Tuesday, December 20, 2011

Ceritera 19 Disember..

Hm..entry kali nih mungkin agak sensitif sikit..xsalah kan gue nak berkongsi dengan c sweet + sour gue nih? lagipun, kewujudan c sweet + sour nih memang sebagai tempat untuk gue curahkan suka dan duka gue..tempat untuk gue berkongsi perasaan sedih dan gembira gue..kalo taem gue masih bergelar student dulu, kalo ade apa2 hal, gue akan berkongsi dengan teman2 rapat gue..tapi sekarang, masing2 da ade kehidupan sendiri..so, lu pikirlah sendiri! hahaha (sempat lagi tu!)

4 tahun lepas, tarikh inilah yang sering membuatkan gue tertunggu2 untuk jadi orang pertama yang mengucapkan 'Epy Bufday' kepada dia yang ketika itu merupakan seseorang yang teramat istimewa di hati gue..(xlaen dan xbukan, my ex la kan) tapi sayang, selama 2tahun setengah kitorang bercinta, xpenah sekalipun gue jadi orang pertama yang wish-kan 'Epy Bufday' untuk dia..teruk kan gue? sedangkan dia xpenah langsung miss jadi orang pertama yang wish-kan 'Epy Bufday' untuk gue..

Tapi yang gue heran, bila kitorang dah xde pape, xde pulak orang yang nak berebut dengan gue untuk jadi orang pertama yang wish-kan 'Epy Bufday' untuk dia..nak dijadikan cite lagi, semalam, a.k.a 19 disember 2011, buat yang ke-2 kalinya gue smskan 'Epy Bufday' untuk dia n tak sangka, ia akan menjadi ucapan yang terakhir daripada gue..sangka gue, hanya itu satu2nya cara yang boleh menggembirakan dia selaen sebagai tanda ingatan gue padanya..

Hm, entah bagaimana gue boleh terlupa tentang satu hal yang begitu pasti iaitu, rambut sama hitam tapi hati laen2..tak sangka dia begitu terluka dengan sms gue itu..apa yang gue boleh katakan disini ialah, "thanks sebab doakan kebahagiaan sy bersama pasangan dan sy jugak doakan agar awk akan mendapat pengganti yang jaoh lebih baek daripada sy..bukakan lah pintu hati awak untuk menerima kehadiran insan & cinta yang baru..semoga awak akan berbahagia selalu..=)"


P/S : Sebagai Tanda Sokongan, Jgn Segan2 Untuk Klik E & E Budget Collection Okeh! TQ Bangat~~




13 comments:

Original CikTeddy said...

hmm..trharu..huhu

nasha sanza said...

hoho..cik emma nie jadi rebutan la..bukan jodoh la tu..satu hari dia akan faham jugak..

IntaNBerliaN said...

insyaAllah.. nanti dia pun akn jumpa jodoh yang terbaik utk dia..

dwaty said...

saya susah nak jadi yang pertama wish birthday kawan... tuk tidak mengecewakan dia... saya jadi yang terakhir wish... oklah tu kan... hehehe

Cik Lyeen said...

cik emma..lyeen follow sini taw..xpa..cte je byk2 kat sini..ska bca..bkongsi cte..:)

Juliet_iRa~" said...

kelukaan dia akan terubat hari demi hari nt...:)

doakan y tbaik je utk dia..

say to easy=) said...

sabar k..myb ade hikmah semua dugaan nie..biar la kat die,nti die fhm la tu.hehe

Mizz ErMa said...

original cik teddy : hm..tu lah..T-T

nasha sanza : i hope so..T-T

intan berlian : amin..T-T

dwaty : uhuk, sy pulak sebaliknya..hihi

cik lyeen : sy pon suka jgk bca cite teman2 blogger..=)

juliet ira : hm, betul3..=)

say to easy : hm, tu lah..mungkin ada hikmah disebalik sume tu..=)

Nur Aischa said...

alolo jgn sedih ya kak, kenangan lama tu lupakan.. mulakan kenangan naru dgn bf akak yg skrg ni ;)

Siapa Tahu said...

Wahh. Setianye si die. Sabar ye :)

Mizz ErMa said...

nur aischa : hm2, ok..thanks..=)

siapa tahu : mungkin ade hikmah disebaliknya..=)

EncHanT cRew said...

salam..
dis is da seken time u mention bout me..
hepi 23rd bday ma.. smoga btambah ilmu dunia akhirat serta amal soleh..

p/s: kawin cepat2, insyaallah hidup bertambah berkat.. ^^

Mizz ErMa said...

thanks..=)

p/s : insyaallah, kalo da jodoh xkan kemana..

C.L.I.C.K.2