Sunday, May 20, 2012

Wedding Checklist =3

Oleh sebab majlis gue tinggal beberapa bulan je lagi, so gue rasa, gue da kena start untuk buat checklist2 bagai nih..kenkononnya, dalam hati kemaen lagi eksyen, alah.. kacang aje sume nih..tup2? bila gue dk asyik survey tang checklist kawen orang laen kat google, ya ampun..gue tak sangka sangat2, ianya tersangatlah complicated okeh! uhh..takut pulak rasa nak kawen~ hm,

Okeh, tanpa membuang masa, moh kita mulakan moh..

- kursus kawen (done - ritu gue da p dengan c eraziwan)
- test hiv (belum, maybe bulan depan kot?)
- dokumen2 nikah (belum, hm..bulan depan jugak kot?)
- barang2 hantaran (belum, kata c eraziwan, bulan 7 nanti nak p beli sekaligus, senang)
- gubahan hantaran (done - mak gue cakap dia nak uruskan)
- makan2 (done - mak gue cakap dia nak uruskan jugak)
- khemah (done - mak gue cakap dia nak uruskan jugak, hehe)
- meja beradab (done - mak gue cakap dia uruskan jugak, hihihi)
- kek 2 tingkat (done - bestie c eraziwan nak sponsor)
- kad kawin (done - maybe bulan depan siap)
- baju akad nikah (done - gue da p beli masa balik kg. ritu)
- baju bersanding (done - bridal punya)
- baju bertandang (done - tailor cakap 1 julai nanti boleh p ambik)
- mekap akad nikah (done - gue d.i.y kan aje, hehe)
- mekap bersanding (done - bridal punya)
- mekap bertandang (done - gue d.i.y kan jugak, hehe)
- jurugambar akad nikah (done - maybe adik @ abang gue aje kot)
- jurugambar bersanding (done - bridal punya)
- jurugambar bertandang (done - bridal punya)
- pelamin (done - bridal punya)
- hiasan bilik (done - bridal punya)
- pengapit (done - bestie + kawan gue)
- doorgift (belum, mak gue cakap t dekat2 majlis baru p cari)
- beg doorgift (belum, bulan depan mak gue datang kl, p cari sama2)
- bunga telur (belum, bulan depan mak gue datang kl, p cari sama2 jugak)
- rumah (belum, c eraziwan cakap t dekat2 nak kawen baru nak p cari)
- tempat honeymoon (done - gue da booked hotel, hehe)

Huh, dahsyat betul kan checklist nak kawen nih? seram bulu roma gue..kan best kalo sume benda nih ada orang volunteer nak tolong setelkan aje untuk gue..nanti xde la gue kelam kabut sangat nak buat itu, nak buat ini, nak prepare itu, nak prepare ini..boleh macam tu? hahaha hopefully semuanya akan berjalan dengan lancar lah hendaknya kan, amin..=)

11 comments:

aRa ❤ aFiq™ said...

mcm da 70% settle ni.. harap nnti sume nye bjalan lncar.. amin.. :)

eh eh , xdapat la nk double date nnti sbb pkwe ara dok perlis.. Cinta Jarak Jauh.. sobsob..

mirmashi94 said...

laa. banyak yang dah done. hehe. leh rilek2 laa kan cik ema kan? hik3

HeNRieTTa JoSe said...

mmg byk...itu xblom nak bt list jmputan...menu makanan...bla bla bla...

Cik Yatt said...

pergh..mmg kmplicted gile ar..nnt akak share la at mne akak tmpat bju2 smue tu..makeup..au.

Nur Aischa said...

wahhh bahagianya hari perkahwinan ni, aisyah pula rasa tak sbr2 nak kahwin. ops maksud aisyah nak tgk kak emma kahwin. haha XD akak, rumah kak kat mana ya?? btw nanti hari perkahwinan buat dkt mana??

adda siempre said...

hahahahaha!!!! byk doh tu nk siap maa wei...ak plop xsabar nk mke nsi minyok ni.....kikikiki:p

Hanim Irsyad said...

byk nye kena buat sebelum kawen. huhu.

O CIKTEDDY said...

whoa cabaran kawen..huhu
moga Allah permudahkan segalanya ^^

RealNS said...

keje kawen mmg busy , aritu spupu kawen , penat sangat even kawen buat kat dewan.

msredcheesecake said...

lagi bape bulan wedding nya? tempat haneymoon dah booking... hheee...

FarhanaLicious said...

amboi, yg honeymoon tu laju aje booking nya. hehe. btw, kameraman memang lain ke tiap kali acara ke? bukan pakai satu kameraman utk akad nikah n sanding?