Tuesday, March 6, 2012

Berhujung Minggu Bersama Family =)

Wiken yang ohsem! (mukadimah yang tersangatlah tepat, padat dan mutakhir untuk entry pada kali ini okeh!) ngeh ngeh ngeh =3 dua tiga hari b4 menjelangnya ari jumaat yang lepas, gue kemaen lagi tak sabar2 nak berhujung minggu bersama family tercinta ini tahu..sampai aje kat umah ari jumaat tu, gue pon tanpa membuang masa lagi, teruslah packing2 apa yang patut dengan excitednya..=D

Aktiviti gue untuk wiken kali ini ialah, ari jumaat malam sabtu p tido umah abang yang bertempat di puchong bersama2 dengan family tercinta dan anak2 buah tersayang, pagi tu pulak bertolak ke selandar, melaka untuk ambik adik bongsu gue sesambil p join mesyuarat PIBG, lepas tu check-in homestay kat area2 situ, lepas tu p dinner kat umbai~ (tujuan utama datang melaka) hik3, =P

gambar kenang-kenangan bersama aqeef yang baru bangun tido, bersama-sama dengan air liur basinya yang kemaen lagi jelas kelihatan disitu yer, hik3..manja tol c qif2 nih..bangun2 tido aje terus datang lepak kat cik ma yang kemaen lagi wangi baru mandi nih..(ehem2) =.='


take 5 @ highway..
(layankan aje la c 3 beradik yang gila lensa nih) uhuhu =P


finally, sampai pon kat sekolah berasrama adik bongsu gue nih..kitorang konvoi 2 buah kereta..gue + mummy + daddy lepak2 kat dewan untuk mesyuarat PIBG + hari keluarga nih, akak + abang + adik2 pulak p lepak2 kat dataran jasin..bosan katanya nak lepak sekali kat mesyuarat PIBG nih..motif gue tak bosan ialah? h0h0h0, of coz la sebab gue bawak novel sebagai peneman~ hee =D


setel aje mesyuarat PIBG tuh, tibalah pula sesi bergambar kenang-kenangan bersama mummy yang always dekat dihati dan jaoh dimata ini..uhuk, already kangen sama my mum..sob, sob, T..T


petang tu pulak, jeng jeng jeng
inilah dia destinasi utama kami~ ngee..
dari petang sampai ke malam kitorang lepak sini okeh! =D


c emma chan yang kemaen lagi kelihatan riang ria gumbira pabila dirinya diapit oleh hero2 malaya yang tersangatlah macho + sama tinggi ini (macho ker?) err..macho la kot? hahaha =P

my family yang tak bape nak big sebab tak cukup korum..uhuhuhu akak gue yang sorang lagi tak boleh nak menjoinkan diri sebab dia ada class..abang gue sefamily pon tak boleh nak menjoinkan diri jugak sebab bini dia pon ada class..huhuhu

tadaa~
kejap aje tukang masak kat sini ambik masa untuk memasak menu2 yang kitorang order..kata akak gue, tukang masak kat sini memang mengutamakan pelanggan yang booking dulu dan ye, akak gue memang da booking siap2 meja sebab takut tak de kosong..oh ya, makanan kat umbai nih memang sedap sehingga menjilat jari okeh! =D

malam tu pulak kitorang plan nak p jenjalan makan angin kat dataran pahlawan, tapi entah macam mana kitorang boleh sampai kat jonker walk nih pulak..nih sume sebab akak gue da terpengaruh dengan dia punya ofiz mate..kata ofiz mate nye, kat c jonker walk nih best tapi bagi gue, tempat nih biasa2 aje pon..>..<

last but not least..
bye2 melaka..sob, sob, bye2 mummy, daddy, adik2..sob, sob, (sambil kibar2kan tisu)

Hm, tak puas rasanya berhujung minggu selama 2 ari aje dengan family tersayang..sekarang baru bulan mac, lambatnya bulan mei..hajat di hati, bulan mei nanti gue nak balik kampung lagi~ hee tapi tu lah, bulan mei mana ada kawan kawen pon..bulan mac ada 2 orang kawan kawen, terkilan tol tak dapat nak menjoinkan diri untuk memeriahkan lagi majlis perkahwinan diorang..hm, apa boleh buat~


20 comments:

Diyana Norman said...

besnyer bercuti dengan familyyyy... sobs.. nk jugak

btw... kamoo di tag hehe

faiz fakhirin said...

waaaa...bestnya jalan2 sambil singgah makan ikan bakar.

HeNRieTTa JoSe said...

Beshnyerr....hujung minggu nieh nk blk kg gaks...nk celebrate bday daddy...yeah....

emy zulaiha said...

wah bestnye jumpe family semua :)
xpe kejap je lagi muncullah mei tue :) pejam celik pejam celik dah mei kan :)

Ann Ishak said...

tak pernah cuba lagi makan ikan bakar dekat Parameswara ni...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kat melakakan? tempat ne mg glamer..

Edura Hanum said...

bestnya dpt hang out together

MaYa MustWany said...

wahh ramai gak family ye..adik brdik pun smua dh bsr2 gak..juz anak2 buah pnyeri kan.

Tihara said...

syiok nye layan gambo2 kat sini ..esp gambo makan ..^_^

Liza Razak said...

makan kat umbai tu yg paling best..x sabar nk pegi melaka nanti

aRa ❤ aFiq™ said...

wah.. da lame nak g melaka.. btw , anak sdara ara name aqeef gak. hee

shasha masyem said...
This comment has been removed by the author.
ririn aieza said...

besnyer dapat g umbai..org yang kat melaka nie pon xsampai umbai lagi..huhuhu..=)

hamzah ian said...

wow.. meriah.. hehe

zOeY zAu YaH said...

syoknya

anisalya said...

tak apa. sekejap pun dah kira okey. janji blh jugak spent masa dgn family. blh tgk muka mak dgn ayah lagi.

Kathy Tuah said...

dulu study kat uitm,bndar melaka..selalu jalan kaki pi jonker walk..kehkehkeh..

echa takashimaya said...

yg penting tgk makanan tu rase lapar.ishkk.hehe

naf. said...

dear,i tag u :)

http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2012/03/megagiveaway-by-penmerahcom.html

Juliet_iRa~" said...

hee..melaka tempat ira belajar hampir 8 thn..:)

best...hee..dibandingkan dgn dl..sbb ira rasa zaman lama n zaman canggih dah..haha ;p