Monday, June 8, 2015

Demam

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Sian adam mikail.. rnie dah 6 ari dia demam.. katanya pengasuh, berjangkit dengan budak asuhan.. masa 1st day demam tu, badan dia dah panas2.. gue pon cecepat la called c eraziwan suruh balik awal sebab nak bawak mikail pegi klinik.. takut la malam karang buatnya demam dia melarat, kitorang jugak yang x boleh nak tido malam..hihihi

Masuk ari ke-3, still x kebah2 jugak.. cukup dengan pakej batuk dan selsema sekali.. sian nya anak teruna ibu nie.. so kitorang deciced nak pegi poliklinik az-zahrah pulak kat bandar tun hussien onn.. mula2 ritu pegi poliklinik an-nisa kat bandar sri permaisuri.. bila pegi je poliklinik az-zahrah, kemain lagi diorang beria nak ambik darah mikail sebab takut suspek denggi katanya.. 

nasib baik kejap je anak teruna ibu nie nangis, ibu je yang beria dk berendam air mata..haha

tido pon sekejap2 je, xboleh berenggang langsung dengan ibu.. nak memerap aje 24 jam..

kemain lagi pegang ibu, xnak kasi ibu pegi keje ek..

Apa pun, ibu bersyukur sangat sebab result darah anak ibu nie ok je.. bebas daripada virus denggi dan lain2 penyakit yang berbahaya.. sayang cepat sembuh tau, kesian ibu tengok tido malam anak ibu nie asyik terganggu aje.. lagi pun cuti ibu sekarang dah xde, so ibu terpaksa hantar jugak sayang p rumah pengasuh.. ;(

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

semoga cepat sembuh

nur anis said...

semoga cepat sihat adam mikail..siannya dia demam..memang kita mak mak ni tak senang duduk tengok anak demam..

Qaseh Vee said...

my anak buah 11 bulan ni pun turun naik je demamnya . klu kat umah , kerap mandikan . lagi sejuk air , lagi bagus . nanti panas badan akan kurang ...

IbuNoey said...

moga cepat sembuh..anak IbuNoey pun baru je dua minggu lepas demam.dua-dua sekaligus pula tu.

hana hadi said...

lama juga demamnya kan. huhu

Siti Yang Menaip said...

smoga hero seorang ni cepat sembuh.. =)