Thursday, October 10, 2013

my BF journey..

Assalamualaikum w.b.t..=')

Haa, entry kali nie pulak gue nak kongsikan pengalaman menyusukan mikail.. walaupun pada mulanya niat murni gue nih tidak mendapat sokongan yang padu daripada c eraziwan, my mum n mil, tapi alhamdulillah.. mikail still minum susu ibu sehingga ke hari ini..=')

Alasan kenapa dan mengapa diorang x berapa nak sokong tu gue pon xtau.. maybe sebab xde pendedahan sangat kot pasal kebaikan dan pengurusan susu ibu nih.. tapi x kesah la kan, janji sekarang nih diorang dah paham dan dah boleh terima penjelasan yang gue bagi tu..hihi

Kami, a.k.a gue dan mikail nih patut bersyukur sebab Allah s.w.t. dah permudahkan segalanya dari awal lagi sebab lahir aje mikail ke dunia nih, dia dah pandai direct bf dan susu gue pon boleh dikatakan agak meriah jugak la sebab kalo mikail lambat menyusu skit, susu tu asyik tumpah aje..

Memandangkan kat ofiz gue nih x de tempat yang seswai untuk pam susu, gue terpaksa berulang alik ke rumah tiap2 hari time lunch hour semata-mata untuk mengurangkan diri dari terkena panahan bengkak susu! huk3, sudahlah sakit kena bengkak susu, nak lunch pon x sempat sebab rushing..hm,

Ofiz gue nih x de surau sebab majority staff semuanya chinese..biasa gue p solat kat leisure mall yang terletak bersebelahan dengan ofiz aje..nak p pam kat surau leisure mall macam x seswai la pulak kan sebab surau tu kecik..kang mengganggu orang lain nak solat pulak..

Maybe lepas nih gue kena fikirkan alternatif yang laen pulak kot..yela, sampai bila gue nak berterusan macam nie kan..kang x pasal2 stok susu gue yang sedang2 nih jadi merudum pulak gara2 xcukup tenaga sebab asyik dk skip lunch aje..huhuhu

untukmu mikail, ibu sanggup buat apa saja..haa, boleh macam tu? hihihi

11 comments:

~AmyLiana86~ said...

adam anak sy tu esok masuk 4 bulan..dia mmg da campur susu ibu + anmum dari kecik lg..bukan susu xbyk tp sb mls tu dia nangis sb lapar..duk hopital czer dia bg minum susu formula tu yg balik umah xcukup tu kut..huhu..

QueeN TerataI said...

mmg org2 tua x tau tentang bf ni.. dulu mak queen pun x brape support kalau bf anak.. hehehe

azizah :) said...

wahh meriahnya susu dia... jijah xdpt nak bua stok lagi.. takat df boleh la..

Fiqah said...

Bestnya banyak susu...jeles..

Shizan Syafik said...

Susu sy xbrp nk mriah tp cukupla.. Nk buat stok sikit2 tu bolehla

Kakzakie said...

Bilik air tak ada ke? Buat aje di bilik air. Makan jgn skip selalu - baru lepas pantang masih perlu jaga pemakanan...

Mira said...

hmm..saya rasa mungkin kak emma patut buat bekal dari rumah. something simple cukup la,asal tak skip lunch. bahaya skip makan ni.

Fifi Nadhrah said...

ibu mikhail.. ape kate pump dekat partition.. tapi kene berlatih la.. macam fifi.. fifi dulu pump dekat partion je.. tapi kene practice..

ibu mikhail.. kite boleh bukak akaun tabung haji since da ade dokumen pengenalan diri.. macam baby..kalau dapat surat beranak mase umur sehari.. da boleh bukak tabung haji.. :)

ct aman said...

smngat ibu mikail nk y trbaik tuk mikail....chayok2 emma...hihi

Ann Ishak said...

pam je dekat surau sebab lama kot nak tunggu lunch hour, memang tak sempat makan kalau macam tu. memang ema pam sekali je ke setiap hari

HeNRieTTa JoSe said...

Comeinye mikail....xpe...cr alternatif laen...semoga semuanya di permudahkan....ehh...dh masuk opis ke?cam sekejap je masa berlalu kan...