Sunday, April 8, 2012

Tesco Situ Sana Sini..=P


Hohoho..jumaat lepas kitorang p lepak2 kat tesco lagi~ (mentang2 ler jarak tesco dengan umah hang tuh lebih kurang 10-15 minit aje!) err..well, apa boleh buat..c tesco nih kan tempat fav. c eraziwan..gue juz follow aje~ huhuhu kalo dulu kitorang suka p beli barang2 basah a.k.a barang2 dapo kat pasaraya hero tapi sekarang entah kenapa boleh bertukar ke tesco pulak..maybe sebab kat tesco nih lebih banyak pilihan kot? hm, mungkin jugak~ hehehe

Aktiviti utama kitorang datang tesco nih adalah untuk beli barang dapo ler kan..maklum ler, plan asal sepatutnya last week lagi c eraziwan mintak gue masakkan lunch/dinner untuk dia tapi apa boleh buat sebabnya kita hanya merancang..plan tak jadi, mana boleh nak salahkan gue aje.. mana tahu akan ada hikmah disebalik sume tuh, tol x? hik3, =P so, malam tu kitorang p la cari bahan2 untuk buat spagetti..wah, spagetti gitu..hopefully sedap macam biasa lah yer..hehehe
 
alang2 da sampai kat tesco nih, kita pekena lah hot plate chicken black pepper dulu..hihihi gue pon tak tahu kenapa, asal lepak tesco aje, misti pekena c hot plate nih..jangan gue dijampi oleh c tukang masak hot plate nih udah lah yer..naya karang~ huhuhu

 
nie pulak hidangan c eraziwan..
tak sangka vegi pulak yang menjadi pilihan dia..
hm, diet mungkin? kui3, =P

hai..
nama saya eraziwan..lama betul saya tak tunjuk muka kat sini kan?
hm, apa boleh buat..sape lah sangat saya nie..T~T sob, sob, T___T
(err..motif taruk dialog belas macam tu?) =P

lepas makan, gue p temankan c eraziwan p potong rambut pulak..huhu gue pon tak tau nape dia suka sangat potong rambut kat sini..hm, gue rasa untie tu tak pandai sangat potong rambut orang lelaki sebabnya dia tak pernah berjaya potong rambut c eraziwan nih sebijik macam gaya rambut dalam gambar yang gue nak tu..hampeh tol~ hm,

sesambil dk komplen style untie tuh potong rambut dalam hati, yer dalam hati aje..=P sempat jugak gue snap pic kenang kenangan kat kedai nih ek..hehehe aci x kalo len kali, gue da tak nak bagi c eraziwan nih potong rambut kat sini? kalo nak jugak, hang p la sensorang, malas gue nak layan~ hahaha

lepas tu, kebetulan pulak bila lalu kat kedai buku sebelah kedai gunting rambut tu, c eraziwan ternampak majalah nih..apa lagi, dia pon cecepat ler p kebaskan majalah nih untuk gue..huk3, majalah yang cover rita rudaini pon gue belum sempat baca lagi, sekarang da bertambah pulak satu lagi..hm, =.='

haa..masa kitorang tengah syok dk pusing2 satu tesco nih, tetiba gue ternampak kuntuman2 bunga plastik kat sini..gue pon apa lagi, cecepat ler try ambik beberapa kuntum bunga merah + putih untuk dijadikan bunga tangan di majlis perkahwinan gue nanti..haa, amacam? gue rasa macam nak buat sebijik lah macam nie..hehehe

 
moh kita close up sikit lagi moh..
hm, cantik tuh memang ler cantik p gue rasa kalo pakai 6 kuntum bunga aje, macam kecik sangat lah pulak bunga tangan nih..maybe nanti gue akan tambahkan lagi beberapa kuntum untuk jadikan saiz bunga tangan nih besar skit kot? nanti gue tambah ler pape untuk dijadikan hiasan..hee =D

40 comments:

GincoMerahJambu said...

waahh..lame taw x pergi tesco

mirmashi94 said...

lama dahh x pegi tesco . hik3 . ye laa , tesco terdekat pom ade lam sejam lebey amik masa nak pegi XD

Tihara said...

sedapnya menu2 tu erma..hubby akak gunting kt kedai mamak jek, kih3..bunga tangan kalo kecik pun cute jugak kan..tambah lah renda2 ke apa, janji simple :)

nyebok je kan ;p

.:fyzz:. said...

hi..kak fyzz dh follw mizz erma

eh best gak pi tesco...
emm kak fyzz pun suka gk makan hotplate kt foodcourt..yummy tiba2 lapar la plak..

Salwa said...

Betul2. Lagi simple bunga tu lagi menarik. Kite pun lagi confident nak jalan nanti. :)

Rtp Farra Arisha said...

sedapnya..arisha pantang nampak makanan otomatis akan terliur. :)

O CIKTEDDY said...

wah dah mule gubah bunga plak..huhu
moga semuanya berjalan lancar ye kak erma =D

MaYa MustWany said...

clypot tuh..grrrr skli kut mas mkn coz msa tuh pilih nsi grg..trsa garlic..wekk

hahah tgk pic bakal tunang erma tuh truz ckp pnjg lak rmbutnya..scroll bwah dh gunting rmbut..hahah..

bunga tgn tuh leh adjust2 lagi..erma kn kreatif

zOeY zAu YaH said...

bunga tuk wedding? alahai..bestnya..

aRa ❤ aFiq™ said...

sume DIY eh.. bgus.. tu yg suka mai cni.. nanti nk kawen bole DIY jugak.. lau rajin :D

anisalya said...

sama la. akak pun suka jugak mkn hot plate. kalau singgah food court dan tak rushing, mesti rasa nak mkn hot plate. hehehe... bunga tu dah cantik. tambah hiasan sikit2 je bg outstanding lagi.

ejulz said...

seronok dapat g jln2..

HeNRieTTa JoSe said...

dah lamer xmam kat tesco....cantik lew bunga tu...hmmm, bilangan bunga, biar sepadan dengan tuan punya badan....jangan besar sangat jangan kecil sangat....

ps...rasa best jew kat, semua buat sndiri....

Ihsan Arifin said...

fuh sodap lak aih pakcik nengok.
nak kono carik ni.
porut dah lapau ni haha

ღ yATz~ said...

hype..
emma p tesco ne neh?
huuuhu..
btw my fav place jgak..
sbb dlu ofis 3min je dr tesco shah alam..hiks!:P
eyh..mcm sedap plak c.black paper tu~huhuhu

zaza iman said...

lama xjalan tesko..bertahun..huhu ;)

Romeo Laut said...

Benda yang aku paling suka kat blog nih, nombor plat kereta kat atas tu. WWE. Cantik!

Cik Yatt said...

lawa la merah puteh.....

Juliet_iRa~" said...

hee nice laa emma..

ok la tu creative byk y diy sendri...


add on riben ke..heee

Mizz ErMa said...

gincomerahjambu : tol ke? sy pulak mmg selalu sangat la kalo setakat c tesco nih..hik3,

Mizz ErMa said...

mirmashi94 : tau xpe, kalo kat kg. memang jarang ler nak p lepak2 kat tesco..hihihi

Mizz ErMa said...

tihara : yg hot plate tuh mmg sedap p y claypot tuh c eraziwan ckp mcm hangit skit..hihi tang bunga lak, uhh..tq bangat ats pendapat akak..hehe

Mizz ErMa said...

fyzz : uhh, sama la kite..laparnya rsa, kalo cuti aje misti trpksa skip breakfast..T..T

Mizz ErMa said...

salwa : tol ke? hehehe thanks dear..=)

Mizz ErMa said...

rtp farra arisha : wah, bia betul? sy pulak akan trliur kalo makanan tuh nmpak mcm sedap aje..hehe

Mizz ErMa said...

cik teddy : bahan2 belum beli lagi, ini juz test aje taem dk lepak2 kat tesco..hehe thanks cik teddy..=D

Mizz ErMa said...

maya : hahaha..tol ke? c eraziwan pulak cakap claypot nih nasi dia mcm hangit aje..tang rmbut pulak, itu bakal hubby lah mas, bukan tunang..=P tang bunga pulak, okeh..thanks tau, hehe

Mizz ErMa said...

cik zoey : haah, lebih kurang mcm tu la cik zoey..hihi

Mizz ErMa said...

ara : haa..tau xpe, tang rajin pulak, rajin xrajin belakang kira janji puas ati sudah..hihi

Mizz ErMa said...

anisalya : eh, akak pon suka hot plate? haa, sama la kite..hehe tang bunga pulak, thanks tau..nanti nk hias bg cntik2 skit..hehe

Mizz ErMa said...

ejulz : jenjalan + cuci2 mata nih mmg best..hehe

Mizz ErMa said...

ihsan arifin : haa, p cari jangan x p, kang mengidam pulak..huhuhu

Mizz ErMa said...

yatz : sy selalu p lepak kat tesco cheras p kadang2 tuh penah jgk p lepak kat tesco s.alam taem p jenjalan kat s.alam..hihi

Mizz ErMa said...

zaza : wah, bertahun tuh bape tahun? lama bangat..hik3,

Mizz ErMa said...

romeo laut : cantik kan no. plat keta tuh..mcm nak ajak keta laen bergusti pulak..kui3,

Mizz ErMa said...

cik yatt : lawa kan? hehe tp mcm ciput aje bunga tu..

Mizz ErMa said...

juliet_ira : okeh, bila bahan2 da ade nanti, sy akan hias kasi kaw2 pny lah..hehehe

emy zulaiha said...

haha ade je aktiviti die nie kan. hehe 6 kntum bunga tue mcm dah ckp besar je. hehe

Mizz ErMa said...

emy : oh yeke? maksudnya, pkai 6 kuntum nie aje da ok la ye? igtkan kena buat besar lg..hehe

Mizz ErMa said...

henrietta : owh, yeke? ingatkan bunga tangan nih kena buat besar2..hik3,

C.L.I.C.K.2