Monday, March 19, 2012

Hitam itu Menawan Okeh! =D

Ye, gue tau hitam itu menawan dan ke-menawan-an hitam ini sememangnya tidak dapat disangkal2 kan lagi kerna buktinya? dari dulu sampai sekarang, minat gue pada kaler hitam ini tidak pernah berubah okeh..(ade aiman kesah?) err..ah, lantak p jelah ade sape kesah ke, tak de sape kesah je, janji? kita enjoy~ hahaha (motif taruk tagline nora danish via cite puteri?) amboi..banyak soal la pulak die nih, dk diam2 aje kat situ tak boleh ke?

Nak dijadikan cite, taem gue dk cuci2 mata kat page teman gue yang baru mula berjinak2 dengan bisnes online nih, gue ade ler berkenan kat satu maxi dress dia nih..hajat di hati, nak ler survey2 dress yang lebih kurang macam jubah yang ala2 moden untuk majlis akad nikah gue nanti kan..hehehe survey punya survey, haa..ini lah dia dress yang berjaya mencuri hati gue..tapi, tapi, alangkah kecewanya hati ini tatkala teman gue bilang baju nih tak de kaler putih..hm, T..T

sayang betul kan? tetiba gue jadi ter pk, nape la c pereka baju nih tak reka aje baju nih untuk sume kaler? senang skit customer nak buat pilihan..ini tidak, kaler pon terhad, nak buat pilihan macam mana? makan hati jela jawabnye..hm, T..T

Oleh sebab gue telah dikecewakan oleh dress yang kaler kuning tadi, taem gue + c eraziwan p jenjalan cuci mata kat the mines ritu, gue ade la berkenan kat satu baju kurung moden yang kaler putih nih..dalam hati berdetik, xdapat dress kaler putih, dapat baju kurung moden kaler putih pon okey, janji sedap mata nih memandang~ c eraziwan pulak iye kan aje la pilihan yang gue buat tu..dia mana la sampai ati nak bantah pilihan kekasih hatinya ini kan? chewah~ ngeh3, >..<

Lepas tu semalam, nak dijadikan cite lagi, taem gue dk melepak2 di fb, gue ternampak ler satu album yang dipenuhi dengan dress2 yang sangat cantik di mata gue..oleh sebab kitorang pon da planning nak buat tema hitam putih di majlis bertandang nanti, gue pon teruslah terjatuh hati bila pertama kali bertentang mata dengan dress hitam nih..ya ampun, lawa bangat..walaupun simple, bagi gue ianya sangat lawa okeh..mungkinkah dress nih lawa disebabkan oleh ke-simple-an nya? =')

tadaa~
insyaallah, this dress will be my baju pengantin di majlis bertandang nanti..hehehe alang2 hati nih da berkenan, gue pon teruslah meng-order tanpa membuang masa lagi..yela, beli awal2 nanti sempat la gue nak hias ke apa ke dress nih tak nak bagi simple sangat kan..maklum ler, hobi gue stakat nih kan menjahit~ (class tol hobi baru hang nih~) lorr, baru tau ker? kui3, =P

Hm, kata teman gue, 23 @ 24hb nanti, sampai ler dress hitam gue nih..hopefully, dress yang akan sampai nanti sebijik lah yer macam yang model nih pakai..kalo tak sebijik? uhh, makan hati berulam jantung lagi lah gue nampaknya~ sob, sob, kata teman gue lagi, baju nih tak leh di tukar @ di refund kecuali lah kalo baju nih ade rosak ke, koyak ke, baru la boleh kalo nak tukar ke, ape ke..hm, ini ler risiko yang terpaksa ditanggung bila beli barangan online kan..pape pon, can't wait to see my majlis bertandang's dress..hehehe =D


30 comments:

zati embong said...

cntiknya..hihi,nanti leh nmpak manik2 kasi naik.hihi.tgk kat mana 2? tringin nk cari gak.hihi

H.S said...

Saya pun suka yang kuning tu jugak.tapi nak warna hitam.so nampak lagi tinggi.hehehe

kan kan kan?patutnya pereka dia letaklah banyak-banyak warna.ini tak -.-

yang hitam tu pun cantik jugak! insyaAllah nanti sampai sebijik la macam model pakai ;)

Pocket said...

diorang actually ada bnyk kaler. tp malas nak apdet n bli stok punya pasal. diorg umumkan kata 'limited color'

:D

O CIKTEDDY said...

jgn lupe upload gmbar kasi kite tengok nanti tau!ihik ♥

acheeqa farhana said...

cntiknye dress ni..tmbh kalau kamu yang pakai, mesti meletuff...

cepat2 beli..pastu uplod..nak tngok..hehe

MaYa MustWany said...

hati2..kdg2 pic cntik..bila smpai kat tgn lain.hope cntik..lagi2 kalu erma dh modi kat bju nti.hoyeh

Teenager Housemaid said...

wah...miss erma ni memang kreatif..
moga semuanya berjalan lancar..:DD

emy zulaiha said...

wah cepat je dah ade baju untuk majlis bertandang :) bestnye!

Mira said...

haah, tambah manik or labuci mesti lagi berseri. dah nak kawen ya. tahniah :)

^_^ Zaza Nur Iman said...

sukalah zaza tgk baju first tu...tp bju gitu msti mahal2...best nya dpt 1...hehe

HeNRieTTa JoSe said...

rietta suka design yang kuning...tapi suka kaler hitam...

Mizz ErMa said...

zati embong : cantik kan? terkilan tol rasa xdapat patern yg kaler kuning tu..T.T sy beli kat fb kwn sy, nk ke? nnt sy bg link k..=)

Mizz ErMa said...

H.S : itu ler pasal..cantik kan kaler kuning tuh? tapi, apa boleh buat~

Mizz ErMa said...

Pocket : lorr..yeke? kalo betul macam tu, tipuh tertipu ler jawabnye..kui3,

Mizz ErMa said...

O CIKTEDDY : insyaallah..hehe hopefully, baju nye nanti akan sebijik lah macam yg dlm gambar nih kan..hehe

Mizz ErMa said...

acheeqa farhana : sy pon tak sabar jugak nak tgk dress hitam nih..hehe

Mizz ErMa said...

MaYa MustWany : itu yg sy takut tu..sebab ritu penah jgk kena skali, dlm gmbr nmpk cntik sgt2 tapi bila da ade dlm tgn, buruk kemaen..hehehe

Mizz ErMa said...

Teenager Housemaid : kreatif kah itu? hehehe btw, tq bgt~ hehe

Mizz ErMa said...

emy zulaiha : excited la katakan..hahaha emy pon apa tunggu lagi, moh ler join skaki..=D

Mizz ErMa said...

Mira : ha ah kan? sy pon rasa macam nak tambah lebihan lace + manik yg ade..hehe btw, thanks..=)

Mizz ErMa said...

^_^ Zaza Nur Iman : cantik kan baju yg kaler kuning tu? ala, xmahal mana pon..percaya x kalo sy ckp hrga dia xsampai pon rm100? hehe

Mizz ErMa said...

HeNRieTTa JoSe : sama la kite..hehe plan asal nk yg design kaler kuning tapi kaler putih..

miss daya said...

cantek tapi dah serik la baju kalau model org korea ni selalu dlm gamba lain, dapat mcm lain.. so dah serik beli korea2 style nih..
try la check thepoplook..cantek2 aper..

aRa ❤ aFiq™ said...

cantik la.. mmg menawan.

Juliet_iRa~" said...

kain dia lycra tau..hee..tp jatuh laa..cantik..ada 1 tp pattern lain..:)

hee..kalau utk majlis kahwin nt kena tambah manik bg la cantik..selamat menjahit..heeee

TheBlogshop Clo said...

grab your preorder varsity jackets here :) http://theblogshopclo.blogspot.com/2012/03/preorder-varsity-jackets.html

Mizz ErMa said...

miss daya : itu la psal..sy pon penah jgk order kasut, dlm gmbr kemaen cantik tapi bila da dapat, buruk kemaen..sob, sob,

Mizz ErMa said...

aRa ❤ aFiq™ : cantik menarik tertarik kau mmg da bom kan dress2 nih? hehe

Mizz ErMa said...

Juliet_iRa~ : hehe..tau xpe, skrg da ade idea da utk hiaskan jubah nih, juz makan masa jela utk siapkan..hehe

Mizz ErMa said...

TheBlogshop Clo : okeh, thanks..=)