Wednesday, April 18, 2012

D.I.Y Hiasan Hantaran

Yea~ pagi tadi, taem gue ada sedikit kelapangan masa, gue try ler buat satu gubahan bunga dengan menggunakan beberapa helai tisu nih kan..itu pon sebab gue ade ternampak tutorial daripada sape entah kat dalam belog yang juga tak gue kenali..hik3, tapi xkesah la kan, janji ilmu yang dia cuba nak sampaikan tuh betul2 sampai kepada gue selaku silent reader dia..tol x? hehehe

Siap aje satu, gue pon buat lah satu lagi bunga tisu nih kan..konon2nya sebab taem tuh rasa excited sangat2 la sebab bunga tisu gue nih agak menjadi kan..lepas tu, gue cecepat sms c eraziwan bagitau gue ade sumtin nak tunjukkan dekat dia sebabnya kitorang da janji nak lunch sesama hari nie..maklum ler, da banyak ari sangat kitorang x breakfast sama2..hm,

Bila c eraziwan nih sampai aje, cecepat gue tunjukkan bunga tisu nih lepas tu tanya nie, ce teka apakah ini? lepas tu dia cakap, ini bunga kan? hooray~ ini bermakna gubahan gue berjaya la sebab dia dapat bezakan antara bunga dengan benda laen..hik3, excitednya rasa..lepas tu gue tanya dia, ce teka gue nak buat apa dengan bunga nie? lepas tu dia cakap, nak hias dekat pelamin ke?

tadaa~
inilah dianya bunga tisu yang gue maksudkan tadi..hehehe
berbalik kepada jawapan c eraziwan pulak, bukan lah dear..i nak jadikan bunga nih sebagai hiasan hantaran tunang kita nanti..hehehe =3

mungkin gue akan selang selikan bunga tisu putih nih dengan bunga tisu pink kot untuk hiasan hantaran nanti..ke nak pakai bunga tisu yang kaler putih aje ek?
hm..itu gue akan putuskan kemudian okeh? hihihi

Untuk bunga tangan pulak, tetiba gue rasa macam nak pakai crepe paper aje untuk buat bunga tangan..yela, nak pegang taem ambik gambar je pon..buat ape beli bunga2 segar @ bunga2 plastik bagai kan? pakai bunga kertas udah ler..
wah, bijak betul lah c emma chan nih..hik3,


19 comments:

dear yayah said...

aiseh, sy pnh wat.. guna tisu y 3 lapis.. golden hape ntah namenye.. tp hasilnya mmg gorgeous la.. kekek.. try la guna tisu tuh.. :)

acheeqa farhana said...

kreatifnyee..kalau sy nk buat bnd mcm ni,mmg knfm lain jadiny..mklum la,tgn keras mcm batu..

btw,sgt cntik!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

belajar kat mana? kongsikan la link tu...

Anis Azmee said...

chomelnya.. lau guna tisu yang jenis ade corak bunga-bunga pon macam okey gak kan.. btw mmg gojes sgt :D

emy zulaiha said...

lawanya...emma wat lah tuto jugak! nak try! haha

Anonymous said...

check your email pls. tq. ^^

Cik Yatt said...

ajar plez...huhuhu.. jimat kot..hohoho.


bte harga bntal tu..tak la mahal mne..murg je..satu bntal tak smpi 50 rggt pon.. akak bole pi tngok at fb tu..

ღ yATz~ said...

Mizz ErMa dear,
cantik n jimat..nice jugak..gune bunge putih+hijau dienye daun2 je pon ok...errk..daun ke?means hijau support y 2nd color..xtaw la..if yat prefer putih n hijau je..natural n simple.:)

are_lin@yu said...

sangat kreatif lah.teringin lak nak cuba..hihi

adda siempre said...

uit...panda ma kito wat bunga tisu ni....buleh doh nk tepoh ni....kikiki:p

O CIKTEDDY said...

wow tolong ajarkan cik..cik nak wat maen2..hehe

aRa ❤ aFiq™ said...

cantik la.. nnti bole ajar care buat bunga tisu ni an.. hehe

teknokan said...

folow 517, pleas folow back

Ann Ishak said...

memang santiklah dek oiiiiii, kalau nak combine guna kaler pink pun nampak lembut je....wahhhhhh lu memang bijak dek, penjimatan yang bijak

EruzuLiyana said...

kreatif. mohon ajar :)

faiz fakhirin said...

waaaa...selamat bertunang...congrats congrats...

Nurul Fatin Ismail said...

lawa~ nak belajar jgk bloh!!!

zOeY zAu YaH said...

guna tisu golden hape tu yg tisu dia kaler mcm2..kotak dia kaler meroon..tisu tu tebal n kualiti bgus..kaler pun cantk..pandai cik emma ni buat D.I.Y..cayok2...hihi

MaYa MustWany said...

kreatif sggh