Friday, April 6, 2012

The Hunger Games

Rabu lepas gue p temankan akak gue tengok cite the hunger games kat leisure mall..maklum ler, akak gue yang sorang lagi tu kan outstation kat belgium, so sebagai adik, gue terpaksa la luangkan masa gue yang kenkononnya agak bz nih untuk dia sebabnya, kalo akak gue yang sorang lagi tu ada, diorang akan p tengok berdua..kalo dulu kitorang selalu jugak kua bertiga p sekarang da jarang.. maklum la, masing2 ada komitmen masing2 kan walaupun tinggal satu rumah..

Movie sepatutnya akan stat pada pukul 9 malam, so akak gue tuh kemaen lagi plan, katanya nak belanja gue dinner dulu b4 masuk panggung sebabnya dia pon belum makan malam lagi..so, dengan perut yang agak kebuluran, kitorang pon gerak ler ke leisure mall..siapa sangka jalan nak p ke leisure mall tuh tersangatlah jem okeh..yang gue heran, pepagi taem gue nak p ofiz, jalan lengang aje.. uhuk, hanya tuhan yang tau betapa kebulurannya gue saat tuh..sob, sob, T..T

 Nak dijadikan cite, 1st taem gue mam nugget 6 ketul + cup corn taem tengok movie, biasa gue mam pop corn aje..hm, nasib baek ler tangki perut gue nih kecik aje..so, memadai ler dengan nugget + cup corn yang tak seberapa tu kan..akak gue pulak mam hot dog aje..hehehe oh ya, haa..ini lah dianya watak2 utama dalam cite the hunger games nih..p gue rasa, hero yang baju biru tuh watak sampingan aje kot sebab dia punya babak ciput aje? hehehe

 Memula tengok, gue pon tak paham jugak jalan cite c hunger games nih..maklum ler, tak de angin tak de ribut tetiba dk bagi intro yang entah pape..(banyak la hang punya entah pape!) err..alamak, hehehe rupa2nya cite nih berkisarkan tentang permainan meragut nyawa..uish, ngeri bukan? nih pulak taem sesi pemilihan peserta bagi setiap daerah..baek betul heroin nih, sanggup dia jadi volunteer untuk gantikan adik pompuan dia..sob, sob, T___T

 Nih pulak antara peserta2 yang boleh dikatakan agak malang lah kan sebabnya, daripada 24 orang peserta, hanya akan ada seorang sahaja pemenangnya a.k.a sorang jelah yang hidup sebabnya yang 23 orang lagi akan mati..(nape akan mati pulak?) apa boleh buat, dah memang itu peraturan permainan nih..nama pon lagi the hunger games kan..pendek kata, cite nih memang betul2 mendebarkan jiwa dan raga gue lah..banyak tol adegan saspen~

 
Game yang sentiasa menghantui jiwa dan raga setiap penduduk di semua daerah sejak 73 tahun yang lalu sebabnya masa hero + heroin terpilih sebagai peserta, ianya untuk tahun yang ke-74..mau tak menghantui, setiap tahun akan ada 23 orang penduduk daripada daerah yang berlainan akan terkorban..uhh, gila betul cite nih..tak dapat gue nak imagine macam mana lah agaknya kalo cite nih merupakan realiti? nasib baek ler hanya rekaan pengarah semata2..

Watak2 utama dan beberapa watak2 sampingan yang berjaya menghidupkan jalan cite c hunger games nih..dalam reramai 24 orang peserta tuh, hanya 3,4 orang aje yang baek hati tahu..diorang sesuka hati jer p bunuh peserta2 yang laen tanpa belas kasihan..hm, bagi gue cite nih memang ler sedih tapi gue masih boleh bertahan lagi laa..akak gue pulak, siap nangis2 lagi taem budak kecik tuh kena bunuh..hik3, kelakar betul..dalam hati ada taman rupanya akak gue tuh..=P


16 comments:

Ann Ishak said...

menarik jalan ceritanya, skang still tayang dekat wayang lagi kan

aRa ❤ aFiq™ said...

macam best la cite ni.. tingin nak tgk jugak..

-SUPERGIRL- said...

wah mcm best jee movie neh ! mee mmg suke movie ala2 advnture . hihi

Teenager Housemaid said...

ramai orang kata cerita ni best..:)
tapi saya tak tengok lagi..huhu

MaYa MustWany said...

adess dh lama rsanya tak tgk wyg sma2 ngan akak n adik mas sndri.

jln nk ke l.mall tuh mmg selalu jem.

ishiko said...

wah wah wah....
macam best ni, lame xtgk muvie

Mizz ErMa said...

ann ishak : sy pon rsa cite nih best jgk..hehehe entah ler, ada lg la kot sbb nya cite nih baru lagi..

Mizz ErMa said...

ara : haa, p tengok jgn x p..xrugi duet tu..hik3,

Mizz ErMa said...

supergirl : yeke? eh2, sama la kite..hehe p kalo xcite hantu sy xsuka..=P

Mizz ErMa said...

teenager housemaid : wah, tol ke? sy xtau la pulak cite nih agak femes..sy juz follow akak sy aje..hik3,

Mizz ErMa said...

maya : haa, kalo maya xnak jem, maya kena p siang ari ler sbb nya kalo siang ari, jalan agak lengang..hehehe

Mizz ErMa said...

ishiko : haa, itu ler pasal..belum tgk belum tau..hehehe

anisalya said...

best ke? leceh betul la nak tgk cite2 ni. mood tak berapa nak layan movies dah sekarang. hik3...

Juliet_iRa~" said...

xtgk agi..wuu

Mizz ErMa said...

anisalya : leceh sebab xleh bawak anak2 ke? hehe cite nih mmg best..=D

Mizz ErMa said...

juliet_ira : tol ke? sy pulak rsa macam nk tgk lg skali jer..boleh macam tu? hehehe