Tuesday, April 10, 2012

Hooray, esok cuti! =D

Err..hehehe tak tau la nape, sejak dua menjak nih, gue rasa macam masa yang gue ada sekarang nih macam ciput aje..rasa macam terhad sesangat..cuti sabtu ahad pon macam tu jugak, tak terasa langsung sabtu ahad tu ari cuti..yela, bila gue pejam celik pejam celik, eh? dah hari isnin rupanya..bila gue pejam celik pejam celik lagi dengan harapan ari sabtu akan menjelma kembali, tetiba rasa kecewa tuh datang dengan sendirinya..hm, boleh macam tu? err..hehehe

Nak dipendekkan cite, rnie baru ari selasa tapi entah kenapa dalam kepala otak gue nih, aktiviti untuk besok ari a.k.a ari cuti yang kemaen lagi gue dk tunggu2 selama nih, senang2 aje dipenuhi dengan aktiviti2 yang tersangatlah padat iaitu bermula dari pagi ari sehinggalah ke malam ari..ish3, kalo orang laen misti ari cuti cenggini akan berehat + bersantai2 aje kat umah macam gue taem muda mudi dulu kan? hm, rindunya dengan kehidupan taem muda mudi dulu..T..T

 Okeh, besok pagi gue plan nak p cuci2 mata kat semua house nih jap..kalo ada yang berkenan, boleh ler beli serba sedikit dulu kan sebabnya hujung bulan nih gue nak balik kampung, so gue boleh ler draftkan dulu gubahan hantaran untuk dapatkan approval daripada mak gue nanti..hehehe terkejut dia taem gue bagitau barang2 hantaran nanti letak jer atas par, xtau la pulak nak kena alaskan something dulu kat atas par tuh..err, =.=' hehehe


 Lepas tu, gue + c eraziwan nak p jenjalan cari kaen boria kat area jalan tar nih pulak untuk kedua-dua belah family untuk dipakai di hari persandingan kami nanti..hehehe meriah ler nanti rumah kitorang sebabnya, kalo tak silap gue, setakat nih kitorang satu family tak penah lagi pakai baju boria..kalo ade pon, kaler aje yang sama, coraknya laen2..kali nih gue nak beli yang betul2 boria punya..hik3, =D
 
petang tu pulak, gue nak p cari komik anak sateria kat sogo nih..hopefully, keluaran terbaru c anak sateria nih da keluar lah yer sebabnya itu yang paling penting sekali..hehehe perkara yang kedua penting pulak, nak p cari hamper baby untuk anak buah c eraziwan..(tau dek c eraziwan, tak pasal2 dia p makan keju sensorang sebabnya gue sampai ati lebihkan komik lagi daripada hamper anak buah dia) hik3, ampun mas ampun.. =P

Malamnya pulak, gue da janji dengan akak gue nak p temankan dia tengok movie lagi kat leisure mall nih..adoi, nasib baek ler dia yang sukarela nak belanja gue..kalo tak, mau kering poket bakal pengantin baru nih dibuatnya sebab tiap2 minggu asyik dk temankan dia p tengok movie aje..hik3, tapi tak kesah la kan, janji kita enjoy sudah~~ ;D


32 comments:

Shaznina Sofia said...

wah ! berjalan sakan akak..

najmi^^ said...

yeaa~ cuti..gi alamanda la jalan2 xD

Ann Ishak said...

kalau dah nak kawin tu memang macam nilah gamaknya waktu tu rasa macam tak cukup hari dibuatnya, takpe sekejab je...lepas majlis nanti okaylah tu semuanya

miss daya said...

hamboooii buzy nye erma ni.. ahaha

Mizz ErMa said...

shaznina : ehehe..tau xpe, best tol leh bangun lambat di hari cuti..hehe

Mizz ErMa said...

najmi : amboi, alamanda tu..ada apa ye dengan alamanda? =P

Mizz ErMa said...

ann ishak : err..tol ke? hehehe hopefully, sume nya nanti akan berjalan dengan lancar lah hendaknya kan..hehe

Mizz ErMa said...

miss daya : hm, lebih kurang ler miss daya 0i..hehehe

mirmashi94 said...

sibuk nye ! hehe . alolo , saya demam . cuti2 kena terperap lam umah . huk3

Teenager Housemaid said...

teehee~
dah lama tak berjalan kat sogo and semua house ni..:D

MaYa MustWany said...

fuhh jalan sakan.saya jelez.hahah

nape tak g tgk wyg kat ts jew?

Cik Yatt said...

wa..jeles hokey tngok org jejalan ni..cik yatt cuti dok rmh je..hurmm

zOeY zAu YaH said...

cik emma..kenapa saya jeles bila tgk cik emma sibuk buat persiapan? hahahha...nk kawen gakkkkk...

emy zulaiha said...

wah berjalan sakan..sume preparation dah siap ke emma? hehe :)

say to easy=) said...

wah..ini lah dinamakan cuti!hehe

zaza iman said...

huhu erma, zaza dah hampir 3 thn lebih tak jejak kl..

HeNRieTTa JoSe said...

lmer dh xlaypark sogo n jln tar...

acheeqa farhana said...

wahhh seronokny jalan2...jeles!

Mizz ErMa said...

teenager housemaid : sama la kita..kalo xde benda nak beli, mmg x pegi ler kat sini..hehe

Mizz ErMa said...

mirmashi94 : lorr..yeke, kalo macam tu kena makan ubat lah baru cepat sembuh! =D

Mizz ErMa said...

maya : jeles tang mana tu..hik3, kat ts jaoh skit, kat leisure mall lg dekat..hehehe

Mizz ErMa said...

cik yatt : nape macam tu pulak? cik abang bz ke nak kua p jenjalan? hehe

Mizz ErMa said...

cik zoey : jeles itu tandanya cik zoey pon da xsabar nak kawen dengan hencik papa..hik3,

Mizz ErMa said...

emy : hehehe..belum lagi, tapi yang basic2 tu sume dalam progress! =D

Mizz ErMa said...

say to easy : lorr..yeke? sy ingatkan ini lah yg dinamakan part time tanpa gaji..hehehe

Mizz ErMa said...

zaza : wah, lama jgk tu 3 tahun..free2 moh ler jenjalan kat kl nih..hehe

Mizz ErMa said...

henrietta : ye ke, abis tu selalu p lepak mana? xkan dk umh je kot? hehehe

Mizz ErMa said...

acheeqa : hehehe..moh ler kalo nk join skaki..=D

aRa ❤ aFiq™ said...

wah best nye nak g jenjalan.. tpi xdpt g SOgo an :D

adda siempre said...

polka dot sek demo taun ni.haha

Mizz ErMa said...

ara : tau xpe..kesuntukan masa la katakan..hehe

Mizz ErMa said...

suhada : tau xpe..kui3,

C.L.I.C.K.2