi macam tu la, orang pon ramai jugak.. harga tiket pulak rm30, tapi kitorang beli kat groupon, satu kepala rm24.. =D

Apa yang best kat zoo? hm.. bagi gue, animal show je kot yang best? hihihi kelakar pulak bila ingat balik gelagat2 binatang kat animal show yang kemaen lagi ligat dk bertepuk tangan tu..hahaha masa mula2 sampai kitorang siap beli map lagi tau, harganya rm2.. konon2 nak jelajah satu zoo tu..hihihi

Last2 kitorang decided nak naik tren je sebab dah x larat nak berjalan memandangkan cuaca pon dah start panas..kesian mikail, hihi harga tren pulak rm5 satu kepala.. menyesal pulak x naek tren awal2 sebab tren akan stop kat tengah2 zoo, so kita boleh la p cuci2 mata kat area hentian tren tu..

amboi mikaill, ibu dan ayah bawak datang zoo, boleh pulak dia tido ek..

iklan : cardigan cotton + lace yang gue pakai tu daripada Blossom Collection kalau berminat boleh p cuci2 mata kat fb ataupun instagram @mizzerma =)

17 comments:

Farah Waheda Wahid said...

lama dah tak jejak zoo negara ni...bertahun lama rasanya...

HeNRieTTa JoSe said...

lamernye menyepi...dah makin besdar anak teruna sorg tu...kecik kecik dah masuk zoo negara erk...rietta ritu singgah kat luar jer...sebab dah lewat...zoo dah tutup...

BUNDA a.k.a KN said...

Assalam,

salam ziarah dari bunda...

Elya Roza said...

sedapp dieee tdooo tuhhhh

Fifi Nadhrah said...

sedap mikhail tido kan.. tggu boleh jalan datang lagi sekali.. confirm kurus nak mengejar!~

Dkna Abza said...

bestnya dia tdo..lena~

Rosmiza Ali said...

Lena Mikail tdo.. Hehehe.. Ni gayanya mak ayahnya je ler yg duk tengok show haiwan.. Mikali lena diulit mimpi.. Ihiks!;)

are_lin@yu said...

beznya geram tgk mikail bam3 tu.hehe

lylyn said...

lama dah xg zoo negara...

nor azman said...

anak itu mesti penat ye..heheheh

Syida Rasyidah said...

bam bam nye mikail.. kejap je dah besar. Rasa mcm baru je baca entry erma bgtau dah nak bersalin tu... :)

Lyaa Suriany said...

alahai mikaill. sonok tido yeee. penat sgt tawaf ni.hehe

Siti(zoey) said...

jrg blogwalking..bila jln2 tgk baby cik emma dah bsr dah..huaaa....

Scha Nazri said...

Penat sangat mikail tu. Zoo negara entrance dia mahal. tak mampu saya. wuwuwuwu

sal ya said...

Bila ada anak mmg kureng skt waktu berblog. Tp stg nk tgglkan.

hana hadi said...

ermmm.. sapa yang nak pergi zoo sebenarnya nih :)

sal ya said...

Mst bz smp xde ms nk update kan?

C.L.I.C.K.2