Thursday, September 20, 2012

My Lovely Post Wedding..

Pada 25 ogos yang lepas, a.k.a sehari selepas berlangsungnya majlis bertandang gue, gue + sang suami off ke kedah untuk hantar adik gue balik ke kolejnya yang bertempat di kuala nerang.. taem gue search kat google maps, tempat tu xde la jaoh sangat dari kg. gue..dalam +-5 jam aje, tapi entah mana silapnya, +-8 jam perjalanan baru ler kitorang sampai sana..

Tak pasal2 sang suami da serik nak p jenjalan makan angin kat kuala nerang tu..pada 26hb pulak, sepatutnya kitorang ade appointment dengan mak andam untuk sesi post wedding kat kulim.. tapi memandangkan pukul 11 p.m. baru sampai kuala nerang dan pukul 2.30 a.m. sampai kulim, kitorang terpaksa cancel mekap sebab xlarat nak bangun pagi..

Terkilan tol rasa sebab xsempat nak jumpa + merasa sentuhan magik mak andam a.k.a blogger femes kat kulim tu..taem pre wedding dulu, cik zoey da janji awal2 nak sponsorkan gue mekap untuk post wedding nanti tapi apakan daya, rezeki tak berpihak pada gue sebabnya sang suami kemaen lagi penat dk drive berjam2 dari kg. sampai ler ke kulim nih..

Sesi post wedding pulak tak seindah seperti yang gue harapkan..c photographer tuh sekadar reti tekan button camera aje..lepas tu ada ke patut dia suruh kitorang nih pose sendiri2? eh2 akak nih, kitorang nih bukannya model, mana la reti nak posing2 bagai nih..dia patutnya monitor ler kitorang nih, bukannya lepas tangan macam tu aje..hmm,

Hm, nak buat macam mana lagi, redha jelah..huhuhu nasib baek photographer taem wedding ritu tak macam nie..gue rasa kagum sangat2 dengan diorang..nasib baek taem dk shoot post wedding tuh, kitorang ingat lagi cara pose yang photographer wedding gue tuh ajar..menjadi la jugak post wedding kitorang nih..(tangan di bahu, mata ke atas) =P

menatap indahnya senyuman di wajahmu, membuat ku terdiam dan terpaku..

mengerti akan hadirnya citra terindah, bila kau peluk mesra tubuhku..

banyak kata yang tak mampu, ku ungkapkan kepada dirimu..

aku ingin engkau selalu, hadir dan temani aku..

di setiap langkah yang meyakiniku, kau tercipta untukku..

sepanjang hidupku..

pasti waktu akan mampu, memanggil seluruh ragaku..

ku ingin kau tahu ku selalu milikmu, yang mencintaimu..

sepanjang hidupku..

p/s : credit to Ungu for a lovely 'Tercipta Untukku'..=')


21 comments:

emy zulaiha said...

akak tue tak guide pon jadi je emma & suami posing! :)

TiranaAduka said...

salam kenal
Nice photo weding tu

Tihara said...

cantiknya baju n picca..nice :)

adda siempre said...

so....cute.....so romantik.....so nice....so colourful..so happy..hehehe:)

CiK FizA said...

congrats ema ! moga kekal till jannah :) amin...

cantik gambar ! heee

Mya said...

lovely photos! aww :D

Mizz ErMa said...

emy : tol ke jadi? hehehe

Mizz ErMa said...

tirana : salam kenal jgk..thanks..=)

Mizz ErMa said...

tihara : cantik kan baju? konon2 bertemakan muslimah..hehe thanks..

Mizz ErMa said...

adda : hehehe, tq dear..=P

Mizz ErMa said...

cik fiza : insyaallah, amin..hehe thanks cik fiza..

Mizz ErMa said...

mya : agreed..hihihi

Arham Md Ali said...

Aloh comelnya gambar-gambar korang. Selamat pengantin baru dan am doakan kekal ke jannah.

ღ yATz~ said...

wowo..
bestnye~
sweetz sgt ok..:)

piraaa said...

ok lah, not bad. objek hidup nampak jugak le.

btw, belum terlambat ke nak wish? selamat menjalani mahligai nan indah, moga kekal tiada penghujungnya, :)

Mizz ErMa said...

arham : insyaallah, amin..hehe thanks..

Mizz ErMa said...

yatz : tang mana yg best tu? hehe thanks dear..

Mizz ErMa said...

piraa : insyaallah, amin..hehe thanks awk..

zOeY zAu YaH said...

aik photog pompuan erk? sapa cik emma? nanti gocip2 kt chat fb ok? hehe..mkp tu sorry sgt2.tp insyaallah ada rezeki kita jumpa n main mkp k :)

Mizz ErMa said...

cik zoey : tol ke? insyaallah..hehe tingin nak merasa sentuhan magik cik zoey tau..hihi

duniafana said...

sempoi...

C.L.I.C.K.2