Wednesday, June 3, 2015

Tanda-tanda awal kehamilan

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah, syukur.. disaat lagi beberapa bulan mikail nak genap 2 tahun, Allah kurniakan kami sekali lagi anugerah terindah.. tak dapat nak digambarkan dengan kata2, gembira dan teruja itu sudah pasti meskipun diri ini masih ragu samada mampu ataupun tidak untuk menggalas tanggungjawab yang lebih besar sebagai ibu bapa kepada 2 orang cahaya mata..

Memandangkan period gue dah jadi x teratur sejak melahirkan mikail, gue pon x sedar bila masa pregnant.. tetiba je upt nie bagi result positif.. boleh macam tu? hihihi so disini gue nak kongsikan beberapa tanda2 awal yang disedari secara langsung atau x langsung sepanjang 7 minggu kehamilan ketika buat upt nie.. Antaranya ialah :-

1.   cepat lapar
2.   teringin nak makan masam2
3.   nipple rasa pedih2
4.   xde mood nak masak dan kemas rumah
5.   xde selera nak makan nasi
6.   cepat penat
7.   tidur awal
8.   panas baran dan sensitif
9.   kerap buang air
10. perut kelihatan buncit sedikit

kemain lagi terang benderang..time buat upt mikail ritu, samar2 je line merah tu..hihi

7 comments:

Saniah Ahmad said...

alhamdulillah,, tumpang sembira,, saya coming soon insha allah,, tunggu tarikh untuk buka implan,, pastu baru plan untuk anak ke tiga,,semoga sabar melalui rutin moning sickness ye ^_^

Fiqah Feeona said...

alhamdulillah..Tahniah..

Nurzakiah Hanum said...

tahniah
follow back

ros_reeza said...

Alhamdulillah , tahniah kak!

Tie HT said...

Alhamdulillah
Akak tumpang syukur
Doakan turn akak pulak
:)

azizah green line said...

hehe tahniahhh! sebaya la anak kita nanti :p

hana hadi said...

bestnya... bila lah hana menghadapi saaat2 best mcm ni huhu