Thursday, March 1, 2012

Faktor Usiakah Ini?

Sob, sob, (wah, belum pape da pandai mintak belas kesian orang ek!) err..=.=' hehehe oh ya, date rnie cantik kan, 1 march 2012..(biase2 aje, tang mana yg cantik entah) pulak~ nak dijadikan cite lagi, macam2 hal berlaku rnie..pepagi hari pulak tu? sedih betul bila mengenangkan nasib diri nie..tapi tu lah, dari situ lah kita boleh jadikan ianya sebagai satu pengajaran kan..=)

Nak dijadikan cite, pagi tadi gue macam biasa lah kan..bangun pagi nak gosok gigi guna kodomo lion.. belum pape, kedengaran suara akak gue suruh tutup pili air sebab dia nak ambik wuduk..gue pulak tanpa syak wasangka, teruslah membalas dengan berkata "mana ada bukak air pon" dan jeng3, tak sangka rumah gue rnie tak de air..OMG, macam mana nak mandi p keje nih..wu3,

Dalam kepala kemaen ligat nak fikir jalan penyelesaian yang terbaek..akak gue syorkan basuh muka + gosok gigi aje lepas tu, p jelah ofiz..OMG? tidak, gue tak sanggup! uhuk..lepas tu, gue terfikir..haa, apa kata ambik aje leave? hee..bijak tol..p bila pk pk balik, tak kan la sebab tak de air, nak ambik leave kan? hm, kalo tak nak ambik leave satu ari, maybe sparuh ari aje? haa..deal~

Nak dijadikan cite lagi, taem gue dan housemate sedang gigih bersiap2 untuk p mandi manda di masjid yang berdekatan, boleh pulak sakit gue datang dengan tiba2 dan sekaligus menghancurkan niat murni kami..sob, sob, 1st taem gue rasa sakit sampai rasa nak pitam + muntah2.. so, buat kali yang ketiganya, gue terpaksa bergantung lagi dengan ubat tahan sakit cap klinik rosman itu..T.T

So, persoalannya sekarang, adakah disebabkan oleh faktor usia gue yang semakin hari semakin meningkat ini, (yela, mana ada semakin hari semakin menurun pulak!) yang menyebabkan gue sekarang tidak lagi sekuat gue yang dulu? ye, gue dulu sangat kuat okeh..setakat sakit2 perempuan macam nih, gue boleh pandang sebelah mata aje kelibat2 ubat tahan sakit tuh tau! h0h0h0 ^0^

Tapi sekarang? dunia da terbalik..eh bukan, keadaan da terbalik..wu3, ubat tahan sakit itu lah yang menjadi hero penyelamat gue sejak 3 bulan yang lalu..tak sia2 rupanya RM43 yang gue habiskan kepada klinik rosman itu..ubatnya tersangatlah mujarab okeh..kalau lah gue tau ubat tahan sakit itu semujarab ini..chewah, hehe tapi tu lah, prinsip gue ialah : katakan TAK NAK kepada ubat! >..<

gambar sekadar hiasan semata-mata..hihi


18 comments:

Sarah Mohd Saleh said...

jgn ambik selalu ubt tahan sakit nih.nt efek pd kidney. ;)

Diyana Norman said...

ubat ape?? owh ubat period eh? huhu

#aah.. tak mo join ke? hhe

Tihara said...

org kata kalau boleh jgn amalkan ubat tahan sakit tp dah tk tahan kan nk wat cane..take care ea :)

HeNRieTTa JoSe said...

alaa sian nyerr...xpe2...sabau yea.....

psss...ha'ah....pkai kat sanggul....

O CIKTEDDY said...

kak erma sakit ape?
x elok gk kalo trlalu brgntung ngn ubat tahan sakit..

dear yayah said...

betul2,, jgn bergantung sgt kat ubat,,, org ckp mmg kalu dh meningkat usia ni(biarpun muda agi), sakitnye berganda-ganda,,, jaga kesihatan taw :)

faiz fakhirin said...

wohohoho..aku paling xsuka ubat..makan ubat pn still susah sembuh..apa yg penting, jaga pemakanan sebelum dtg kesakitan..makanlah ketika lapar dan berhenti sebelum kenyang.hehehe

CekbOlat-bOlat said...

kodomo lion? aaaa same la kite =.="

MaYa MustWany said...

elok ke bnyk mkn ubt thn sakit?check n tnya lik kat doc.

cik CT said...

saya tag awak ntuk join GA...sudi2lah visit my blog k...thankss

zOeY zAu YaH said...

siannya...

mirmashi said...

haihh . lau da sakit pmpuan , mmg laa . pernah dulu masa form 1 sanggup skip exam sbb nk blk tido kat umah . saket pmpuan punya pasal la XD

Akue Achik said...

sy pon tak suka mkn ubt.. :((

acheeqa farhana said...

kalau skt kne la makan ubat..baru leh baik..

tapi kalau terlalu byk mkn ubat pon,takot jugak efect die kan..huhu

emy zulaiha said...

emma skt ape nie? so kje tak hr tue? eh jgn terlalu bergntg pd ubat tau! :)

lisa said...

jgn selalu bergantung pd ubt tahan sakit tau.. x elok sangat :)
anyway, jaga kesihatan! :)

Juliet_iRa~" said...

dah cek kat doc?better wat full check up..bahaya gak kalau rs tak sihat sll ni..kena mkn vitamin kot?

anisalya said...

jangan bergantung pada ubat sgt. tak elok. kena belajar la tahan sakit.

C.L.I.C.K.2