Wednesday, October 23, 2013

Diet??

Assalamualaikum w.b.t.. =')

2 ari lepas, mak gue cakap mikail tetiba aje xmau minum susu pakai botol.. kemaen lagi dia menangis dan meraung2 sebab xnak.. sebelum2 nie ok aje.. kadang2 tu siap minum bertambah lagi.. semalam pon sama..tapi nasib baek ok skit dari 2 ari lepas..xde la teruk sangat menangis dan meraungnya..

Maybe sebab 2 ari lepas time gue nak p keje, dia tengah sedap tido..tu pasal gue x sempat nak susukan dia dulu.. semalam dia x tido, so sempat la susukan dia dulu sebelum p keje..at least kekenyangan dia tu dapat la jugak bertahan dalam 2,3 jam kan..hihi

Pagi tadi pulak, time gue sms mak tanya rnie mikail pe cer, mak cakap mikail still berdiet..alahai, kecik2 pon da pandai nak berdiet2 bagai..x kan dia sentap kot orang pakat dk cakap yang sekarang nie dia dah tembam? hihihi kesian anak ibu.. petang nanti ibu belikan botol susu yang laen pulak yer..

Masa dalam pantang ritu, gue kasi dia minum pakai botol tommee tippee.. dia pon minum elok je.. tapi xtau la nape, masa gue dekat2 nak start keje, dia dah xmau botol tommee tippee tu.. lepas tu gue pakai botol anakku pulak..dia minum elok je sampai ler 2 ari lepas, tetiba aje xmau..

So, petang nanti gue plan nak belikan dia botol pigeon peristaltic plus pulak.. dengar2 cite, botol tu botol ajaib.. kebanyakan baby yang beria dk reject botol susu, sume da tangkap cintan habis dengan botol pigeon nie.. hopefully mikail pon macam tu jugak..amin, hihihi =')

 amboi, marah nampak..hihihi

13 comments:

Kakzakie said...

Baby pun bijak memilih. Tapi kesianlah pulak tak nak menyusu. Kalau dan makan solid food ok sikit tapi Mikael masih bergantung penuh dgn susu.. erma ada perah masuk botol tak? Mungkin dia tak suka susu formula tak?

Ann Ishak said...

mikail nak botol baru tu, nak jugak ibu nak jugak botol baru :)

Ecah Ecot said...

hehe..biase la ragam baby..cuba banyak2 sampai dia suka...nanti agaknye dh x suka yg baru try rotate pulak botol lama tu...

adda siempre said...

alololo...comel sgt mikail ni....

Rosmiza Ali said...

Ramai yg cakap, baby memang macam tu.. Kena makan masa nak bagi dia suka dengan botol susu betul2.. Hehe..
ZON PERMAISURI CHOMEL

azizah :) said...

heee amboii comel nampak..hee

zaza zehra said...

heeee dah makin comel..rambut dia..kiut :D

Puan Ida said...

comel nye
rambut yg mahal tu huhuhuhu
salam perkenalan dari id
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com
dah follow blog ni no 629

ct aman said...

mikail.....masam muke...nak botol baru ye...ok2 nnti ibu beli...hehehe

ros_reeza said...

serius je mukanya.. harapnya Mikael nak la guna botol baru tu nanti..

HeNRieTTa JoSe said...

Amboi...kecik kecik dah demand yea....moga berjaya la ibu pujuk mikail yea...ksi btol bru....

Haryati Faizal said...

dah makin cerdik memilih le tu...hihi

Mira said...

amboi garangnya mikail..hehee

C.L.I.C.K.2