Thursday, March 29, 2012

D.I.Y Tudung + Veil Nikah, Done! =3

Yea~ setelah berhari + berminggu2 gue dk tekun mengisi masa lapang gue di malam hari dengan aktiviti jahit menjahit ini, akhirnya, semalam gue dengan bangganya ingin mengisytiharkan bahawasanya tudung + veil untuk majlis akad nikah gue nanti udah pon siap sepenuhnya..hooray! hehehe dan mulai saat itu jugak, gue akan cuba sedaya upaya gue untuk pekakkan telinga gue kalo ade makhluk2 Allah yang berani mengutuk hasil usaha gue ini..(boleh macam tu?) hahaha =P

Of coz ler boleh, apesal tak boleh pulak kan? hehehe tapi kalo ade sesape yang teringin nak memuji @ mengkagumi hasil usaha gue ini, of coz lah gue akan sudi mendengarnya kan? bak kata patah2, kecik tapak tangan, nyiru gue tadahkan..tapi itu pon kalo pujian tuh ikhlas lah kan, kalo tak ikhlas baek dk diam2 aje..haa, betul betul betul (tetiba c upin dan ipin nih menyampuk menandakan mereka bersetuju benar dengan kata2 gue sebentar tadi) ngeh ngeh ngeh~

so, tanpa membuang masa lagi, gue dengan sukacitanya mempersembahkan,
tadaa~
haa..ini lah dianya selepas berhari2 di make over oleh gue..lawa bukan? hehehe (ai, ade jugak yang jenis masuk bakul angkat sendiri macam nie ek) err..=.=' hihihi

oleh sebab gue nih bukannya seorang tukang jahit yang professional apatah lagi seorang designer yang berpengalaman, so..ini jelah hasil yang mampu gue persembahkan kepada diri gue sendiri dan alhamdulillah, tetiba gue rasa sangat bangga dengan diri sendiri sebab berjaya menghasilkan sesuatu untuk hari bahagia gue nanti..swit bukan c emma chan nih? hehehe =')

> simple is better <
setuju nggak?
yup, gue setuju bangat kok! hehehe =D
(err..abaikan aje persekitaran bilik gue yang agak mencemarkan pandangan itu) =P

Oh ya, hari nie dah ari khamis, esok pulak ari jumaat, (ye, gue tau lusa ari sabtu dan semalam pulak ari rabu) ceh..suka2 ati dia aje nak menyampuk! apa yang gue nak katakan disini ialah, esok mummy + daddy gue nak datang kl..yea~ tapi diorang datang berdua aje, adik2 tak iqot sekali..hm, rindunya kat adik2 tapi apa boleh buat T~T apa yang gue nak katakan disini ialah, gue xsabar nak tunjukkan mak gue tudung + veil2 gue nih..hopefully dia akan memuji lah kan~ hehehe


49 comments:

dear yayah said...

hei, cntik la.. sgt2.. ok, kire better la kalu nk compare ngan kdai kan.. by the way, nice work :) always be happy k

cweety kadbury said...

aaaa...nk kwen dh ke...:D

addasiempre said...

comelnyo maa....nnti ak nikoh, mu tulum la wat gni atek deh..hahaha

adda siempre said...

comel sgt maa:)

addasonrisa said...

comelllllllll

anNaqia said...

simple is better. agree! :)

Shaznina Sofia said...

waaa nk kawen da.. mesti bedebar kn.. tahniah2.. :)

lawa tudung akak..

are_lin@yu said...

cantik!!!mesti lg cntik bla nikah nti..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

Chantek sangat....pink and white....veil tudung memang dah siap sambung ngan tudung kew?

ps....ntah la...dah dua kali kena...mmg dah fobia xnk park situ dah...

O CIKTEDDY said...

yeke kak erma ni bukan pro?awat nmpk nice giler hasil tgn kak erma ni..huhu serius cantek lorh (♥♥,)

Cik IFAH♥ said...

cantiikkkk sangat!
lagi cantikk kalau tun belog pakai nanti ..
Jangat lupee jumput saya taw ! ;)
ahaaa just jokee !
Hope sume akan jalan dengan lancarnya...
InsyaAllah :)

Teenager Housemaid said...

serius, lawa! :DDD

Mizz ErMa said...

dear yayah : err..nih ikhlas ke tak nih? hehehe tq bgt dear tetiba rasa hati berbunga2..hahaha =P

Mizz ErMa said...

cweety kadbury : err..lebih kurang la, da sampai seru la katakan..hehehe

Mizz ErMa said...

anNaqia : kan, kan? hehehe kang kalo sarat sangat kang, serabut mata memandang pulak..hehe

Mizz ErMa said...

Shaznina Sofia : berdebar? hm, belum masanya kot tapi kalo xcited tu ade la..hehehe thanks dear~ =D

Mizz ErMa said...

are_lin@yu : wah, hati nih da macam musim bunga dh..hehehe tq bgt~

Mizz ErMa said...

O CIKTEDDY : hahaha..amboi cik teddy, ikhlas ke tidak nih, kemaen lagi melambung dk puji..hehehe pape pon, tq bgt okeh! =D

Mizz ErMa said...

Cik IFAH♥ : hehehe..insyaallah, kang kalo kena jemput kang, jgn xdtg sudah..kui3, pape pon, tq okeh..semoga dipermudahkan segala urusan..=)

Mizz ErMa said...

Teenager Housemaid : hee..tq bgt~ =D

MaYa MustWany said...

cayalah..leh bukak butik..hahaha
hasil kerja tgn lbih puas kn

ღ yATz~ said...

wahh..comey2..
nti ley tempah eyh?hik2..

mirmashi94 said...

eh cik ema,lawa sangatt laa. huk3. bile laa nak pandai jahit menjahit mcm nie. hehe

zOeY zAu YaH said...

sukanya tgk cik emma buat persiapan..sukeeee...

Tihara said...

cantik..color dia lembut je erma :)

H.S said...

ada bakat menjahit ni!

simple is nice.

serius cantik! ;)

Juliet_iRa~" said...

nice!haha..betul..simple but sweet..:)

y bunga2 lace kat awning tu tampal ea?ke jahit?xrosak ea awning kalo jahit?heee..ok la tu emma..hee..dah rasmi dl ni b4 kahwin..hahaa

Ihsan Arifin said...

yang ni pun kite nak jugak !
bukan nak kasi dekat bakal isteri, tapi bagi dekat bakal ibu mertua ! HAHA

RealNS said...

wahh ! hebat la . cantik tau even simple . kira hebat untuk amateur :D

azzahoney said...

jahit sendiri ke ni?lawa. :)

aRa ❤ aFiq™ said...

chantek ! serious.. ttbe rasa nak kawen jugak nak buat gak cmni :D

adda siempre said...

comel la ma

faiz fakhirin said...

comel comel...tu tudung utk persiapan kawin ker...hehe

Mizz ErMa said...

Mas : tol ke leh bukak butik? hehehe (termakan kata2 manis) =P

Mizz ErMa said...

Yatz : boleh aje, kecik tapak tangan, nyiru sy tadahkan..kui3,

Mizz ErMa said...

Mirmashi94 : tol ke lawa? hehe tq bgt..ala, boleh aje kalo nak menjahit tu, janji ade minat..chewah, hehe

Mizz ErMa said...

cik zoey : sy pon suka jgk tgk cik zoey suka tengok sy buat persiapan..(boleh macam tu?) =P

Mizz ErMa said...

Tihara : lembut kan kaler pink dia..hehe

Mizz ErMa said...

H.S : wah, berbakat kah sy? hehe btw, tq bangat..=)

Mizz ErMa said...

Cikgu Ira : of coz lah sy jahit sume nih..hehehe awning tu xrosak pon sbb sy jahit dekat kaen, xusik pon owning tu..btw, thanks okeh..hehe

Mizz ErMa said...

Ihsan Arifin : uit, nak kasi dekat bakal mertua? laen macam aje bunyi nya tu..kui3,

Mizz ErMa said...

RealNS : hahaha..tol ke, tq bgt..=D

Mizz ErMa said...

azzahoney : yup, jahit sendiri..tq..=)

Mizz ErMa said...

Ara : hahaha..leh ler jadikan koleksi sy sebagai inspirasi..=P

Mizz ErMa said...

Faiz : of coz ler kawen, xkan utk persiapan raya pulak..kui3,

Ann Ishak said...

bagusnya erma, rajin nak buat jahit2 sendiri ni...masa saya nikah dulu semuanya pak andam yang sediakan. anyway memang cantik sangat (ikhlas dari hati tau)

HeNRieTTa JoSe said...

psss....camne respond mak tgk veil?

Mizz ErMa said...

ann ishak : biasa la, nak seribu daya tak nak seribu dalih..chewah, hehe btw, tq bangat~ ehehehe

Mizz ErMa said...

henrietta jose : hehe, of coz lah mak cakap cantik, tak kan lah dia sampai at nak cakap tak cantik kan..betul x? hehehe

C.L.I.C.K.2