Wednesday, October 5, 2011

Tak Sampai 24jam, 3k dah jadi 1 juta?? biar betul..=O

Lorr..betul la, ape yang tak betulnya..xkan gue nak tipu pulak..lau x percaya, tengok la nie, haa.. tengok, jangan x tengok resit yang akak2 gue tunjuk kat bawah nih..xsampai 24 jam diorang p tukar duet kat money changer di bukit bintang tu, 3k ringgit malaysia da jadi 1 juta won..uhh, masyuk bangat..>___<

Kan best kalau kat dunia nih ade money changer yang boleh tukarkan 3k ringgit malaysia tuh jadi 1 juta ringgit malaysia..xpayah gue nak bersusah payah bangun pagi gosok gigi guna kodomo lion~~ eh2, termerapu pulak..=.=' tapi tu lah..kat dunia ni mane ade benda yang senang macam tu kan..nak duet lebih kena la keje lebih sikit..=)

tadaa~~
hah, nie la die i juta yang gue maksudkan tadi..ade gue tipu, ade? xde kan..
tapi sayang seribu kali sayang..1 juta won nih bukannya kepunyaan gue sorang..nih kepunyaan kami 3 beradik..maksudnya, bahagian gue cuma 1/3 jela jawabnye..>.<

tau x 10000 won nih bape nilainye dalam mata wang kita?
hm..lau xsilap gue, nilai die xsampai pon rm50..rm30 je kot..x pon ++ sikit..itu akak gue la yang bagitau..

Ade satu benda yang gue musykil, nape mata wang korea nih, laen nilainye, laen pulak jantina yang ade kat duet tu? contohnya macam duet 10000 won kat atas nih..jantinanya kan udah terang lagi bersuluh seorang lelaki, tapi nape dekat duet 50000 won, jantinanya perempuan? hm..mungkin next taem gue kena buat research kot..(perlu ke c emma chan oi..) err..x perlu kot..=P

Hm..agak2, cukup ke 1/3 daripada 1 juta won gue nih untuk gue berbelanja selama satu minggu kat korea tu nanti ek..banyak jugak rasanya nak pakai nanti..kalau iqotkan bajet yang akak2 gue tu buat, katanya bajet yang nak pakai xsampai pom 1.5k..elok sangat la tu..bajet yang lebihnye nanti, boleh jugak gue pakai untuk beli sumtin untuk buat contest kat sweet + sour gue nih..x pon buat GA..haa, not bad jugak idea gue nih..hehehe =D

5 comments:

zOeY zAu YaH said...

bwk blk mamat korea kat saya ok hehehe

mynameismy said...

hehe.. kalau ditukar ke mata wang asing mmg jadi jutawan. kikiki

Mizz ErMa said...

cik zoey : mana boleh, kang hencik papa kasi pelempang sama saya..=P

mynameismy : tau xpe..sekelip mata je jd jutawan..=D

ctk said...

hehehe..kaya nyer...bab 500 ribu...wah, bnyk bende nk bli neh...hahaha

Mizz ErMa said...

barang kat sana sangat mahal..>_<

C.L.I.C.K.2