Wednesday, October 30, 2013

Kisah mikail dan botol susu ajaib..=P


Assalamualaikum w.b.t.. =')

Alhamdulillah, syukur.. kalo x silap, dah seminggu rasanya mikail kemaen lagi berselera minum susu pakai botol cap MAM..hihihi sebelum nie memang ada plan pon nak belikan dia botol susu cap pigeon peristaltic plus sebab ramai yang review cakap botol tu botol ajaib..ibu mana yang xnak try kan..hehehe

Tapi tu lah, time kitorang p cari botol susu kat tesco extra taman midah ritu, xde nampak la pulak kelibat pigeon tu..adoi~ nak dijadikan cite, kebetulan pulak kat umah ada satu botol susu cap pureen yang saiznya ngam2 dengan teat MAM sebab MAM size dia kecik dari tommee tippee, besar dari anakku..

Masa lepas pantang ritu, kitorang memang ada beli banyak jenis teat untuk mikail nih.. MAM ada, anakku ada, yang xde brand pon ade..hehehe teat MAM dengan anakku yang leper tu, kawan2 gue la yang suggest sebab katanya, anak diorang ok dengan teats2 tu lepas dah reject banyak jenis teat..

Tang teat anakku tu, masa mula2 kasi aje kena dengan selera mikail..lepas tu? dia terus reject bulat2 sama macam kes tommee tippee tempoh hari..ish3, cap MAM nie pulak, so far memang laju aje dia minum..senang betul hati si ibu nie.. hopefully memang akan laju sampai bila2 lah yer si anak.. hihihi


babai ANAKKU, hai MAM.. =P

16 comments:

Petak Bunga said...

setakat ni sara cuma beli 2 botol je.. 1st pureen kesian putingnya keras sgt..
2nd beli mam, dia pakai smpai skrng. Skrg kalau bg pureen, memang dia x hisap. main jilat2 jer..

Queen Teratai said...

kecik2 dh ada selera nk yg tu xmo yg ni ye x.. hehehe

Rosmiza Ali said...

Hehe.. Baby memang macam tu ea? Suka reject2 teat.. Pandai betul ye memilih.. =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

ct aman said...

tajuk ibu.. mikail n botol ajaib....buat acik trtarik je nk bace...hehehe....finally da dpt yang ssuai ngan selera mikail...^___^

HeNRieTTa JoSe said...

Amboi..siap pandang camera...cerdik....MAM pown xpe...asal dia suka...

adda siempre said...

minum susu tu mikail jangan x minum...hehehe

NM03 said...

salam kenal. singgah sini terus follow sekali. jom, kalu sudi singgah dan follow blog saya juga. maceh

Fifi Nadhrah said...

fifi dulu pon try macam2 teats.. last sekali try NUK.. mahal kot.. same geng dengan mam dan TT.. bile hantar pengasuh.. pengasuh mintak puting biase.. pengasuh nak try ajar pakai puting biase.. bagi dr. baby.. alhamdulillah.. puting murah.. kihkihkih..

Fiqah said...

Anak saya pun pakai MAM. Tapi saya benci botol dia..leceh nak basuh..

Nida Husna said...

bulatnyaaaa mata dia hihi

EZAN IDMA said...

nanti kalau dah ada anak nak guna juga MAM hehe. amboi berangan je ai ni :P

zaza zehra said...

haha..makin comel dua..geram tgk :)

Haryati Faizal said...

dapnye dia minum susu ye....

eira eixora said...

tak pernah dengar lagi jenama MAM.
macam dekat je rumah kita sebab saya pun biasa g tesco taman midah.

Miss Volvo said...

Bulat je mata mikhail pandang cam comelllll

Nas said...

Anak sy xnk semua jenis puting.. Nak melekat kat maknye ni je ha..hehe... Tapi MAM tak cuba lg...boleh try ni...