Thursday, September 12, 2013

Ceritera My 9th Check-up..

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Pada 11 ogos yang lepas, kandungan gue da pon genap 39 minggu.. alhamdulillah, sempat jugak gue beraya sakan pada pagi syawal.. yela, risau jugak dibuatnya gue bersalin awal, xpasal2 kena berpantang time syawal n x boleh nak menikmati hidangan yang sedap2 di pagi syawal tu..hihihi

Actually, 2,3 ari sebelum gue p check-up tu gue ada turun tanda lagi sekali.. (turun air dalam kuantiti yang sedikit dan sakit2 pinggang) tapi bila gue call doc, dia cakap itu benda biasa.. belum nak bersalin lagi.. bila da sakit perut selang 5 min n turun lendir darah @ pecah ketuban baru da nak bersalin..

So time p check-up ritu, macam biasa, doc ambik tekanan darah gue, timbang berat badan, scan dan tekan2 perut skit.. nasib baek dia da x ambik sampel darah gue da.. memula tu cuak jugak sebab ingatkan kali nie pon nak kena cucuk kat jari lagi sekali untuk check hb..hihihi

Memandangkan due gue lagi 7 ari, so doc set kan next appointment pada 18 ogos nanti.. itu pon kalo belum bersalin katanya.. kalo da ade tanda2 macam yang dia cakapkan tu, terus je call dia.. x pon datang je klinik.. total charged untuk kali nie pulak rm30 aje included obimin n ubat tambah darah..

Alhamdulillah..setel pon ceritera2 pregnancy gue nih..hihi ada masa nanti insyaallah gue akan update pulak pasal pengalaman bersalin anak pertama nih.. maklum ler, time dulu2 gue yang beria dk baca pengalaman bersalin orang, sekarang turn gue la pulak berkongsi pengalaman sendiri kan..hihi

16 comments:

ros_reeza said...

Alhamdulillah.. moga dipermudahkan..

ros_reeza said...

eh, ni ceritera dulu ye.. hihi.. dah selamt pun kan :) Alhamdulillah.. :)

Syida Rasyidah said...

hehehehe.. nasib baca entry kat bawah ni, kalau x, kte dah blur daa, sebab hari tu baca erma dah bersalin.. hehe.. :)

Kakzakie said...

Tapi lain org lain tanda tau Erma. Kakak dulu kalau macam tu memang dah dekat sangat nak bersalin...

HeNRieTTa JoSe said...

xsabar nak tgk picta bby lgi...aitu tgk sket jer...

adda siempre said...

wahhh....lpas ni blehla letak gmbar mikail byk2 maa...hihi

are_lin@yu said...

xsbr ayu nk bca nti..cte cpt tau.hehe..apa2 pn thnaih dear dh jd seorang ibu lngkap hdup seorang wanita kan .slmt berpantang..

Cho Zila said...

selamat berpantang.... memang pengalaman baca blog orang tu buat kita kata nanti kitapun nak gak berceritakan..

Miss Volvo said...

tak lama lagi dup dap dup dap HAHHAHHAHA!

hana hadi said...

xsabar2 :)

Zaza said...

zaza pun xsabar nak tgk lagi muka bby =)

sal ya said...

Dah selamat bersalin ke dear?

Fifi Nadhrah said...

nak tunggu cerite bersalin ni.. :)

Siti(zoey) said...

tahniah dah ada baby.dah jd ibu.

tenku butang said...

tahniah.. dh jadi ibu.. =)

nor azman said...

tahniah ye..hehehhe

C.L.I.C.K.2