Tuesday, October 8, 2013

Cuti panjang dah habis!

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah, diri ini masih diberikan semangat yang kuat untuk kembali bertugas setelah 2 bulan menjadi penganggur bergaji dan seminggu menjadi penganggur tak bergaji..hihihi tu la..sape suruh cepat sangat apply maternity leave kan..xpasal2 masa untuk bersama si kecil dah berkurangan.. =(

Hari nie umur si kecil kami dah 57 hari..almost 2 months dah rupanya..cepat betul masa nih berlalu kan..rasa macam baru semalam aje gue selamat melahirkan dia..boleh macam tu? hihihi memandangkan mikail masih kecil, so mak n mak mertua gue mintak gue tinggalkan aje dia kat kg..

Kata mereka, mikail nih kecik lagi so diorang xnak la gue kasi pengasuh yang jaga..tambahan pulak, pengasuh yang gue da booked tu sekarang tengah jaga 2 orang budak umo 3 n 4 tahun, lagi 2 orang umo 6 n 9 bulan..at least, cari la pengasuh yang jaga baby2 aje..baru la mikail x dibuli..

Kata gue pulak, of coz lah x boleh kan..hihihi last2, mak gue volunteer kan diri nak stay kat umah kitorang n tolong jagakan mikail sampai ler umonya 3-4 bulan..itu pon kalo gue da jumpa pengasuh yang seswai la..selagi x jumpa selagi tu la dia akan stay dengan kitorang..hihihi

Kalo nak diikutkan, memang la gue suka kalo mak gue aje yang jagakan mikail kan..sekurang-kurangnya mikail akan ditatang bagai minyak yang penuh! hihihi betul kata orang, bila kita da jadi mak2 nie, perasaan sayang kita pada mak kita akan menjadi semakin melimpah ruah! =D

cepat betul masa nih berlalu..my newborn baby dah berumur 57 hari rupanya..=')

12 comments:

Aeen said...

comelnye dia tido....sejuk je tgk muka bby tgh tdo kan...:)

ct aman said...

wa...sekejap je kn mase brlalu....^___^
comelnye baby mikail.....;)
suke bau baby....heeeee

Kakzakie said...

Baru 57 hari tapi macam dah 3-4 bulan kakak tengok. Baby sekarang pun cepat cerdik..

Macam mana masa mula naik kerja rindu kan dan airmata mesti berjuraian kan. Kakak dulu macam itulah... kena sabar dan cekal hati sebab nak kerja.

Shizan Syafik said...

kna twakkal bnyk2 bila nk hntr pngsuh.. risau sbb mcm2 kes skrg ni.. mikail ni besar.. xmcm 57hari pun.. ;)

QueeN TerataI said...

blm 2 bln pun tp badan blh tanhan besar nampaknya.. sihat baby ALhamdulillah kan... wah.. seronok le mak yg jaga baby xla risau sgtkan..

Fifi Nadhrah said...

comelnye tidur.. rindunye nak bau baby.. mesti wangi je.. geram kot..

Ann Ishak said...

comelnya mikail tido :)

eira eixora said...

nyenyak nye mikail tido.

Mira said...

mikail comel..tak sabar nak tunggu gambar dia senyum or gelak. tido pun dah comel dah..ehee

azizah :) said...

eee comel mikail... :)
cuti 2bulan je yer..
hope dpt pengasuh yg ok.. jijah pon risau camner nak anta pengasuh kat sabah nnt tu..hukhuk

アヌム said...

kjp je dh nk 2 bulan.makin comeyy

adda siempre said...

alahai mikail....kelmarim pon tdo...cik Da xleh nk tgok mata mikail masa terbuka ni.....gantang bby mu maa....mesti dang besar smart ni....chop! wat nantu ter...hahaha:)