Friday, October 21, 2011

Day 2nd @ Seoul, Korea..^^

Fuh, masuk hari yang kedua suda..hari pertama yang sangat memenatkan berakhir dengan tido selama 6-7 jam sahaja tahu! (x cukup tido..=.=') taem kitorang 3 beradik balik kampung ritu, sampai aje kat umah, kitorang misti akan tido semahu-mahunya..maklumla, berjam2 lamanya kitorang terperap kat dalam keta kan, mau xpenat?? hihihi

nih pulak dekat subway..subway nih macam lrt + ktm kite la..tapi yang nih lagi rumit! dari awal sampai akhir gue xtau nak naek subway nih macam mana sebab die ade banyak sangat line..naek tren nih, kena tukar line tuh..naek tren tuh pulak, kena tukar ke line nih..adoi, pusing kepala mak nak..>_< nasib baek la mereka2 yang laen tu da expert..=D

before gerak ke subway, sempat lagi berdiscuss sesambil minum kopi panas..hihi destinasi kitorang taem pepagi nih ialah ke palace yang ade secret garden kat dalam tuh..tiket masuk palace nih pon boleh tahan jugak..lau xsilap gue, 8k untuk satu kepala..kat sini memang ramai foreigner, budak2 upm yang datang trip pon ramai jugak..sempat jugak la kitorang bertegur sapa sat..

oleh sebab palace nih tersangatlah besar (lebih2 pulak hang nih!), admin diorang ade la sediakan tour sorang untuk guidekan kitorang sepanjang sesi ronda2 di secret garden nie kan..fuh, sumpah, termengah2 gue kat sana, nasib baek xsemput..mana xnye, kejap naek bukit, kejap turun, lepas tu naek lagi, lepas tu turun..adoi..berpeluh2 gue kat situ..=3

tempat nih memang best..banyak sesangat tempat menarik yang ade kat sini..pendek kata, memang seswai sangat la untuk pelancong2 macam kitorang nih berposing sakan..bila take 5 aje, posing..bila take 5 aje, posing..=P

walaupun kitorang p taem musim autumn, tapi pokok2 kat sana xbape nak kering sangat..suhu pon xsesejuk seperti yang kitorang sangka..sejuk die sedang2 aje..tapi kalo taem pagi n malam, memang sejuk sesangat..kitorang p taem awal autumn, itu pasal pokok2 xselawa macam yang gue tengok kat dalam tv..=(

besar kan die punya bangunan..gue tingin jugak nak panjat tengok amenda la yang ade kat dalam bangnan nih tapi nampak macam leceh aje..(banyak la hang punya leceh!) hihihi

kat sini sangat panas tahu! berpeluh2 gue dibuatnya..hm, adekah sebab tempat nih agak tertutup ataupun sebab gue yang terlalu banyak ber excercise ke sana ke mari? hm..mungkin.. 

uhuhu..gue ingat lagi taem gue tengah syok2 bersandar kat dinding, kebetulan pulak perut tengah lapar..so, gue pon ape lagi..dengan selamba aje mam snek yang ade dalam beg gue tuh..kunyah punya kunyah, tup2 ade dengar sumtin yang xbape nak jelas bunyinya..bila gue toleh aje belakang, alamak! c pak guard tuh sound gue ler..do not eat! nasib baek die sound sambil senyum2..hihi

cite disebalik tabir sal gambor nih ialah, masa nih gue tengah berposing2 dengan akak gue kat belakang sana lepas tu, tetiba aje kawan akak gue panggil gue suruh duduk kat atas daun2 yang kering nih tanpa sebarang explanation..n hasilnya? muka gue pon da jadi macam blur semacam aje..kui3,


setel aje sesi jenjalan makan angin pada sebelah pagi, kitorang pon teruskan la pengembaraan untuk sesi petang pulak di N seoul tower..nasib baek gue da p kat klcc, kalo x buat malu aje p jenjalan kat menara tempat orang, menara tempat sendiri xtengok2 pon lagi..hihihi

kat belakang gue nih, ade lantai yang unik..unik x unik lantai tu, ade sorang budak sampai nangis2 xnak pijak lantai tuh taem mak + ayah die suruh ikut jejak langkah diorang pijak memijak lantai..hahaha kelakar tol budak tuh..nape die takut? sebabnye bila kita pijak lantai tuh, akan ade animasi yang membuatkan kita rasa macam lantai tuh sedang runtuh! =0

guess wat? ini adalah poskad2 (dua je pon!) =P yang gue mau anta ke ofiz2 gue kat malaysia yang jaoh nun disana..hehehe satu untuk ex-ofiz gue, n satu lagi of coz la untuk ofiz gue yang current nih..huhuhu gue bukan maen lagi excited taem nak anta poskad2 nih, tup2..2nd day gue stat keje, poskad gue bwu la terhegeh2 sampai kat ofiz gue..ceh, bikin gue malu aje! >_<

met hyung nim (watak yang bisa membuatkan gue jatuh hati sama jang geun suk yang super duper handsome itu!) hihihi oh ya, tetiba gue teringat taem gue on da way nak datang cnie, ade beberapa remaja korea yang mintak gue tolong pegang n sebutkan sepanduk 'Airstar Avenue' untuk dirakam + diambil gambar..gue xpasti pulak diorang nak buat ape dengan video gue yang hanya beberapa saat aje tu..>___<

buat2 muka xtau malu berposing di tempat public! hahaha ah, lantak p lah..ade gue kisah? janji gue xkacau orang~~ hihihi =P tapi siyes, dinding nih memang cantik, itu pasal gue tebalkan jugak muka gue untuk berposing disini..hehehe mau xtebal, kat depan gue nih, ramai gila orang tengah Q nak beli tiket seoul tower! =D

pokok yang sangat kreatif~~ pokok nih dibuat daripada key-chain2 yang tersangatlah cantik tahu! nasib baek gue nih seorang budak yang baek hati, gue xder niat langsung untuk petik key-chain2 yang bergantungan kat situ~~hihihi

tengah meneropong bandar seoul dari menara yang tingkat bape entah, gue pon xpasti pulak..tingkat yang paling tinggi la kot? cantik jugak la pemandangan dari atas nie, tapi xsecantik pemandangan di i-city..(ye2 jer hang nih!) hehehe

bear yang sangat besar dan lembut..^___^ gue mau angkat kasi bawak balik rumah boleh x? hee =3

9 comments:

ctk said...

fuhyoooo..besarnyer bear tuuuu...merahnya bibir mak ngah..cOmey..hehe

Nazatul shima said...

wahh...gi seoul..sonoknye!!! bile la nk dpt pgi sane nii..huhu

dina said...

Eh best kan prgi korea :D? Besstt!

sekamar rindu said...

salam...

lihat bandar di Korea ni..terasa mahu pergi juga laaa..:)

Atiqah Wadiah said...

syokknyerrr..melancong obersea :)

cik mawar said...

bestnye...erm gi seoul wt pe..

Rika Xandera said...

wahhhh . bestnya pegy Korea!!! >.<

zOeY zAu YaH said...

auwww syoknya !

Mizz ErMa said...

ctk : 0ps..merah ke? tuh gara2 lip ice sebab kat sana sejuk, so bibir cepat kering..hehe

nazatul shima : nak p honeymoon karang, p la korea..hihi

dina : best! p pusing2 tempat orang..hihi

sekamar rindu : bandar die sangat cantik..=)

atiqah wadiah : 1st taem p melancong obersea..hehe

cik mawar : p jenjalan makan angin n p jenjalan abiskan duet..=P

rika xandera : best, jenjalan makan angin kat sana..=D

cik zoey : len kali kita p sama2 k..=P