Friday, September 28, 2012

Ada Apa Dengan Hadiah..

Ada apa dengan hadiah? hm..hadiah nih memainkan peranan yang penting untuk kegunaan2 pengantin selepas kawen okeh..haa, jangan maen2..hehehe tapi tu lah, maybe sebab sebelum2 nih gue belum ade pengalaman lagi, tu pasal gue tak de idea sangat nak bagi hadiah ape dekat diorang..setakat nih, hadiah yang gue penah kasi juz pembakar roti aje.. konon2nya, untuk menyenangkan c isteri sediakan breakfast untuk c suami la kan..hik3,

So, memandangkan sekarang gue da ade pengalaman, mungkin lepas nih gue da xde masalah nak belikan hadiah ape untuk bakal2 pengantin baru nanti kot? tak sabarnya nak tunggu kawan2 naek pelamin..hehehe tapi tu lah, kebanyakan kawan gue sume tengah study lagi..ke peringkat degree ade, master pon ade..gue aje yang stuck kat diploma..niat di hati nak jugak sambung degree tapi belum tiba masanya lagi kot, boleh macam tu? hehehe

Alang2 gue dk cite pasal hadiah nih, moh gue listkan sekali hadiah2 yang gue dapat taem wedding gue dulu k.. mana la tau serba sedikit leh gak bagi idea dekat korang2 yang still kekeringan idea nak kasi hadiah ape untuk wedding kawan2 korang nanti ke..baek kan c emma chan nih? sume benda dia nak bagitau, sume benda dia nak kongsi dengan orang..err, err, ala apa salahnya kan, sesekali sesekala je pon..hihihi =P

sekadar gambar hiasan..hehe

Antara hadiah2 yang gue dapat ialah :-
- angpau
- pembakar roti
- album
- set gelas & cawan
- set periuk + kuali
- set pinggan & mangkuk
- tuala & sejadah
- blender & heater
- jam dinding
- dulang
- rice cooker
- mini carpet
- cadar & mini toto
- etc.

Hm, tu jela kot? gue pon da ingat2 lupa dah..hehehe ;P


22 comments:

Zila Zainal said...

oh dah dekat complete laa tuuu. tinggal nak beli barang2 besar je. slow2 kumpul barang k :)

♥ sitifarhana ♥ said...

huntung la dapat hadiah..huntung la huntung la~hehe

Mizz ErMa said...

zila : yup2, nak beli laju2 xmampu, kena beli slow2 ler jawabnye..hihi

Mizz ErMa said...

sitifarhana : untung kan, kan, hehe

Tihara said...

oo lengkap dah tu...sonok2 :)

hnahdy said...

kalau boleh hana nak orang bagi hadiah kat hana.hikhik:)

HeNRieTTa JoSe said...

Byknye dpt hadiah.....heheheh....

Everything's Everythings said...

Wahhh bestnya...
kadang2 pening juga kepala nk pk hadiah ap nak kasi kt org xD

ღ yATz~ said...

jom jumpe..
akibat xdpat p wedding ritu..
InsyaALLAH,if kite jumpe yat bagi hadiah k..

Mizz ErMa said...

tihara : yup2, best jer rasa sebab kebanyakan barang da lengkap..hihi

Mizz ErMa said...

hnahdy : kita kena la give and take..betul x? hehe

Mizz ErMa said...

henrietta : skali seumur hidup ler katakan k.rietta..hehe

Mizz ErMa said...

everyhing's : haa, tau xpe..sy dulu pon macam tu ler..xder idea nk kasi ape..

Mizz ErMa said...

yatz : ala, buat susah2 aje yatz nih..nak berhadiah2 bagai pulak..hihi

Hasrina said...

hikk goodnih dapat idea nak bei hadiah kawen kawan

RealNS said...

samela ngn NS sis :) aritu kawan kawen tak sure nak bagi ape , takut same ngn kawan2 lain. hehheh

btw , selamat menjalani kehidupan sebagai isteri :)

Mya said...

mya hadiahkan ingatan persahabatan, boleh ke? hee.. syok dpt byk hadiah kan?:)

sal ya said...

set cawan dgn jug tu la paling biasa dan paling ramai orang bagi kan?

Mizz ErMa said...

hasrina : tol ke? baguskah kalau mcm tu..hehe

Mizz ErMa said...

realNs : haa, skrg da ade byk idea nak belikan diorang ape kan? hehe btw, thanks dear..=)

Mizz ErMa said...

mya : boleh aje..kecik tapak tangan, nyiru sy tadahkan..boleh mcm tu? hihi

Mizz ErMa said...

sal ya : yup2..especially set gelas yg setengah dozen tu..hehe

C.L.I.C.K.2