Wednesday, October 19, 2011

Day 1st @ Seoul, Korea..^^

Finally, siap jugak gue mengedit pic2 yang diambil sepanjang 7 + 8hb ritu..hehehe maklumlah, masa agak mencemburui gue katakan..=P sepanjang seminggu gue n da geng berada kat sana, alhamdulillah..sume berjalan dengan lancar walaupun kitorang cuma sempat follow skit2 aje schedule yang da di buat b4 p bercuti..=D

sampai aje kat lcct, kitorang terus p jenjalan cari makan kat mcd sesudah check-in kan luggage2 yang melebihi 7kg..(bag pack gue xsampai pon 7kg) hihi
*nih merupakan kali pertama gue naek flight tahu! sumpah, naek flight tidaklah sebest yang gue sangka2 kan..telinga gue rasa cam bengang2 aje taem flight tuh tengah nak naek n nak turun..TT_TT

tadaa~~alhamdulillah, sampai jugak kitorang kat airport incheon nih setelah +- 6 jam n ++ berada di dalam flight..sepanjang perjalanan, boleh dikatakan gue membuta aje kat dalam flight tuh..yela, memalam nak tengok pemandangan ape kan..gelap gelita aje kat lua tu..kui3,
*uhh, pramugari2 kat dalam flight tuh sume cantik2 tahu! >_<

nih pulak taem kitorang take 5 kat tengah2 bandar seoul..dari station seoul ke tempat penginapan, kitorang jalan kaki aje tahu! uhh, rasa macam tipah tertipu aje sebab dalam map, macam dekat tapi sebenarnya agak jauh woo..dah la bag pack gue nih sangat berat walaupun hanya 5kg n ++ aje..sob, sob, nasib baek cuaca kat sana sejuk..sejuk jer rasa hati nih..hehe

yeah! sampai jugak gue kat seoul backpackers nih..memandangkan hotel2 kat sana sangat mahal, so kitorang cari tempat penginapan yang sedang2 aje asalkan tempat tuh selesa untuk beradu~~ hihi n ternyata, guest house nih sememangnya sangat selesa! dalam bilik tuh ade satu katil single n satu katil queen..so, ngam2 la dengan kitorang 3 beradik nie kan..ade aircond, ade tv, n bla3..=P

guess wat? kitorang letak aje luggage2 kat guest house tuh, kitorang terus angkat kaki memulakan pengembaraan yang pertama tahu! sangat bersemangat bukan? lalala~~tapi tu lah, gue xpasti pulak tempat yang kitorang serbu tuh kat mana..gue juz ikut aje..hehe bila da pusing punya pusing tuh, perut pon mula la memainkan peranan masing2 kan n hasilnya? uhh..i don't like vege..=(


ish3..selamba badak aje budak nih p konker pintu gerbang tempat orang lalu lalang tu..ah, lantak p lah, janji gue bahagia..=P mall nih ade keistimewaannya yang tersendiri..dari ground floor sampai la ke floor yang paling atas sekali, (gue xpasti pulak mall nih ade bape tingkat..=.=') jalan die semakin menaik n kitorang xperlu nak naek escalator untuk p ke tingkat yang seterusnya..=D


benda menarik lagi yang ade kat mall nih ialah, setiap koridor di setiap tingkat kat mall nih ade gambar2 pemandangan yang tersangatlah sedap mata memandang tahu..gambar2 yang kelakar pon ade jugak..gambar c pengambil gambar yang diambil gambarnya pon ade..pendek kata, c photographer yang ambik gambar2 nih memang berbakat ah! hah, abis cite..hehehe

nih pulak gambar taem kitorang dk pusing2 kat lua kawasan mall tadi..yela, satu mall kitorang da pusing, (pusing jela, bukan shopping pon..=P) p la pusing kat lua mall pulak kan..hehe kat lua mall pulak, gue ade la beli beberapa item kat sana..konon2 untuk dijadikan souvenir la bila balik malaysia nanti..hihi tapi tu lah, barang2 kat sana sangat mahal tahu..>.<

petang tu pulak, kitorang p lepak2 kat palace..gue xpasti pulak nama palace nih ape..taem memula nak masuk, kitorang malu2 kucing nak p bergambor ngan pak guard nih..tapi bila kitorang perhatikan muka die n die macam xde perasaan aje, kitorang pon p ah buat2 xmalu p posing dengan die..last2, muka die pon nampak macam nak senyum aje depan lensa camera..hahaha

cantik kan pemandangan2 kat palace nih..bangunan2 die pon lawa2..gue ingatkan pelancong2 asing aje yang ramai kat sini..xsangka, orang tempatan pon ramai jugak yang lepak2 kat tempat macam nie..berjiwa patriotik betul diorang tu..hehehe palace nih sangat besar tahu..kitorang xlarat nak p pusing satu palace..sayang tol..T.T

haa..jangan xpercaya, setiap sudut yang kitorang lalu kat palace nih, kitorang x penah langsung lepaskan peluang untuk bergambar-gambaran tahu! hahaha (x agak2 langsung korang nih!) =.='
*bateri camera memang betul2 tahan untuk satu ari aje..maybe sebab suhu kat sana sejuk n sedikit sebanyak menjadi punca kenapa bateri cepat sangat habis..=P

biase la tu kan..kat tempat2 yang macam nie la seswai untuk mereka2 dan kami2 berposing sakan..lau p berposing sakan kat midvalley karang, orang cakap ade something wrong pulak..kui3,
*ramai jugak pasangan korea sedang memadu kasih kat tempat2 macam nie..(sebenarnya ianya hanyalah melepak + berbual2 + berposing2 sahaja) =P

hye..nama saya emma chan..nama anda? err..err..motif? =.=' uhh, okeh! memang xde motif!
*sepanjang perjalanan saya rindukan c die tahu..>___< sampai aje kat korea, dua2 henpon gue xde bateri..charger pulak, entah macam mana gue boleh tertinggal..jangan xpercaya, line digi kat sana sangat kuat! tapi itu sume tiada gunanya..T___T

bajet diri ini penuh dengan energy sedangkan hakikat yang sebenarnya, gue bukan maen lagi syok buat taek mata taem mereka yang laen tengah kencang berdiscuss mengenai hala tuju eh bukan, mengenai destinasi kami yang seterusnya sesambil berehat-rehat menghirup kopi panas di cafe kat depan pintu masuk palace nih..hehehe =P

gambar penutup untuk hari pertama sesi jalan-jalan makan angin di seoul, korea..sekian laporan saya, hehehe ^___^
*jangan xpercaya, kat area guest house gue tuh, jam baru aje menunjukkan pukul 8 @ 9 malam, kedai2 da banyak yang tutup..awal bangat diorang tutup kedai..

9 comments:

Mya said...

wahhhhh seronoknya!!!!! gambar2 semua ohsem n best je tgk. jelesnyaaa =D

ctk said...

yes..akhirnya xder hazamaa..haha...tp jeles plak tgk kamu pergi korea...uwaaaa

Nur Aischa said...

wahhhhhhhhhhhhh bestnyaaaaaaaaaaaaaaaa!!! jealous ni jealous ni ;D bila lah dpt pergi sana..haha

zOeY zAu YaH said...

ohooiiii..bestnya dpt pi korea...

sayasyue said...

hebat <3

addasonrisa said...

i luv korea n so ji sub..hehehe..nt kito g duo plop sna ma deh....kuikuikui=p

Mizz ErMa said...

mya : sakan berposing kat sana..=P

ctk : kamu minat hazama kah? hazama itu sy yg punya..T_T =P

nur aischa : da keje kang p laa..=)

cik zoey : p la honeymun kat korea dgn hencik papa..=D

sayasye : =D

adda : buleh aje..hihi

Anonymous said...

HAI, just to ask. You all pegi ni season ape ek? thanks :)

Mizz ErMa said...

hi..taem nih kitorang pegi season autumn..hehe

C.L.I.C.K.2