Thursday, October 24, 2013

Ceritera 1st check-up mikail..

Assalamualaikum w.b.t.. =')

Petang semalam kitorang p check-up mikail kat klinik putrijaya, klinik yang sama time check-up gue ritu..kalo diikutkan rekod klinik dan rumah bersalin an-nuur, mikail kena check-up pada 11/10 tapi memandangkan time tu mikail demam, so klinik putrijaya mintak datang seminggu selepas demam da baik..

Untuk check-up mikail nie, gue sebenarnya plan nak p check-up kat klinik kesihatan walaupun terpaksa tunggu lama + mintak cuti sebab check-up kat kk lagi detail kan..tapi tulah, lepas bersalin ritu kitorang x p report pon dekat kk berhampiran atas sebab2 yang tak dapat nak dielakkan..huhuhu

Kalau x p report, mana boleh p check-up kat kk kan..kalau kat kg, kitorang boleh bawak mikail p check-up kat tempat bersalin ritu aje..so semalam, sampai aje kat klinik, doc check suhu badan mikail jap lepas tu timbang berat badan dia..sepatutnya berat dia 5.9kg tapi xtau la nape doc tulis 5.5kg aje.. maybe sebab dia tolak siap2 berat baju, seluar & pampers kot..=P

Lepas tu doc mintak bukakan seluar mikail sebab nak cucuk kat paha..lepas kena cucuk, mikail terus menjerit dan menangis2..uhuk, poor my baby..lepas gue dan c eraziwan pujuk2 skit, dia pon da boleh bertenang.. fuh, nasib baek.. gue pon cecepat ambik kapas untuk lap darah kat paha dia tu..

Memandangkan ini suntikan pertama mikail, doc mintak datang lagi untuk suntikan kedua pada 2 minggu akan datang..itu pon kalo x demam la..kalo demam, up kan lagi seminggu bagi demam tu betul2 baik dulu..total check-up untuk yang 1st time nie dikenakan rm35..

Oleh sebab doc xde ukur pon tinggi mikail, sampai aje kat umah, gue mintak c eraziwan aje yang ukur pakai pita pengukur baju tu..hihihi tinggi mikail da 60cm.. masa newborn ritu tinggi dia 53cm, berat pulak 2.88kg aje..hihi itu pon doc macam terkejut aje macam mana boleh jadi 5.9kg..huhuhu

ibu, umur sy dah 2 bulan 11 hari..=)

13 comments:

Fifi Nadhrah said...

da besar da mikail.. comel pon comel.. sian kene cucuk..

Lelaki said...

sexynya bibir dia...

adda siempre said...

mikail, blo nk jupo ngn cik Da ni?

NEe FHad said...

comel mikail..

RedRose said...

alalala...comeynye dia. nanges kena cucuk eh?
Aunty ni lagi la...anak aunty yg kena cucuk, dengan aunty2 sekali nanges. hahahaha.

HeNRieTTa JoSe said...

Eh dh 60cm.....dh bsar lah anak ibu nan saorang tu...mkin cerdik lah nnti...

Fifi Nadhrah said...

datang tengok mikail.. cair rase hati..

Queen Teratai said...

bulatnya baby ...

Haryati Faizal said...

suke tengok rambut dia....:-)

eira eixora said...

hai mikail. jangan nanges2 tau doc cucuk sikit je

Miss Volvo said...

laaa da bersalin dah? aku baru je update blog arini haaha. comelnya baby!! grrrrr

Mira said...

org tua-tua badan semangat. takpa, kecik kecik gebu camni comei..hehe

Rosmiza Ali said...

Alolo, cian Mikail.. Sakit ye kena inject..
ZON PERMAISURI CHOMEL