Wednesday, March 18, 2015

Ber-river Cruise Beramai2..

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Chinese new year yang lepas, kemain lagi kitorang laki bini nie bercuti panjang kat kg, dalam 9 hari jugak la..hihi cuti kali nie meriah sangat sebab kitorang adik beradik dapat berkumpul ramai2 sebab time tu akak gue nak bertunang.. kalau x, jawabnya kena tunggu bulan syawal dulu la baru boleh berkumpul ramai2 macam nie.. itu pon kalau abg long gue x balik kg wife dia kat penang...huhu

Memandangkan kitorang dah lama sangat x balik kg nenek sebelah mak a.k.a dah lama sangat x naek bot, so satu hari tu akak gue suggest la nak p ber-river cruise beramai2 sebab laluan bot tu menghala ke arah kg nenek kitorang.. semua pakat excited nak naek bot dan jenguk2 kg nenek.. jenguk dari jauh je sebab nenek dah x duduk situ dah, sebab tu ler kitorang excited sangat nak p.. hik3,

jom mikail, kita bawak ayah p jenjalan kat kg nenek ibu..hihi

my big family.. ;)

mentang2 la cucu tok ayah, asyik berkepit je dengan tok ayah atas bot nie ek..

Kalau x silap, harga untuk satu kepala rm10 rasanya.. perjalanan pulak ambik masa dalam sejam jugak la pegi balik.. pendek kata, kitorang memang enjoy sangat dapat habiskan masa together2 macam nie walaupun cuaca agak panas skit time nie.. dah lama xbuat aktiviti luar bersama family, panas sikit tu xde hal lah..hihihi

11 comments:

Kakzakie said...

Seronoknya kakak tengok ramai-ramai macam tu. Mengenang nostalgia ketika nenek ada lagi kan... mesti dlm gembira ada sayu dlm hati melihat kg nenek..

Saniah Ahmad said...

seronok kan ber family day,, semua dapat jumpa,,

azizah green line said...

seronok jumpa saudara mara..macam2 cerita ada

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye...satu bot famly aje...dah lamer jugak xnaek bot nie...

Tihara said...

bestnya kat teganu ke?
akak tak pernah lagi naik bot
teringin sangats ^_^

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Wahh river cruise lagi..mesti seronok sebab naik boat reramai..kat mana ni?n cuti tahun baru cina 9 hari?syoknyaaa

IbuNoey said...

Bestnya dapat berkumpul satu family sambil buat aktiviti..rindu pula nak balik Sabah..waaaa....

nur anis said...

seronoknyaaa tengok....:)

Bunda a.k.a KN said...

Salam...

Sesekali berkumpul dan beraktiviti akan menambah erat silaturrahim...

sal ya said...

Seronok p jenjalan...

Fifi Nadhrah said...

wah.. kat mane kampungnye? kumpul 1 fmily mmg best