Wednesday, July 18, 2012

35 days : Ceritera Barang2 Hantaran..

Wah, pejam celik pejam celik, lagi 35 hari rupanya..cepat tol masa nih berlalu kan..(bajet xpenah ambik tau langsung pasal hari2 yang berlalu dan hari2 yang mendatang) err..ampun mas, ampun.. hik3, =P hm, setakat rnie, barang2 hantaran kitorang masih belum complete lagi..hopefully, sume benda alah nih akan complete lah yer dalam masa yang terdekat nie..yela, xkan la time last minute baru nak terhegeh2 complete-kan barang2 hantaran kan..hm, T..T

Oleh sebab masa tunang dulu, wakil2 veteran pihak lelaki nak hantaran 9 berbalas 9, so pihak pompuan setuju jelah kan..nak dijadikan cite, kalo tak silap gue, ceritera pencarian barang2 hantaran nih da bermula sejak bulan mei yang lepas lagi kot? maklum ler, time tu gue tengah excited la katakan..hik3, =D tapi tu lah, isi barang2 hantaran pulak, tuan punya badan yang tentukan sendiri nak barang apa..yelah, kita yang nak pakai sume benda tu kan~ hehehe

So, setakat nih, gue da decided nak :-
1. kek : done (akak gue sponsor)
2. pulut semangat : done (mak gue sponsor)
3. buah : not yet (yang nih no hal, dekat2 majlis nanti boleh p cari)
4. coklat : done (c eraziwan da tempah dengan dak ofiz die yang p bercuti kat langkawi)
5. kain pasang : done (bakal mak mertua sponsor)
6. telekung : done (makcik gue sponsor)
7. perfume : done (sendirian berhad)
8. handbag + kasut : done (sendirian berhad)
9. tuala : done (makcik gue sponsor)

C eraziwan pulak da decided nak :-
1. kek : done (akak gue sponsor)
2. pulut semangat : not yet (maybe mak die sponsor kot)
3. buah : not yet (yang nih pon no hal, leh p cari nanti dekat2 majlis)
4. coklat : done (c eraziwan da tempah jugak dengan dak ofiz die)
5. sejadah : not yet (next week kot baru p cari)
6. kasut : not yet (next week jugak baru nak p cari)
7. belt + wallet : done (sendirian berhad)
8. set penjagaan diri : done (sendirian berhad)
9. kemeja : done (sendirian berhad)

Hm, kalo ikutkan ati nie, gue nak aje setelkan sume barang2 yang belum complete nie minggu nie jugak sebab kalo boleh, gue tak nak ler bersesak2 dengan orang ramai taem bulan puasa nanti.. penat..hm, tapi tu lah..apa boleh buat sebab start malam tadi sampai ari sabtu @ ahad nie, c eraziwan stay kat kg atas sebab2 yang tak dapat nak dielakkan..so, nak tak nak, terpaksa jugak ler bersesak2 dengan orang ramai bulan puasa nanti..hm, T___T

barang2 c eraziwan nie pon gue da kena stat gubah da slow2, da xboleh nak delay2 lagi..hik3,


16 comments:

O CIKTEDDY said...

wah...cik plak yg teruja :D

ιfαh♥ said...

wahhhhh lama tak jenguk sini...emm nak kahwin dah dia...finally :)
hope semuanya akan berjalan dengan lancarlah ye ;)Gd luck !

anisalya said...

gubah sendiri ek? okay la tu. masa kawin dulu semua hantaran husben yang sponsor. ngeee...

myaini said...

seronok tengok checklist barang kawen...mengimbas nostalgia gitu...hehe
hope everythings are smooth sailing ahead.....

Mizz ErMa said...

cik teddy : habislah~ hahaha

Mizz ErMa said...

ifah : itu ler pasal..hehe pape pon, thanks dear..amin, =)

Mizz ErMa said...

anis : untunglah akak dpt hubby yg kaya raya..hik3,

Mizz ErMa said...

myaini : hehe..mengimbau kenangan gitu..pape pon, thanks tau..=D

SimplySeoul said...

wahh u dah nak bertunang. first thing first tahniah... baca blog dr couple, skrg nak tunang.

Mizz ErMa said...

simplyseoul : err..sy da bertunang 2 bulah lah dear..hehe insyaallah, bln depan da nak kawen..=)

Ann Ishak said...

bagus2 nak kawin ni yang paling penting kena ada checklist, barulah teratur perancangan majlis tu nanti...

HeNRieTTa JoSe said...

tapi ok juga taem puasa p caru brg....mmg bersesak2...tapi byk pilihan....

Mizz ErMa said...

ann : haa, itu ler pasal..hehe

Mizz ErMa said...

henrietta : hm, tu lah..c eraziwan pon cakap mcm tu jgk..hehe

zOeY zAu YaH said...

dah dekat..dah dekat..dupdap2 haha..

Mizz ErMa said...

cik zoey : uhh, itu ler pasal..dup dap dup dap..

C.L.I.C.K.2