Sunday, May 13, 2012

Buntu nak p dating kat mana~

Uhh..semalam, 1st taem gue rasa macam buntu nak p dating kat mana..jaoh di sudut ati, kemaen lagi dk meronta2 nak p kua jenjalan dengan c eraziwan tapi bila ditanya kemanakah destinasi kita kali ini? gue terdiam dan hanya mampu berkata, entah lah..sedih bukan? sob, sob, tanpa membuang masa, gue check online movie yang ditayangkan di times square sebab da lama sangat x p lepak2 kat sana..check punya check, hm..xde cite yang menarik la pulak.. adoi~ T..T

Lepas tu c eraziwan pon cakap, x pe la, p la siap2 dulu nanti kita decided balik kita nak p lepak kat mana k..haa, sampai macam tu sekali mak! sebelum2 nie mana penah kitorang kua tanpa arah tuju macam nih..hahaha nak dijadikan cite, taem gue dk siap2 nak kua, akak gue tanya, hang nak p mana? gue pon jawab jela, entah..belum decided lagi..nape? dia pon macam terkejut.. hah? xtau nak p mana? ish3..kalo macam tu hang p aje beli periuk nasi + barang2 dapo nih sikit..

 
so, setel aje mam lunch kat pantai dalam, sampai ler kitorang kat jusco taman maluri nih..oh ya, kalo xsilap gue, ini merupakan kali yang pertama yer gue menjejakkan kaki kat jusco taman maluri nih..hik3, kitorang datang sini sebab nak cari branch seng heng untuk beli periuk nasi..maklum ler, dapo umah gue da lama x berasap sebab periuk nasi da rosak..hehehe

pusing punya pusing, alamak..xjumpa la pulak c seng heng nih..akak gue cakap kedai seng heng ada dekat jusco..memandai aje die nih sebabnya bila c eraziwan p tengok c jusco punya directory, xde nampak pon batang hidung c seng heng..so, alang2 da sampai kat jusco, kita posing ler kejap kan..lepas nih nak p tesco pulak sebab sejak dua menjak nih, tesco memang menjadi pilihan c eraziwan kalo nak beli barang2 dapo..huhuhu

wah, tunang sape la nih yang kemaen lagi baek hati dk volunteer2 bagai nak tolak troli..huhuhu mengada betul, barang yang nak dibeli bukannya banyak pon..orang laen pakai bakul aje untuk angkut barang2 yang x seberapa macam yang kitorang nak beli nih..hik3, sebab nie la kot nape makcik salesgirl tu asyik curi2 pandang dekat kami..barang ciput p eksyen nak pakai troli..=P

katanya c eraziwan, pic nih lawa sebab background dia macam kabur2 macam tuh..alahai en.tunang gue nih, setakat ber-background-kan c peti2 frozen, apa lah yang nak dilawakan sangat? huhuhu 0ps, jangan marah~ maklum ler, c eraziwan dengan c silent reader nih memang tak dapat nak dipisahkan.. pantang gue pot pet pot pet pasal dia skit, haa..mula ler..hihihi =P

tadaa~ haa, ini jelah barang2 dapo gue..barang kemaen lagi ciput, ada ati nak pakai troli jugak..x malu betul..hik3, antara barang2 yang sempat gue kebas kat tesco nih ialah : telur, cili, ayam crispy (untuk masak2 sebab lebih cepat & mudah kalo nak dibandingkan dengan ayam mentah! =P), sosej, fries, minyak masak, serbuk dadih coklat (1st taem beli n nak try buat) dan jugak snek untuk dimakan dalam keta nanti..hehehe =D

motif? hm..excited kot sebab leh kua p jenjalan walaupun ke jusco + tesco aje? hehehe
mungkin lepas2 nih, bila ada masa yang terluang skit gue kena buat satu member card tesco kot..sebab sebelum nih kalo kitorang nak beli barang dapo, kitorang p kat pasaraya hero aje kat area umah gue..c eraziwan pon kemaen lagi semangat p buat member card pasaraya hero..last2, boleh pulak dia berpaling tadah dengan c tesco..xpatut betul, kui3..

amboi3..
sakan betul tuan hamba dk mengutuk hamba yer..(kata c eraziwan sambil bercekak pinggang)
eh? panjang betul umo en.tunang gue nih..
 apa tunggu lagi, larikkk! hahaha =P


17 comments:

adda siempre said...

aduh, sedap org gak g dating sokmo. jangan duk tubik sokmo maa...nt dang nikoh ni, mudoh puas kan..ni, org tua kta, bukan ak hak kta ni....kikikiki:)

mirmashi94 said...

hehe. mesti selalu dating sampai buntu dah nak pegi mana. lalalala~

FarhanaLicious said...

paling sedih bila nak kuar tapi tak tau nak pegi mana. huhu

ღ yATz~ said...

hamboi..
ngajin pulak c eraziwan ambik2 pic eyh..best betol~shuweett ok korng~:)
tp yat pon byk kali jgak xtaw nk p dating mne..y paling sad..last skali p jusco bukit tinggi dekat ngn uma je..sad ok..15min dr uma je kot..-.-"
hee~

ieykabaha said...

comei yerr~

CiK FizA said...

dating sokmo~ jgn kuar selalu Cik Erma. Awak tuh darah manis. Ngee :DD

Jeles ! Cik Fiza dah lama x g dating. Huu >.<

ABU said...

peeewitt shping together gether hehehe

msredcheesecake said...

akak slalu dating kat tesco, dengan anak2 dan bapak anak sekali....hhaaa...

ct rahani said...

pegi dating sambil soping pun besh jugakkan.. hehe..

Mira said...

gambar yg kat part frozen food tu cantik. style. suka! suka! ^^

HeNRieTTa JoSe said...

bleh plak xtaw nak dating mana....ekekeke...

psss...rietta belom ada rezki menjadi ibu....

Ann Ishak said...

oh...patutlah troli dekat tesco selalu takde, rupanya hang berdua punya kerja ha...hihihihih

Zaza Ridzlan said...

bahagia je tgk =)

aRa ❤ aFiq™ said...

amboi bole plak smpai xtaw nk kuar g mane.. aiyoo.. haha

O CIKTEDDY said...

dating aje kak erma ni..huhu
shantek la pakai tudung tu ^^

Shaznina Sofia said...

haha.. selalu kuar jenjalan sampai da x tau nk g mane da kn..

efa nur said...

mcm best je tgk dating kat tesco nie...hehehe :D

C.L.I.C.K.2