Saturday, August 11, 2012

11 days - Sesi Memanjakan Diri (Part 1/3)

Hee, sabtu lepas gue dan c eraziwan p buat treatment kat hair salon yang bertempat di jalan klang lama..memang da lama gue pasang niat nak buat hair treatment untuk kami berdua walaupun pada mulanya c eraziwan suh gue sorang aje yang buat..itu tak adil la kan sebab gue nak kitorang sama2 kelihatan cantik untuk satu sama lain..eh? err..termerapu sudah~ hehehe =P

So, nak dipendekkan cite, antara pakej yang ditawarkan oleh salon tu ialah :-
90 minit rebonding, colouring, highlight atau perm (rm180);
70 minit loreal hair treatment termasuk dengan wash dan blow (rm68);
30 minit classic manicure (rm33); dan
15 minit urutan bahu dan belakang (rm38).

kemaen lagi mahal kan? tapi tu lah, dengan groupon.my, kitorang juz bayar dengan harga selepas tolak diskaun sebanyak 76% aje untuk satu kepala..berbaloi2 bukan? hehehe

pic nih gue ambik kat groupon punya website..kedai dia memang sebijik macam dalam gambar nih tau..cantik bangat sih~ hihi

tadaa~ ini lah dia hasilnya~ hehe c eraziwan buat colouring, gue pulak buat rebonding..=D

Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar walaupun ini merupakan treatment kami yang pertama dengan menggunakan kupon daripada groupon..hehehe kitorang pon puas hati dengan servis yang salon tu berikan..hasilnya pon sangat memuaskan..=') len kali gue nak p lepak kat salon lagi boleh tak? (kata c emma chan kepada c eraziwan di dalam hati) =P hahaha


28 comments:

RealNS said...

huiyo ! salon tu , NS tak pernah pergi salon . tpi macam seronok je :P

Mishter Izwän said...

bnyknya diskaun dia, untunglah sis
smart rambut si kacak tuh.

♥ sitifarhana ♥ said...

wahhh...msti best kan bila diri rasa dimanje...best besttt..hehe

S.U.R.I.A. said...

wit2.....syok ye..

Tihara said...

akak tk penah pegi :)

SimplySeoul said...

woww serious murah.

adda siempre said...

colour rambut sempena nk kwen ko ni ma?hahahah

Ann Ishak said...

dah start menaik serikan diri ni, bagus3x :)

HeNRieTTa JoSe said...

Murahnye......

anaztasias nora aira said...

waaaaaaaaaaaaaaa seronoknya. ni nak pergi ni hehe

Mira said...

wah, bakal pengantin memanjakan diri sakan ni. btw, nak cakap tahniah kat akak awal2! hehe.

Hasrina said...

wahhh best222

Mya said...

bestnya buat treatment!

Zaza Ridzlan said...

amboi..lama dh xpi salon.. =)

Mizz ErMa said...

RealNS : mmg sonok pon, rasa mcm nak tido aje dlm nih..hehe

Mizz ErMa said...

mishter izwan : tau xpe, mmg untung sakan..hik3,

Mizz ErMa said...

sitifarhana : rasa mcm best sangat2..boleh macam tu? hik3,

Mizz ErMa said...

s.u.r.i.a : syok bangat..hehehe

Mizz ErMa said...

tihara : free2 nnt leh p dengan hubby..hehe

Mizz ErMa said...

simplyseoul : tau xpe, berbaloi2 kan..hihi

Mizz ErMa said...

adda : kurang lebih ler..aci x gitu? hahaha

Mizz ErMa said...

ann : itu ler pasal..sementara masih ada masa nih..hehe

Mizz ErMa said...

henrietta : murah kan..hehe

Mizz ErMa said...

anaztasias : haa, pegi jgn x pegi..hihi

Mizz ErMa said...

mira : hihi..sekali sekala la katakan..btw, thanks 4 ur advance wish! hihi

Mizz ErMa said...

hasrina : tau xpe..hehe

Mizz ErMa said...

mya : best bangat, wangi je rasa rambut lepas tu..hehe

Mizz ErMa said...

zaza : sekali skala leh ler p lepak2 kat salon kan..hehe