Tuesday, December 19, 2017

6 steps flawless makeup routine

Assalamualaikum w.b.t.. =)

Sebelum nie gue ada share tentang 8 steps skincare routine. so entry kali nie gue nak share tentang 6 steps flawless makeup routine pulak. kesinambungan daripada entry lepas la senang cite hihi tapi kalo nak amalkan rutin nie untuk makeup harian p balik keje macam tak sesuai sangat sebab pagi2 gue asyik rushing memanjang, mana sempat nak makeup beria bagai huhu sempat tepek yang basic je pon dah bersyukur sangat2. at least xde la p keje dengan muka pucat baru bangun tido aje haha

Tanpa membuang masa, jom kita check it out 6 steps makeup routine using mary kay products :-

  
1. prep and prime
mary kay eye primer - rm53
mary kay foundation primer sunscreen spf 15 - rm84
mary kay lash primer - rm79
- membantu mengurangkan tampilan garisan halus dan kecelaan serta memanjangkan pemakaian bedak.

 
2. apply foundation
mary kay cc cream spf 15 - rm79
mary kay mineral powder foundation - rm76

 
3. conceal and highlight
mary kay undereye corrector - rm49
mary kay perfecting concealer - rm49
- 'mengangkat' kawasan2 gelap pada wajah secara optik.

4. set your color look
mary kay translucent loose powder - rm72
- mencipta kemasan matte. satu warna yang boleh dipadan dengan semua tona kulit.

5. healthy, glowing finish
mary kay bronzing powder - rm64
- sempurna untuk kontur atau bronzing secara keseluruhannya.

6. finish your look
mary kay makeup finishing spray - rm79
- menggunakan finishing spray yang mengering dengan dengan cepat dan mengekalkan mekap tampil segar.

Steps flawless makeup n skincare routine nie pon gue baru perasan time tengah belek2 the look book mary kay tahun 2015 yang bertahun dalam ibook gue tu. selama nie x perasan langsung mary kay ada provided rupanya cara2 penjagaan wajah dan flawless makeup. tapi sayang, apa yang buku tu provided tidak menyeluruh sebab banyak lagi produk yang gue x tau cara penggunaan yang betul haha

2 comments:

Ann Ishak said...

rata2 kata barang2 MK mahal tapi sebenarnya fordable jugak harganya kan

ai said...

Mary kay translucent loose powder best.