Thursday, July 19, 2012

Ramadhan Al-Mubarak - 21 Julai 2012

Lepas solat maghrib tadi, gue sempat ler sat dk usha2 akaun facebook gue tuh..biasa lah, aktiviti harian gue of coz lah dk usha news feed yang melimpah ruah bagai tu..bak kata astro, macam2 ada.. huhuhu nak dijadikan cite, taem gue tengah tekun dk usha2, gue ade ler ternampak status senior gue kat poli ritu..katanya, dia nak cecepat balik umah tengok pengumuman puasa..

Gue pon sepantas kilat, tengok jam kat henpon, pukul 7.58 minit..uhh, gue pon apa lagi, cecepat p terkam remote tv dengan harapan gue belum terlambat untuk sesi pengumuman itu..tunggu punya tunggu, lambat pulak rasa masa nih berjalan..yelah, biasa sharp pukul 8.00 diorang akan siarkan dah..entah kenapa, debaran taem dk menunggu tu laen macam aje gue rasa..

Kini, tibalah masa yang dinanti..hati gue nih makin kuat pulak debarannya..esokkah puasa? lusakah? kalau betul esok puasa, gue da betul2 bersedia ke nak sambut ketibaan bulan ramadhan al-mubarak ini? hm..tetiba rasa betapa kerdilnya diri ini..dan tanpa membuang masa, pakcik tadi pon mengumumkan lah bahawasanya tarikh berpuasa jatuh kepada 21 julai 2012..=)

Ya Allah, cepat sungguh masa nih berlalu..Alhamdulillah, diri ini masih diberi kesempatan untuk merasai nikmat bulan yang penuh dengan keberkatan ini.. Insyaallah, mudah-mudahan Ya Allah.. Entah kenapa, sebak pulak rasa hati nih..macam2 perubahan ke arah kebaikan yang bermain dibenak gue sejak dua menjak ini..semoga dipermudahkan segala urusan hendaknya..Amin,

Akhir kata, salam ramadhan buat semua..xsabar pulak rasa nak tunggu ketibaan 21 julai nih..=')


22 comments:

sofiarti oktarina said...

selamat berpuasa awak! :) spek cantekkk

anisalya said...

selamat berpuasa ye dear...

Mizz ErMa said...

sofiarti : slamat berpuasa jgk awk..hehe thanks!

Mizz ErMa said...

anisalya : selamat berpuasa jgk kak..=)

❤~Emma Abduh~❤ said...

salam ramadhan jg.. :)

Ann Ishak said...

salam ramadhan erma

Pondok Usang said...

Salam Ramadhan dan selamat berpuasa dik... =)

O CIKTEDDY said...

kak erma ni makin dekat hari makin cantek :D

HeNRieTTa JoSe said...

Salam Ramadhan....

Cho Zila said...

seelamat berpuasa.. selamat melakukan ibadah banyak2... selamat belaka2...

Mizz ErMa said...

emma : selamat berpuasa..=)

Mizz ErMa said...

ann ishak : salam ramadhan kak ann..=)

Mizz ErMa said...

pondok usang : selamat berpuasa bro..=)

Mizz ErMa said...

cik teddy : yeke, ade2 aje cik teddy nih..hehe

Mizz ErMa said...

henrietta : salam ramadhan k.nietta..=)

Mizz ErMa said...

cho zila : selamat berpuasa jgk kak..=)

Juliet_iRa~" said...

salam ramadhan..

penyimpan mohor raja2 dah tukar org kan..heee

Mizz ErMa said...

juliet ira : itu ler pasal..hehe selamat berpuasa jgk utk ira..

sha_azmi said...

salam ramdhan:)
amboii trliur je tgok ayam tuu~

Mizz ErMa said...

sha_azmi : penah try ke ayam ramly? hehe sedap tu mmg sedap..=D

zOeY zAu YaH said...

selamat berpuasa ;)

Mizz ErMa said...

cik zoey : selamat berpuasa jgk utk cik zoey tersayang..=)

C.L.I.C.K.2