Monday, April 2, 2012

Off to Belgium~ sob, sob,

Oh ya, sebelum ada yang salah faham, moh gue habaq awal2 yer, sebenarnya bukan gue yang nak p belgium tuh tapi akak gue..huhuhu dia da p da pon pada ari sabtu yang lepas..untuk makluman, dia bersama 4 orang ofiz mate dia terpaksa p outstation ke belgium selama 2 bulan..lama bukan? uhh..syok bangat~ tetiba rasa jeles..hehehe haa, kata akak gue lagi, kat belgium tuh femes ngan coklat, kalo gue nak jadikan coklat sebagai hantaran ke, ape ke, dia boleh tolong belikan..

So, faktor utama mak ayah gue datang kl nih sebab nak p hantar dia kat klia ler, sesambil tu untuk bawak balik kan kete dia kat kg. jugak..yela, 2 bulan dia nak bermastautin kat belgium, sape yang nak tolong tengok2kan kete dia kat sini kan..jadi pape karang, sape yang susah? akak gue jugak..kui3, so, sehari b4 akak gue berangkat, dia belanja la kitorang satu family p dinner kat restoran saba yang bertempat di cyberjaya nih..

Sebelum nih akak gue memang da penah bawak da mak ayah gue p mam kat restoran saba tu tapi masa tuh gue tak iqot, gue pon da lupa macam mana la gue boleh tak iqot taem tuh..so, mak gue kemaen lagi dk cakap nasi kat restoran nih sedap la, apa la..saja la tu nak kasi air liur gue nih meleleh, uhuhu so malam tu, diorang pakat2 la order nasi tapi gue + akak gue yang sorang lagi p order benda laen..gue pon da lupa apa ke nama menu nih..hehe

 nampak macam sedap kan?
dan hakikatnya makanan nih memang lah sedap..hehehe
tapi tak tau lah nape, gue tak berjaya pulak nak habiskannya..maybe sebab banyak sangat kot?


 
nih pulak taem gue kat klia..
amboi, rajinnya dk tolak troli..anak sape la nie..(padahal, tolak kejap aje sebab nak suh adik tolong ambikkan gambar) hahaha boleh macam tu? =P

Nak dijadikan cite, oleh sebab tempat parking klia nih agak jaoh, so kitorang dengan paksarelanya (yeke paksarela? =P) terpaksalah parking aje kat area drop off klia tuh..moga2 kete2 kitorang nih tak kena saman lah hendaknya, amin.. lepas tu, bila akak gue da check-in luggage, dia pon temankanlah kitorang p kat kete, uhh..malang tak berbau betul, boleh pulak c polis tuh p saman kete akak gue aje..keje abang gue tak kena saman la pulak, pelik betul..kui3,

Malam tu pulak, gue pon apa lagi, cepat2lah memulakan sesi menggayakan veil2 + baju majlis bertandang dekat mak ayah + adik beradik gue..hik3, ayah + adik beradik diam aje tapi mak gue cakap veil2 + dress bertandang gue tuh lawa..misti mak gue bangga kan dapat anak pompuan yang kemaen lagi kreatif + berbakat besar dalam bab2 jahit menjahit nih? (amboi, sakan tol hang dk masuk bakul angkat sendiri ek!) err..err..hehehe


23 comments:

dear yayah said...

lps ni g la honeymoon kat belgium lak.. xpn holland.. best :)

dear yayah said...

eh, sy tag awk dlm entri ni

http://kelipkeliphidupyayah.blogspot.com/2012/04/contest-cantik-bertudung-by-farina.html

anNaqia said...

sronoknya g belgium!

adda siempre said...

awat mu xikut skali ma?hahaa

are_lin@yu said...

wahh beznya pesan coklat byk2..hehe

faiz fakhirin said...

ingatkn erma nk g belgium...baru nk tempah baju2 sweet...hehehe...

Rtp Farra Arisha said...

wanna be in belgium too! someday soon perhaps..

zaza iman said...

waaa..seronoknya dpt jalan2... =)

MaYa MustWany said...

fuhh teringan lak kentang panjang tuh.hahaha

aceh2..tolak smata2 nak pic..hahah

uyaitusaya said...

akak awak kj ape? s0nok nye bos anta keje ja0h2..b0ley teng0k tempat orang :) jeles!

Mizz ErMa said...

dear yayah : insyaallah, kalo ade rezeki lebih nanti, leh ler p honeymoon kat sana..hehe tang tag tu, alamak..sy xbiasa la join contest2 nie, pape pon, tq okeh! hehe

Mizz ErMa said...

anNaqia : seronok kan? tingin nak p jugak..hehe

Mizz ErMa said...

are_lin@yu : itu ler pasal, kalo harga coklat kat sana berpatutan, leh ler jadikan coklat tuh sbg doorgift..hehe

Mizz ErMa said...

faiz : wah, baju apakah yang sweet2 itu? jeng jeng jeng, hahaha

Mizz ErMa said...

rtp farra arisha : hee, me t0o~ moh pkat2 buat trip p belgium moh..hik3,

Mizz ErMa said...

zaza : kalo jalan2 makan angin aje mmg best tapi akak sy kena p keje sambil makan angin dan itu agak tidak best..hehehe

Mizz ErMa said...

maya : free2 nanti moh ler pakat2 p dinner sesama kat restoran saba tu..hehe

Mizz ErMa said...

uyaitusaya : akak sy keje programmer, nih 1st taem dia kena outstation..best kan leh p jenjalan kat tempat orang..hehe

aRa ❤ aFiq™ said...

best nye dapat g oversea..

Ihsan Arifin said...

fuh belgium. sumpah jeles.
makan kat saba mahal kot.
kalau takat bawak sepulo hengget je tu tayah mimpi la nak makan banyak banyak haha

Mizz ErMa said...

ara : best kan? so, apa tggu lagi..cecepat menabung utk p honeymoon kt oversea..=P

Mizz ErMa said...

ihsan arifin : hahaha..tol ke? kalo mcm tu bawak la lebih skit, rm11 ke..hehe

Juliet_iRa~" said...

laaaa igtkan emma y g..hee

belgium coklat kan fames..leh la beli coklat byk2..heeee