Monday, October 21, 2013

ada apa dengan stroller..

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Cuti wiken kali nie jadual gue agak padat..hari sabtu lepas, kitorang p hantar adik pompuan gue kat bus stop puduraya.. memandangkan tok maa mikail cakap biar dia aje yang jaga mikail kat umah, so terpaksa la kitorang tinggalkan mikail dengan tok maa n tok ayahnya..huhuhu

Kononnya lepas hantar adik gue, kitorang nak p la lepak2 sat kat berjaya times square sebab da lama x jejakkan kaki ke sana kan..tempatnya pon dekat je dengan bus stop tu..tapi tu lah, bila fikiran nie asyik terbayangkan mikail aje, terus cancel plan n balik umah cecepat..hihihi

 ini ibu dan ayah sy - mikail

Hari ahad pulak c eraziwan keje..so dia xdapat la nak join kitorang p nilai 3 untuk hantar adik lelaki gue pulak..sesambil tu kitorang sempat ler singgah cuci2 mata dulu kat textile walk tu..hihihi ibu dengan tok maa mikail juz rembat selai jubah aje..mak ngah mikail yang beria dk rembat shawl n tudung..ish3,

Sebelum balik umah pulak, kitorang singgah dulu kat tesco extra taman midah sebab tok ayah mikail ada nak beli barang skit..memandangkan semuanya plan last minutes n gue pon x bawak mikail punya stroller, terpaksa la bergilir2 dk dukung dia yang kemaen lagi berat tu..huhuhu

So, moral of da story is? make sure stroller baby tu sentiasa ada dalam bonet kereta ye.. mikail tu berat, bukannya ringan nak dukung ke sana dan ke sini.. kesian tok maa dengan mak ngah semalam..jenuh dk berdukung mikail sebab si ibu mikail nie dukung kejap2 aje sebab x larat..hihihi

sy dan ibu, ayah x ikut sebab keje..hihihi - mikail

15 comments:

azizah :) said...

hakimi nanti lagi berat kot lg lenguh jijah nak dukung dengan badan kerempeng ni..huhuhu

jijah pon tgh survey2 stroller o baby carrier..

Cik Puan Tqah said...

mmg stroller penting..tp akan menyusahkan kalau jalan g shopping pasaraya ttbe anak xnk dok stroller.. jenuh nk mendukung smbil tolak stroller

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

comel nya mikail.. bulat mata dia :)

Queen Teratai said...

betul3.. make sure stroller tu sentiasa ada dlm bonet keta

ct aman said...

stroller mmng ltak kat bonet...heee...xlarat la nk dkung kn...kalu jln2 mall....semangat....

HeNRieTTa JoSe said...

Stroler tu perlu ada...sbb lbih selesakan....comeinye dia.....

eira eixora said...

ibu saya cantik - mikail =)

ros_reeza said...

comelnya Mikail ni..
betul..betul :) kena sentiasa bersedia kan. letak je siap-siap kat bonet kereta kan :)

Kakzakie said...

ya Allah pipi Mikael tembamnya:) Betul ni kalau tak bawa stroller penat juga tangan. Tapi dukung pun best dapat lekap pipi dia selalu ke pipi kita kan:)

Cho Zila said...

akak lebih senang dukungjer.. mungkin akakni jenis larat kot... akak malas nak tolak strollertu esp kalau ada tangga ker apaker..
stroller yang dibeli masa bagi kat orang memang nampak baru giler...

Noor Hazirah said...

mikail yer.. hehe..

stroller mmg selalu kne spare je dlm kete dear.. ltk dlm boot blkng.. mcm sy mmg bwk. kalau nk kuar car seat pn psng. tp skng klu anak x tido kitorg lg selesa guna ssc ;0

Rosmiza Ali said...

Salam Emma! Salam perkenalan dari Mieza.. 1st time singgah sini.. Semangat jugak Mikail ni ye, nampak macam kecik jer.. =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

adda siempre said...

meh sni cik Da nak dukung mikail plop.....hehe:)

Fifi Nadhrah said...

hahaha.. bab dukung tu yang tak tahan.. lenguh tangan2 kan..

are_lin@yu said...

hehe pasni mmg kena letak dlm keta la jwbnya..