Monday, March 12, 2012

Ciri2 Orang Yang Benar2 Mencintaimu..=)

Semalam, taem dk usha2 fb, gue ternampak ler pasal artikel ciri2 orang yang benar2 mencintaimu ini..nampak macam sweet aje kan..hehe so, gue pon ape tunggu lagi..teruslah tanpa segan silunya menciplakkan artikel yang sweet itu tadi ke dalam belog ku yang berkali2 lebih sweet ini iaitu tak laen dan tak bukan, of coz ler c sweet + sour nih, belog mana lagi yang gue ade..ngeh3,

1. Seseorang yang mencintai kamu tidak akan bisa memberikan alasan mengapa dia mencintaimu. Dia hanya tahu, di mata dia, kamulah satu-satunya.
me : hm, tol ke? kalo nak setuju half-half aje leh tak? hihihi

2. Seseorang yang mencintai kamu, jarang memujimu, tetapi didalam hatinya kamu adalah yang terbaik, hanya dia yang tahu.
me : haa, tang nih gue setuju 100%, kot? =P

3. Seseorang yang mencintai kamu, akan marah2 atau mengeluh jika kamu tidak membalas sms nya atau panggilan nya kerana dia peduli dan dia tidak ingin sesuatu terjadi kepada kamu.
me : yang nih pulak, gue tersangat2lah setuju..hehehe

4. Seseorang yang mencintai kamu, sebenarnya selalu membuatmu marah, gila, jengkel dan stress. Tetapi dia tidak pernah tahu hal bodoh apa yang sudah dia lakukan, kerana semua yang dia lakukan adalah untuk kebaikan kamu.
me : lorr..tak tau la pulak mendatangkan kemarahan pon dikatakan cinta mencintai..ai, entah boleh percaya entahkan tidak~

5. Seseorang yang benar2 mencintai kamu hanya akan menjatuhkan airmatanya dihadapanmu. Ketika kamu mencuba untuk menghapus air matanya, kamu telah menyentuh hatinya, dimana hatinya selalu berdegup, berdenyut, bergetar untuk kamu.
me : betul ke sampai macam tu sekali? =0

6. Seseorang yang mencintai kamu, akan mengingat setiap kata yang kamu ucapkan, bahkan yang tidak sengaja dan dia akan selalu menggunakan kata2 itu tepat pada waktunya.
me : ye, gue setuju! =D

7. Seseorang yang benar2 mencintaimu, tidak mahu berkata 'Aku Mencintaimu' dengan mudah, kerana segalanya yang dia lakukan adalah untuk menunjukkan bahawa dia siap mencintaimu, tetapi hanya ia yang akan mengatakan kata 'I Love You' pada situasi yang special, kerana dia tidak mahu kamu salah mengerti, dia mahu kamu mengetahui dia mencintaimu.
me : uhuk..yang nie pon gue setuju jugak..=')

8. Seseorang yang mencintai kamu, akan pergi ke bandar untuk menjemput kamu, dia tidak akan membawa sejambak mawar dan memanggil mu dengan panggilan sayang seperti yang kamu harapkan. Tetapi, dia akan membawakan beg mu dan menanyakan, "Mengapa kamu menjadi lebih kurus?" dengan hatinya yang tulus.
me : hm, yang nie pulak, entah lah..nak komen 'No Comment' aje boleh tak?

9. Seseorang yang mencintai kamu, akan selalu berusaha membuatmu tersenyum dan ketawa walau kadang2 caranya membuatmu bingung.
me : sama la kite..ngeh ngeh ngeh

10. Seseorang yang mencintaimu, akan rela melepaskan mu pergi bila bersamanya kamu tidak bahagia dan dia akan ikut bahagia walau kamu yang dicintainya bahagia bersama orang lain.
me : hm, kalo yang nih pulak gue tak bape nak bersetuju sangat..(boleh macam tu?) hehehe



20 comments:

Style Me Up said...

bace dri no 1 smpai 10...senyum sorang2 ni.haha..so sweet + cute.

pasal dress no.3 tu (grey dress), RM18 termasuk postage. boleh e-mail kat sini upstyleme@rocketmail.com
kalau minat. beritahu nak free item warna ape.

faiz fakhirin said...

begitu yea...hehehe...kalo kuat majuk tu tanda syg la yea...tapi kalo majuk hari2, mau kepenatan sih...hahahhaa

RealNS said...

yg no 10 tu kita setuju . hahha . sebab kita pun buat camtu . dari dia tak bahagia dengan kita , lebih baik kita lepaskan dia kan ? ^^ hehhe

Sarah Mohd Saleh said...

mebi btullahhhh kot beberape perkara di atas ;)

dear yayah said...

hehehe.. untunglaa..

CiK FizA said...

hehehe~ nice sharing dear~ :DD

pasal no 10 tuh cam ne nak cakap ek? nak setuju half half lah. boley x? hee.

setuju sbb::
kalau kita sayangkan seseorang tuh~kita sanggup buat apa saja dan korbankan apa je kan? so, kalau kita betol2 sayangkan dye, demi kebahagian dye, kita perlu korbankan kaseh syg kita pd dye sbb nak tgk dye bahagia kan. bak kata pepatah cinta "saya bahagia tgk awak bahagia" hee

tak setuju sbb::
hurmm. kalau btol kita sygkan seseorang tuh, sanggup ke kita lpaskan dye dkt tgn org laen? macam x logik pulak kan? cinta memerlukan pengorbanan. tapi.. hati kita nie cm ne pulak? sakit+merana=kecewa~ huu =,=

Juz pandangan semata mata. hak masing2 la kan nak pk macam mana. hee. peace ! ^^

uyaitusaya said...

kalau benar2 cinta terus diajak nikah ;) tu baru super duper sweet. boleh? hehe

Juliet_iRa~" said...

heee..

btol2..;p

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

no 10? betul jugak tapi kenalah usaha kalau nak kan?kan?kan? takkan nak biarrrrr je

Mizz ErMa said...

Style Me U : haa, sama la kite..hihi

p/s : owh, rm18 yer, nanti sy pk dulu macam mana ek, hehe

Mizz ErMa said...

faiz fakhirin : ala, kalo da merajuk ari2 tu, alah bisa tegal biasa la katakan..hahaha

Mizz ErMa said...

RealNS : setuju ke? hm, sepatutnya mmg la kena macam tu kan, tapi apa boleh buat~ hehe

Mizz ErMa said...

Sarah Mohd Saleh : ha ah, sy pon rasa macam tu..hehe

Mizz ErMa said...

dear yayah : siapakah gerangan yang untung itu? ngeh3,

Mizz ErMa said...

CiK FizA : ha ah, sy pon rasa macam tu jugak sebenarnya tapi jaoh di sudut at ini, macam tak nak merelakan pulak kalo c kekasih at pergi bersama yg laen, selfish kah ini? hehe

Mizz ErMa said...

uyaitusaya : haa, tu dia..jawapan macam ni lah yg kita cari..hehehe

Mizz ErMa said...

Juliet_iRa~ : kalo nak tau betul ke x, tepuk dada tanyalah selera..hehe

Mizz ErMa said...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF): ye, tepat sekali..tapi tu lah, ajal maut jodoh dan pertemuan kan di tangan tuhan..hehe

miss daya said...

hmm tajuk plg seswai is ciri2 lelaki yg mncintai kamu btul x? coz pompuan mcm aka buat d opposite je ;-)

Mizz ErMa said...

miss daya : ha ah kan, betul jugak tu..hehehe

C.L.I.C.K.2