Tuesday, September 11, 2012

Honey is Madu, Moon is Bulan..;)

Cuti sempena ari merdeka yang lepas, kitorang p jenjalan makan angin kat cameron highland selama 3 ari 2 malam..perasaan 1st taem p bercuti berdua-duaan? hm..gue rasa bahagia sangat2.. boleh macam tu? hahaha =P kat sana kitorang stay kat silverstar hotel.. komen gue pulak? hm..not bad laa, maybe len kali leh stay kat situ lagi kot? =)

Sebaik sahaja tiba di cameron, kitorang p isi perut kat kfc dulu..uhh, nikmat betul rasa makan ayam goreng panas2 taem sejuk2 macam tu.. oleh sebab gue booked hotel tu via online, so lepas makan gue call lah hotel tuh nak tanya tempat dia kat mana kan..tup2, satu blok dengan kfc rupanya..nasib baek kitorang xsempat nak merasa buah langsat..hihihi

Sesudah check-in, kebetulan makcik sang suami pon ada kat cameron jugak, so kitorang pon kirim ler serba sedikit ole2 untuk family + family mertua kat kg tu..hehe lepas tu kitorang p pusing2 jap sebelum p pekena steamboat kat kedai berdekatan dgn hotel.. harga steamboat kat situ lebih kurang dengan harga kat johhny's restaurant aje..hm,

Esoknya pulak, kitorang p pusing2 + posing2 kat ladang strawberry, kat ladang teh, kat pasar malam lagi sekali dan malam tu pulak kitorang terus out of service sebab penat sangat dk berjalan ke sana dan ke mari tanpa henti..hahaha boleh macam tu? padanlah dengan muka kitorang nih kan..beria sangat dk berjalan..kui3,

Lusanya pulak, masa untuk shopping ole2 untuk bawak balik kl..sepatutnya check-out pukul 12 tapi pukul 11 lagi kitorang da check-out sebab kalau boleh nak sampai kl awal, sempat ler berehat2 dulu sebab esoknya da start keje..sian kat sang suami, sepanjang perjalanan dari cameron ke kl tuh gue dk tido aje..ops, err..hehehe

let's go bebeh~ hehehe

setelah 3,4 jam perjalanan, akhirnya..

our room on dat day..;)

steamboat untuk 2 orang makan, da macam untuk 4 orang makan aje..huhuhu

kalo xsilap gue, gue belum penah sampai lagi kot kat cactus valley nih..hihi

bersejuk dan berpanas di ladang teh..=P

him : jom turun bawah jom..
me : jom3, u turun dulu, i tunggu kat sini je k..
him : @#$%^&!!
me : peace~ hahaha

taem memula nak petik, kemaen lagi dk pilih nak yang itu la yang ini la..

bila da penat memilih, maen petik aje yang mana ada kat depan mata..hik3,

tempat memetik yang paling mahal penah gue jumpa..rm30 untuk 1/2kg..lol hahaha

time's up! jom balik jom..ada rezeki lebih nanti kitorang datang lagi..=')


30 comments:

Cik Puan Izan✿ said...

pasangan bahagia... semoga berkekalan hingga ker syurga... :)

Mira said...

ehem..makin berseri-seri pengantin baru ni. :)

HeNRieTTa JoSe said...

Setuju ngn mira....makin beseri oengantin baru...

Mya said...

amboi syoknya g cameron! moga happy selalu ok? inshaallah :D

Mishter Izwän said...

honeymoon macam drama vanila cokelat tak? hahaha . .

Mizz ErMa said...

cik puan izan : amin, insyaallah..hehe

Mizz ErMa said...

mira : ehem2, tang mana yg berseri tu..hik3,

Mizz ErMa said...

henrietta : ade2 aje k.rietta nie..hihi

Mizz ErMa said...

mya : best3..hehe thanks mya..

Mizz ErMa said...

mishter izwan : alamak, sy xtgk la pulak cite vanilla coklat tu..so, no komen ok? hehe

Izara4eva™ said...

wah best nye la.. bbulan madu tu.. hikhik

adda siempre said...

wat balik buah strawberyy sni atek ter..

emy zulaiha said...

emma, semakin berseri-seri sejak bergelar puan nie :)

+selamat pengantin baru(tak terlamat lagi kan)

hehe :p

dear yayah said...

emma chan.. sori dah lama xdtg lawat blog u... he he he rindu plak

congrats dah bergelar isteri.. nt xlama plak nk jadi bakal ibu#coughsmilecough

I'll always pray for your happiness dear

♥ sitifarhana ♥ said...

bestnyeee..honeymoon tuuu..hehe

Tihara said...

ch tempat paling best..ske g sana rasa macam dalam mimpi je bila tengok bunga2 :)

Hasrina said...

sopan je pose tangkap gambar..hehe

aniswany said...

bestnyaaaa pegi honeymoon ^_^
hope kekal till jannah :)

MaYa MustWany said...

last mas ke sini entry ttg persiapan..now dh saat2 bhgia.

waaaaaaaaaaa banyak nya mas tertinggal :(

Ann Ishak said...

tak pegi ke tempat pengambaran Ombak Kasih tu, bolehlah bertambah berkasih kasihan kat sana ahaksss ;)

Mizz ErMa said...

izara : haa, tau xpe..best tol bercuti berdua2an mcm nie..hehehe =P

Mizz ErMa said...

adda : buleh nk gk terr..hahaha

Mizz ErMa said...

emy : xde maknanya nak berseri2 emy 0i..hahaha yup, belum terlambat lg kot? hehe thanks dear..

Mizz ErMa said...

dear yayah : itu ler pasal..lama xdgr khabar yayah..hehe thanks dear..tang ibu tu pulak, no komen boleh? hahaha

Mizz ErMa said...

sitifarhana : honeymoon of coz lah best..hehehe

Mizz ErMa said...

tihara : mak sy pon suka jgk tgk bunga2 kat sana..hehe

Mizz ErMa said...

hasrina : sopan tang mana tu? hehe

Mizz ErMa said...

aniswany : insyaallah, amin..hehe

Mizz ErMa said...

maya : itu ler pasal, lama sgt xdgr khabar mas..hehe

Mizz ErMa said...

ann : kat mana tempat penggambaran tu? xtau pape pon psl cite tu..hehe

C.L.I.C.K.2