Sunday, September 2, 2012

Ceritera Majlis Bersanding - 23 Ogos 2012

Ceritera majlis akad nikahnya udah, sekarang tibalah masanya untuk ceritera majlis bersandingnya pulak..hehehe jujur gue cakap, malam sebelum berlangsungnya majlis bersanding nih, gue tak cukup tido sangat2..mau nak cukup, tido2 ayam je pon..xtau ler nape, susah betul nak lelapkan mata malam tu..nervous mungkin? hik3, =P

Esoknya pulak, pepagi buta lagi akak gue da kejutkan gue untuk isikan telur ke dalam bunga telur..maklum ler, x cukup kakitangan ler katakan..huhuhu setel aje isi bunga telur, sementara nak tunggu mak andam datang mekap pukul 9, gue p ler kemaskan apa yang patut kat ruang tamu tu dulu..lepas tu p tolong2 tukang masak kat dapo jap..

Tak lama lepas tu, mak andam pon sampai..pejam celik pejam celik, dekat 2 jam jugak la mak andam tu dk mekap + siapkan gue..abis lenguh2 badan gue nih dibuatnye..sob, sob, komen gue sal mekap dia? hm..kalo tengok kat dalam gambar, dia punya mekap memang lawa, tapi kalo tengok by face to face..err, nak cakap no komen aje boleh tak? hehehe =P

So far, majlis persandingan gue nie pon berjalan dengan lancar jugak..thanks a lot to our main photographer merangkap owner singgahsana bridal sebab diorang berdua la yang banyak berikan tunjuk ajar kepada kitorang sepanjang berlangsungnya majlis tu..hehe yela, tuan rumah kan sibuk dk menguruskan hal2 di meja makan tetamu..=)

So, macam biasa, tanpa membuang masa lagi, moh kita pkat2 layan gambar2 majlis persandingan gue nih pulak..meskipun majlis bersanding gue nih x se gah majlis2 orang laen, tapi gue berpuas hati sangat2 dengan majlis gue nih..perasaan masa duduk bersanding? sangat best! rasa macam nak bersanding lagi sekali aje tau..boleh macam tu? hahaha

menyambut ketibaan sang suami..hihi

pengantin yang sedang mengaminkan doa..

bersama pasangan pengapit yang mungkin tak lama lagi akan bergelar raja sehari juga..hehehe

sempat bergambar dengan ayah + mak mertua aje, yang laen sume da balik..huhuhu

my big family..hehe sume ade taem nih..i love my family..;)

sebahagian rakan2 yang hadir..thanks sume sebab sudi memeriahkan lagi majlis gue..hehe

 it's a makan time! uhh, hanya tuhan je yang tahu betapa kebulurannya gue taem nih..hik3,

sempat lagi bergambar bersama mak2 + ayah2 pengantin sebelum mentekedarah makanan..=P

  sesi memotong kek..pengantin sempat merasa beberapa mulut aje sebab penat + kenyang..hihi

our ohsem outfit on dat day! ='D

 sesi bermanja bersama sang suami di lensa camera..=P

 kegembiraan pengantin jelas terpancar di saat ini bukan? hehehe alhamdulillah ya allah..=')


35 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

Sweet jew photo tu sume...xpe klu make up face to face xsecantik dlm gmbar...coz gmbr kekal smpai bila bila...igtan org plak mudah lpa...

Pss....itu bkn malu miow miow...itu kntoi main pasir tu.....

Mira said...

tahniah sekali lagi akak. sukanya tengok wedding ni. btw, baju kawen tu cantik lah nampak mcm princess dah..weewitt! :)

Dezee said...

Tahniah yer..XD

adda siempre said...

oh, d mnakah daku dlm gmbr ini ?huhuhu:(

SimplySeoul said...

sorry lambat wish miss erma. you look beautiful.

tahniah, tahniah, semoga bahagia di samping suami :)

Tihara said...

congrats on ur wedding...selamat pengantin baru both of u :)

aniswany said...

wahh..cantik cun lawa..
congratz... :)
rasa xsabar plak nak tggu majlis sniri nnti..hihi

♥ sitifarhana ♥ said...

awak sgt cantik dihari bahagia ni..smoga kekal smpi hujung nywa...aminn :)

L said...

semoga berbahagia ye akak..=) waaa sonok tgk.=)

jemput baca en3 baru..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/09/inilah-insan-yang-wajib-kita-cintai.html

anaztasias nora aira said...

cantiknya awak. tahniah !

cik ah / fatihah said...

tahniah....cantik sgt2 raja sehari.....baju pengantin pn lawa...:)

ღ yATz~ said...

huwaa..lamenye x singgah sini..
awak!cantik sangat plis..sory xdapat datang..:( emma tahniah taw!
u looks so gorgeouz dear~:)
semoga bahagia hingga ke syurga :)

Mya said...

tahniah awk! maaf mya tak dpt hadir. mya doakan bahgia selamanya inshaallah :)

Ann Ishak said...

cantiknya pasangan pengantin baru ni, tahniah korang :p

Mizz ErMa said...

henrietta : haa, tau xpe..hehehe mungkin sbb mekap tuh terlalu tebal kot..

Mizz ErMa said...

mira : cantik kan baju nih, mak akak yg pilihkan..masa dia pilih ritu, xberkenan sgt tp bila da pakai nmpak mcm cntik la jgk..hehe

Mizz ErMa said...

dezee : thanks..=)

Mizz ErMa said...

adda : sori syg..u cepat sgt balik, photographer i pulak lambat dtg..uhuhu

Mizz ErMa said...

simplyseoul : thanks dear..insyaallah, doakan kebahagiaan kami..=)

Mizz ErMa said...

tihara : thanks akak..=)

Mizz ErMa said...

aniswany : hehe..thanks dear..tau xpe, tgk org kawen misti rasa mcm nk kawen jgk kan..hehe

Mizz ErMa said...

sitifarhana : insyaallah..thanks awak..=)

Mizz ErMa said...

l : thanks dik..=)

Mizz ErMa said...

anaztasias : thanks awak..=)

Mizz ErMa said...

cik ah / fatihah : thanks awak..=)

Mizz ErMa said...

yatz : insyaallah..thanks dear, no hal xdpt dtg..insyaallah awk punya wedding sy try p..hehe

Mizz ErMa said...

mya : insyaallah..thanks mya, its okay..=)

Mizz ErMa said...

ann ishak : hehehe, thanks k.ann..

Elyse Lavender said...

gambar sy ade lah...heheheh

Izara4eva™ said...

suka tgk gmbar kawen... xsabar nak kawen gak..hehe

MaYa MustWany said...

cantiknya..
tahniah2..
smga kekal hingga akhir hayat..amin

Mizz ErMa said...

elyse : of coz lah ade..hehe

Mizz ErMa said...

izara : haa, ape tggu lg..p ler kawen cpt2..hik3,

Mizz ErMa said...

maya : insyaallah..amin, hehe thanks mas..

Salwa said...

Tahniah! Semoga berkekalan bahagia hingga akhir hayat. :D