Wednesday, March 28, 2012

Penangan Kedai RM2~

Wah, tak sangka betul gue kat sini pon ade jugak kedai rm2..ingatkan kat kg. aje ada kedai rm2 nih..hehehe oleh sebab benang kaler putih gue udah kehabisan stok gara2 tiap2 malam gue dk jahit veil pakai benang putih nih tak henti2, maka pada ari isnin yang lepas c eraziwan ajak lah gue p cari stok benang kat kedai rm2 nih..kata gue, setakat nak beli benang satu gulung, tak perlu ler ke kedai rm2 tu, kat kedai2 runcit pon berlambak kan..

Tapi memandangkan c emma chan ini seorang kekasih yang tersangatlah baek hati lagi penyayang dan lemah lembut, maka gue turutkan jugak lah kemahuan c eraziwan itu..huhuhu (perlu ke hang dk masuk bakul angkat sendiri cenggitu?) err..entah, perlu la kot walaupun hakikatnya, hanya kami yang tahu kebenaran kata2 gue itu..hahaha (lorr, nampak sangat kata2 hang tuh tak boleh pakai) hm, apa boleh buat..rambut sama hitam tapi hati laen2~ huhuhu =.=

so, nak dijadikan cite, ini lah dia hasil daripada niat nak p cari benang putih + cuci2 mata kat kedai rm2 yang bertempat di pekan sungai besi, kuala lumpur ini..huhuhu

haa, tu dia..
dengan bermodalkan rm2 aje, gue mampu miliki 10 gulung benang hitam + putih ini..
makin sakan ler gue dk menjahit lepas nih..hehehe

dan tiba2?
boleh pulak c eraziwan nih mintak benda yang bukan2 daripada gue..
(benda yang bukan2 kah ini?)

err..entah, mungkin boleh dikategorikan sebagai benda yang bukan2 jugak la kot sebabnya?
ade ke patut dia mintak gue masakkan dia lunch pada hujung minggu ini?
OMG~

memang complete lah barangan yang dia ambik untuk menjayakan permintaannya yang bukan2 tuh..
satu set okeh! wu3, T..T

dan nak dipendekkan cite lagi, ini lah dia beberapa item yang sempat kami kebas kat kedai rm2 tuh.. walaupun kedai dia tak de la besar sangat tapi sume benda ada kat situ tau..bak kata patah2, macam2 ada~ dan tak mustahil ler lepas2 nih kami akan jadi pengunjung tetap kedai tuh nanti..boleh macam tu? hahaha

Mengenai permintaan c eraziwan pulak, ini merupakan kali yang pertama dia mintak gue masakkan dia hidangan tengah hari okeh! tapi kitorang plan nak p picnik lepas asar..hm, kalo macam tu, itu bukan hidangan tengah hari dah tapi hidangan makan malam..uhuhu antara menu yang diminta ialah, tomyam seafood, sayur kangkung goreng belacan dan telur dadar..owh tidak~ gue da lama kemaen tak masuk dapur okeh..T___T

Mungkinkah dia saja aje nak test kemahiran memasak gue sebelum gue yang baek hati lagi penyayang dan lemah lembut nih sah bergelar isterinya yang sah pada suatu hari nanti? owh tidak~ nampaknya lepas nih gue kena selalu masuk dapur ler jawabnya..kang kalo gue masak tak sedap kang, dia p mengadu kat bakal mertua pulak bagitau yang bakal menantu dia nih tak pandai masak..uhh, tak patut betul..T~T


42 comments:

^_^ Cik Zaza House said...

hahaha..yg last tu lebih kurang je dgn zaza..hehe ^_^

dear yayah said...

ahaha.. masak sedap2 taw.. kot2 lembut ati nt, dia blnje lagi ke.. hehehe

Cik IFAH♥ said...

Kat Alor Setar pon banyak jugak cawangan kedai 2.oo!
Hahaha.Suka shopping kat sana :P
Murah kan? :)

Akue Achik said...

penangan kedai rm2 ?hehe

wahh...bekas makanan tu, yg color biru tu..

bg sy bole?

tak yah la simpan bnang kat situ..hehe

H.S said...

kedai rm2 wujud ?!

tak pernah tahu pun.hahaha

semua tupperware tu satu memang dua ringgit kah? murahh kot!

masak elok-elok tau.ini ujian penting ni.hehehe :p

faiz fakhirin said...

banyaknya beli bekas...nk buat main masak2 ker...hahaha

lisa said...

kat ampang ni entah ada entah tidak benang semurah itu... saya nak jugak!! :)

Mira said...

hehe..saja lah tu dia nak test kak erma. masak sedap-sedap tau. :)

Salwa said...

Banyaknyer benang..haha. Alar..dye nak merasa masakan tangan you la tu...mesti sedapnyer.hehe.

HeNRieTTa JoSe said...

wah...bekas makanan apple lady rm 2 memang murah lew....tpi benang RM 2 10 gulung tuh was was sket kekuatan dia...klu setakat veil xpe kot...klu yang lain2, takut cepat putus, sebab dah pernah kena...tpi bukan benang yang macam tu, dia punya roll tu kayu....apa2 pown, try tarik dlu benang tuh, kang 2X jahit, penat plak...

ps...haah, cover lampu signal hilang...huhuhu...

Liza Razak said...

saya suka masuk kedai rm2..konon2 nk tgk2 je..last2 terbeli mcm2..adoii

Juliet_iRa~" said...

heee..mmg rmbang mata kan..;p

kalo g Mr DIY lagi la..haha

xpon daiso..;p

acheeqa farhana said...

terrrbaik...lama dah tak masuk kedai 2 ringgit..barang hrga 2 ringit ok pe,asal pndai pilih..hehe

MaYa MustWany said...

erma duk permaisuri kan?g kat taman tenaga yg dekat petronas tuh..situ ada kedai rm2.pun murah2 gak.kat area permaisuri mas suka beli gak kat kedai mr.d.a.y (dpn HERO)& rainboW ( blkang maybank)..

are_lin@yu said...

ayu pun ska bli brg kt kdai runcit..hrga brg mrah n blh lah thn..hehe

emy zulaiha said...

hahaha sajelah tue eraziwan nak test bakal isteri die nie hebat kat dapur ke tak...yelah sebab mak mertua test baik die test dulu kan ..hahahaha

noreenrara said...

fuyoo..bnyk shopping..berbaloi-baloi..hehe :DD

Mizz ErMa said...

^_^ Cik Zaza House : err..tang mana yg lebih kurang tu? hehehe

Mizz ErMa said...

dear yayah : sy pon arap2 begitulah jugak..hik3,

Mizz ErMa said...

Cik IFAH♥ : itu la psal..kt kg. dulu pon suka jgk jenjalan beli barang kt kedai rm2 nih..hehe

Mizz ErMa said...

Akue Achik : of coz ler x boleh sebabnya bekas tuh bukannya dibeli untuk simpan benang..huhuhu

Mizz ErMa said...

H.S : of coz ler wujud..hik3, err..itu ler pasal, nmpaknya lepas nih kena selalu bukak buku resepi ler..hehehe

Mizz ErMa said...

faiz fakhirin : lebih kurang ler..moh pkat2 join moh..kui3,

Mizz ErMa said...

lisa : kat ampang, sy xtau la pulak sbb kat pekan sg. besi nih aje yg sy tau..hehehe

Mizz ErMa said...

Mira : itu ler pasal, mengada2 betul..hahaha

Mizz ErMa said...

Salwa : kalo betul2 sedap xpe, kang kalo tak sedap macam mana? mana nak letak muka nih? hik3,

Mizz ErMa said...

0o0o yeke..stakat yg sy guna nih, so far ok lagi tahap kekuatan benang murahan tuh..hik3,

Mizz ErMa said...

Liza Razak : itu ler pasal..sebab harga rm2 aje, terus terkam brg2 yg ada kat kedai tuh..hik3,

Mizz ErMa said...

Juliet_iRa~ kalo kat d.i.y sy x rambang mata sgt, c eraziwan jela yg rambang mata sensorang..hehehe

Mizz ErMa said...

acheeqa farhana : sy pon rasa macam tu jgk..sbb nya, barang mahal pon tak sume berkualiti..hehe

Mizz ErMa said...

0o0o yeke? xtau la pulak kewujudan kedai kat taman tenaga dengan rainbow tu tapi kalo kedai mr.diy tau la sbb selalu jgk p cuci2 mata kat situ..hehe

Mizz ErMa said...

are_lin@yu : tapi biasa harga kat kedai runcit mahal skit kalo nak dibandingkan dengan harga kat pasaraya kan?

Mizz ErMa said...

emy zulaiha : itu ler pasal..bila da masak nanti, jangan dia dk komplen xsedap sudah, kang ada jgk yg makan keju 3 ari 3 malam kang..hahaha

Mizz ErMa said...

noreenrara : tau xpe..hik3,

Teenager Housemaid said...

kalau pegi kedai rm2 atau rm5 memang shopping tak hengat heheheh

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

dah susah nak dapat kedai rm2 ni :D

Ihsan Arifin said...

tak nak la beli dekat kedai due hengget.
nak beli kat kedai 1 malaysia ! HAHA

aRa ❤ aFiq™ said...

mama ara suka sgt g kedai rm2.. hehe

Mizz ErMa said...

teenager housemaid : haa, tau xpe..hehehe eh? kedai rm5? kat mana tu? xpenah dengar la pulak tentang kewujudan kedai tu..hehe

Mizz ErMa said...

saiazuan : itu ler pasal, sebelum nih mmg xpenah nampak kedai rm2 nih kat sini..hehe

Mizz ErMa said...

ihsan arifin : kedai 1 malaysia? uhuhu sy tak penah p jejakkan lagi kaki kat kedai 1 malaysia tu..len kali nak try p lah, hehe

Mizz ErMa said...

ara : tol ke? sama la dgn saya..hehehe msuk aje, terus rasa macam mata nih da rambang..=P