Friday, October 21, 2011

Day 2nd @ Seoul, Korea..^^

Fuh, masuk hari yang kedua suda..hari pertama yang sangat memenatkan berakhir dengan tido selama 6-7 jam sahaja tahu! (x cukup tido..=.=') taem kitorang 3 beradik balik kampung ritu, sampai aje kat umah, kitorang misti akan tido semahu-mahunya..maklumla, berjam2 lamanya kitorang terperap kat dalam keta kan, mau xpenat?? hihihi

nih pulak dekat subway..subway nih macam lrt + ktm kite la..tapi yang nih lagi rumit! dari awal sampai akhir gue xtau nak naek subway nih macam mana sebab die ade banyak sangat line..naek tren nih, kena tukar line tuh..naek tren tuh pulak, kena tukar ke line nih..adoi, pusing kepala mak nak..>_< nasib baek la mereka2 yang laen tu da expert..=D

before gerak ke subway, sempat lagi berdiscuss sesambil minum kopi panas..hihi destinasi kitorang taem pepagi nih ialah ke palace yang ade secret garden kat dalam tuh..tiket masuk palace nih pon boleh tahan jugak..lau xsilap gue, 8k untuk satu kepala..kat sini memang ramai foreigner, budak2 upm yang datang trip pon ramai jugak..sempat jugak la kitorang bertegur sapa sat..

oleh sebab palace nih tersangatlah besar (lebih2 pulak hang nih!), admin diorang ade la sediakan tour sorang untuk guidekan kitorang sepanjang sesi ronda2 di secret garden nie kan..fuh, sumpah, termengah2 gue kat sana, nasib baek xsemput..mana xnye, kejap naek bukit, kejap turun, lepas tu naek lagi, lepas tu turun..adoi..berpeluh2 gue kat situ..=3

tempat nih memang best..banyak sesangat tempat menarik yang ade kat sini..pendek kata, memang seswai sangat la untuk pelancong2 macam kitorang nih berposing sakan..bila take 5 aje, posing..bila take 5 aje, posing..=P

walaupun kitorang p taem musim autumn, tapi pokok2 kat sana xbape nak kering sangat..suhu pon xsesejuk seperti yang kitorang sangka..sejuk die sedang2 aje..tapi kalo taem pagi n malam, memang sejuk sesangat..kitorang p taem awal autumn, itu pasal pokok2 xselawa macam yang gue tengok kat dalam tv..=(


setel aje sesi jenjalan makan angin pada sebelah pagi, kitorang pon teruskan la pengembaraan untuk sesi petang pulak di N seoul tower..nasib baek gue da p kat klcc, kalo x buat malu aje p jenjalan kat menara tempat orang, menara tempat sendiri xtengok2 pon lagi..hihihi

9 comments:

ctk said...

fuhyoooo..besarnyer bear tuuuu...merahnya bibir mak ngah..cOmey..hehe

Nazatul shima said...

wahh...gi seoul..sonoknye!!! bile la nk dpt pgi sane nii..huhu

dina said...

Eh best kan prgi korea :D? Besstt!

sekamar rindu said...

salam...

lihat bandar di Korea ni..terasa mahu pergi juga laaa..:)

Atiqah Wadiah said...

syokknyerrr..melancong obersea :)

cik mawar said...

bestnye...erm gi seoul wt pe..

Rika Xandera said...

wahhhh . bestnya pegy Korea!!! >.<

zOeY zAu YaH said...

auwww syoknya !

Mizz ErMa said...

ctk : 0ps..merah ke? tuh gara2 lip ice sebab kat sana sejuk, so bibir cepat kering..hehe

nazatul shima : nak p honeymoon karang, p la korea..hihi

dina : best! p pusing2 tempat orang..hihi

sekamar rindu : bandar die sangat cantik..=)

atiqah wadiah : 1st taem p melancong obersea..hehe

cik mawar : p jenjalan makan angin n p jenjalan abiskan duet..=P

rika xandera : best, jenjalan makan angin kat sana..=D

cik zoey : len kali kita p sama2 k..=P